Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Σκόιλ Καλαμποκιού

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ο Old Boy, με αφορμή το σκάνδαλο #σκόιλ_ελικίκου, διαπιστώνει ότι οι τηλεκαταρτίσεις είναι η φυσική συνέπεια της αντίληψης για τη νομή της εξουσίας, του επιπέδου του πολιτικού προσωπικού, της παντελούς έλλειψης ελέγχου του.
ΣΤΗΛΗ
author-thumb
ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
Ο Old Boy, μια φορά την εβδομάδα, σας επιστρέφει εκεί που ανήκετε.

Με την τηλεκατάρτιση η ελληνική κυβέρνηση είπε σε εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, ελάτε να συμμετέχετε σε μια λαμογιά που στήνουμε, ώστε να βγούμε όλοι μαζί ωφελημένοι. Εσείς θα πάρετε τα λιγότερα μεν, αλλά ας μην τα χαλάσουμε στην μοιρασιά: άλλοι εκατομμύρια – εσείς 400 + 200 ευρώ ως τα μέσα Ιουνίου. Εσείς μπορεί να δικαιούσασταν ούτως ή άλλως περισσότερα και χωρίς μεσάζοντες, αλλά ας μην τα χαλάσουμε και στη διαδικασία. Εσάς μπορεί να σας είχαμε μάλιστα ανακοινώσει, επισήμως, ότι θα πάρετε περισσότερα και χωρίς μεσάζοντες, αλλά ας μην κολλήσουμε στο τι είπαμε και δεν είπαμε. Ας προχωρήσουμε. Όλοι μαζί ως συνεργοί σε μιαν απάτη. Όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να κοροϊδέψουμε τους κουτόφραγκους. Κι αν δεν τα καταφέρουμε στο τέλος, δεν βαριέσαι, τα λεφτά σας θα τα έχετε πάρει και οι μεσάζοντες θα έχουν πάρει τα πολύ περισσότερα δικά τους, ποιος θα ασχοληθεί με αυτό τότε. 

Είσαι σε ανάγκη επειδή έγινε λοκ ντάουν, δεν έχεις έσοδα, ενώ τα έξοδα τρέχουν; Εγώ ως ελληνικό κράτος παρότι αναγνωρίζω το πραγματικό αυτό γεγονός, βλέπω στη δική σου ανάγκη μια ευκαιρία για μπίζνα. Να κινηθεί το χρήμα, κρίμα είναι να μείνει στάσιμο. Γιατί να στο δώσω απευθείας; Γιατί να στραφώ απευθείας σε κοινοτικά κονδύλια που προβλέφθηκαν για την κρίση; Γιατί να μη στήσω δουλίτσα; Γιατί να μην βγουν εκατομμύρια; Κι όλα αυτά φυσικά από καλή πρόθεση και μόνο. Από τα εκατομμύρια που θα έβγαιναν από το πουθενά, κανείς δεν θα έπαιρνε το κατιτίς του, κανείς δεν θα έβαζε κάτι στην τσέπη του. Δεν γίνονται πια αυτά τα πράγματα. Είδαμε και με τη Novartis ότι σκάνδαλα μιζών δεν υπάρχουν πια στη χώρα μας, σκάνδαλο είναι η διερεύνησή τους, φυλακή κινδυνεύουν να πάνε όσοι τα διερεύνησαν. Οι μίζες ανήκουν στο μακρινό πασοκικό παρελθόν, στο παρελθόν του υπουργικού συμβουλίου Σημίτη, που κι αυτός δεν είχε καταλάβει τίποτα. 

Και στο ακόμη μακρινότερο πασοκικό παρελθόν, όχι πια στο εκσυγχρονιστικό, αλλά στο παλιό ΠΑΣΟΚ, το ορθόδοξο, την Ευρωπαϊκή Ένωση την λαμογιάραμε με το σκάνδαλο του καλαμποκιού. Τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους να δηλώνουν ψεύτικη παραγωγή καλαμποκιού για να παίρνουν επιδοτήσεις. Κι όταν το περιεχόμενο της τηλεκατάρτισης αποδείχτηκε κραυγαλέα ελαττωματικό και καταγέλαστο, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης βγαίνει και δηλώνει ότι πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους «πώς λειτουργεί η οικονομία, η αγορά και ο ελεύθερος ανταγωνισμός». Ξαφνικά έφταιγαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν επέλεξαν το καταλληλότερο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, με αποτέλεσμα να μην έχουν την καλύτερη τηλεκατάρτιση της αγοράς. Η παραποίηση της πραγματικότητας και η διαστρέβλωση των αντικειμενικών δεδομένων δεν θα ήταν δυνατή αν ο κάθε Βρούτσης δεν είχε ως συνομιλητές στα κανάλια και στα ραδιόφωνα δημοσιογράφους τύπου Δημήτρη Οικονόμου και Άρη Πορτοσάλτε, δημοσιογράφους που δεν λειτουργούν ως ελεγκτές αλλά ως πασέρ των συνομιλητών τους όταν αυτοί είναι στην σωστή παράταξη, δημοσιογράφους που εκτός από πασέρ λειτουργούν και ως διαρκείς μασέρ της κοινής γνώμης προς όφελος της σωστής παράταξης. 

Γιατί είναι άλλο να στήνεις ως κυβέρνηση μια πανελλήνια απάτη ζητώντας από επιστήμονες να συνεργήσουν σε αυτήν για 400 συν 200 ευρώ που θα πάρουν κάποτε και είναι άλλο ακόμη κι αυτή η απάτη που στήνεις να μην μπορεί να σταθεί ούτε σε παρακμιακό μπαρμπουτάδικο του 1950.

Κι ενώ επί μέρες βούιζε ο τόπος και όλη η Ελλάδα γελούσε μέχρι δακρύων (γιατί είναι άλλο να στήνεις ως κυβέρνηση μια πανελλήνια απάτη ζητώντας από επιστήμονες να συνεργήσουν σε αυτήν για 400 συν 200 ευρώ που θα πάρουν κάποτε και είναι άλλο ακόμη και αυτή η απάτη που στήνεις να μην μπορεί να σταθεί ούτε σε παρακμιακό μπαρμπουτάδικο του 1950), οι Βρούτσηδες, οι Γεωργιάδηδες κι οι Γεραπετρίτηδες παρήλαυναν σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, μιλώντας για λιγοστά ορθογραφικά λάθη, λέγοντας ότι έχουν λάβει χιλιάδες μηνύματα ενθουσιασμένων επιστημόνων για την ποιότητα της τηλεκατάρτισης, ισχυριζόμενοι ότι οι επιστήμονες επέλεξαν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, άρα το νομιμοποίησαν.

Κι ενώ επί μέρες βούιζε ο τόπος, στα κανάλια και στα ραδιόφωνα η βοή δεν έφτανε. Σκάνδαλο για αυτά δεν υπήρχε. Μέχρι να αποφασιστεί ότι καταργείται το πρόγραμμα. Οπότε ξαφνικά φτάνει η βοή και πολλά, πάρα πολλά, μπράβο στον Πρωθυπουργό μας που έσπευσε να διορθώσει τα πράγματα, τα οποία ως τότε δεν ήταν λανθασμένα.

Όταν μας κυβερνούν τηλεπωλητές σε αγαστή συνεργασία με τηλεδημοσιογράφους, οι τηλεκαταρτίσεις δεν είναι ένα ατύχημα που προκάλεσε η βιασύνη, οι τηλεκαταρτίσεις είναι η φυσική συνέπεια της αντίληψης για τη νομή της εξουσίας, του επιπέδου του πολιτικού προσωπικού, της παντελούς έλλειψης ελέγχου για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας, μέχρι τα αποτελέσματά της να προσγειωθούν στις οθόνες των λάπτοπ μας και να μας αφήσουν με ανοικτό το στόμα. Όταν μας κυβερνούν οι νανογιλεκάδες είναι σαφές ότι η Αριστεία δεν μπορεί να έχει άλλο πρόσωπο από αυτό του Μέτζη του Νεούκτη.    

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.