Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
30.01.2024

Στις 24 Δεκεμβρίου του 1945 γεννιέται ο Lemmy

Ή κατά κόσμον Ian Fraser Kilmister και frontman των Motorhead.
Στις 24 Δεκεμβρίου του 1945 γεννιέται ο Lemmy

Γεννήθηκε ως Ian Fraser Kilmister στο Staffordshire της Αγγλίας αλλά έγινε γνωστός στο μουσικό κόσμο ως Lemmy, όντας ο frontman μίας απο τις πιο επιτυχημένες heavy metal (αν και οι απόψεις διιστανται για τον ήχο τους) μπάντες, τους Motorhead. Ως έφηβος, αφού είδε ζωντανά τους Beatles ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και πέρασε από πολυάριθμα συγκροτήματα και έχοντας μετακομίσει στο Λονδίνο, δημιούργησε το 1972 με τον drummer Simon King τους Hawkwind, μία από τις πρώτες space rock μπάντες που συνδύασαν στον ήχο τους στοιχεία από hard, progressive και psychedelic rock και θεωρήθηκαν μεγάλη επιρροή για το proto-punk.

Αφού εκδιώχθηκε από τη μπάντα, ίδρυσε 3 χρόνια αργότερα τους Motorhead. Αν και αδρά η μπάντα κατατάσσεται στην ομπρέλα του heavy metal, ο ήχος τους θεωρείται ότι συνδύαζε το σκληρό ήχο με το punk rock και το ηχητικό αποτέλεσμα υπήρξε πρόδρομος του speed και του thrash metal. Ωστόσο ο Lemmy δεν αποδεχόταν το χαρακτηρισμό του heavy metal και υποστήριζε ότι η μπάντα ήταν “απλά rock n roll”.

Γνωστότερα album τους είναι τα “Overkill“(1979), “Ace of Spades”(1980) και “Orgasmatron“(1986) ενώ το live album τους “Νο sleep ’till Hammersmith” θεωρείται ένα από τα καλύτερα live albums όλων των εποχών.

Στις 28 Δεκεμβρίου του 2015 ο Lemmy άφησε την τελευταία του πνοή στο Λος Άντζελες ύστερα από καλπάζουσα μορφή καρκίνου κι ο θάνατος του σήμανε και το τέλος των Motorhead.

https://www.youtube.com/watch?v=CoyF73Mc18M

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.