Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
26.01.2022

Περού: Το Κογκρέσο απέρριψε την πρόταση για παραπομπή σε δίκη και να παύση του προέδρου Πέδρο Καστίγιο

Η χώρα των Άνδεων που κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως στην παραγωγή χαλκού έχει γνωρίσει πέντε προέδρους από το 2016, τρεις μέσα σε μια εβδομάδα το 2020.

Το Κογκρέσο του Περού απέρριψε χθες Τρίτη την πρόταση να κινηθεί διαδικασία παραπομπής σε δίκη και παύσης του προέδρου Πέδρο Καστίγιο, δίνοντας λίγο χώρο για να αναπνεύσει στον αρχηγό του κράτους, πρώην εκπαιδευτικό και συνδικαλιστή, που βάλλεται πανταχόθεν, από την αντιπολίτευση αλλά και μερίδα της αριστερής παράταξης με την οποία εξελέγη.

Μόλις 46 μέλη του κοινοβουλίου τάχθηκαν υπέρ της εισήγησης και 76 την καταψήφισαν, ενώ τέσσερα απείχαν. Χρειάζονταν 52 ψήφοι για να εγκριθεί και να κινηθεί η διαδικασία παραπομπής του κ. Καστίγιο σε δίκη.

Νωρίτερα χθες χιλιάδες υποστηρικτές και αντίπαλοι του προέδρου Καστίγιο συγκεντρώθηκαν γύρω από το κτίριο του Κογκρέσου για να διαδηλώσουν.

Το κόμμα του οποίου ήταν υποψήφιος στις φετινές εκλογές ο Πέδρο Καστίγιο, το αριστερό Perú Libre («Ελεύθερο Περού»), που έφθασε να εξετάσει το ενδεχόμενο να ταχθεί υπέρ της πρότασης, εξαιτίας των διαφωνιών του με τον αρχηγό του κράτους για την πολιτική που ακολουθεί, τελικά αποφάσισε να καταψηφίσει την εισήγηση, βλέποντας σε αυτή απόπειρα κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος της περουβιανής δεξιάς. Μετά την εξέλιξη αυτή, το αποτέλεσμα ήταν ουσιαστικά προδιαγεγραμμένο.

Η δημοτικότητα του νέου προέδρου φαίνεται ότι βρίσκεται σε κρίση, την ώρα που εισαγγελείς διενεργούν έρευνες σε βάρος συνεργατών του για διαφθορά. Ο κ. Καστίγιο κατηγορεί αντιπάλους του και ομάδες εκπροσώπησης ειδικών «οικονομικών συμφερόντων» πως συνωμοτούν σε βάρος του.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.