Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
12.08.2022

Η Lorde ακυρώνει τη συναυλία της στο Τελ Αβίβ

Μετά από εκκλήσεις διεθνών ακτιβιστών.
Η Lorde ακυρώνει τη συναυλία της στο Τελ Αβίβ

Η νεαρή νεοζηλανδή τραγουδίστρια Λορντ ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ακυρώσει τη συναυλία της στο Τελ Αβίβ μετά τις εκκλήσεις προς αυτή την κατεύθυνση που τις απηύθυναν υποστηρικτές του μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ.

Η 21 ετών ποπ καλλιτέχνης είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα έκανε έναν σταθμό στην πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα του Ισραήλ τον Ιούνιο, στο πλαίσιο μιας περιοδείας της.

Ωστόσο η Λορντ βρέθηκε αντιμέτωπη με τις επικρίσεις νεοζηλανδών και διεθνών ακτιβιστών υπέρ του μποϊκοτάζ του Ισραήλ με στόχο τον τερματισμό της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών. Τελικά ανακοίνωσε ότι δεν θα συμπεριλάβει το Τελ Αβίβ στην περιοδεία της.

«Έλαβα πλήθος μηνυμάτων και επιστολών, και συζήτησα πολύ με πολλούς ανθρώπους που έχουν διαφορετικές γνώμες, και πιστεύω ότι η σωστή απόφαση σε αυτό το στάδιο, είναι να ακυρώσω τη συναυλία», έγραψε σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Naranjah, οι ισραηλινοί οργανωτές του θεάματος.

«Είμαι πάρα πολύ περήφανη για να παραδεχτώ ότι έσφαλα. Πράγματι λυπάμαι που υπαναχωρώ στη δέσμευσή μου προς εσάς. Ελπίζω ότι μια μέρα θα μπορέσουμε να χορέψουμε όλοι μαζί», είπε στους θαυμαστές της.

«Συγχωρούμε τη Λορντ και της ευχόμαστε πολλές επιτυχίες στην περιοδεία της στη Ρωσία και στις ΗΠΑ», ανέφεραν οι Ναράνχα σε μήνυμά τους.

Η ισραηλινή υπουργός Πολιτισμού Μίρι Ρεγκέβ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Λορντ θα υπαναχωρήσει στην απόφασή της. «Λορντ, δείξε ότι είσαι μια “γνήσια ηρωίδα” όπως είναι ο τίτλος του πρώτου σου δίσκου, μια γνήσια ηρωίδα του πολιτισμού, αποκομμένη από περίεργες πολιτικές παραμέτρους», έγραψε σε ανακοίνωσή της.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.