Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.06.2022

Ουγγαρία: Να απαγορεύσει την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη χώρα θέλει το κυβερνών κόμμα

Βουλευτής της ακροδεξιάς κυβέρνησης είπε επίσης ότι το κόμμα θέλει να κατατεθεί προς συζήτηση στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο με τίτλο «Σταματήστε τον Σόρος».
Ουγγαρία: Να απαγορεύσει την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη χώρα θέλει το κυβερνών κόμμα

To κυβερνών κόμμα της Ουγγαρίας Fidesz θέλει να αναθεωρήσει το Σύνταγμα προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μπορεί να εξαναγκάσει τη χώρα να προχωρήσει στη μετεγκατάσταση προσφύγων μέσω ποσοστώσεων, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI σήμερα, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Η τροπολογία για τη συνταγματική αναθεώρηση κατατέθηκε στο κοινοβούλιο προς ψήφιση από τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν το 2016, όμως δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3, καθώς το αντιπολιτευόμενο κόμμα Jobbik δεν στήριξε την πρόταση.

Ωστόσο στις εκλογές της 8ης Απριλίου το κόμμα του Όρμπαν κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά συγκεντρώνοντας άνω των 2/3 των εδρών κι εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την απαιτούμενη εξουσία για να περνάει τις συνταγματικές τροπολογίες.

Ο βουλευτής του Fidesz, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο MTI, ο Μάτε Κόκσις, είπε επίσης ότι το κόμμα θέλει να κατατεθεί προς συζήτηση στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο με τίτλο «Σταματήστε τον Σόρος», το οποίο θα προβλέπει αυστηρότερη νομοθεσία για τη λειτουργία των μη κυβερνητικών οργανώσεων, μεταξύ αυτών του γεννηθέντος στην Ουγγαρία δισεκατομμυριούχου Τζορτ Σόρος.

Ο Βίκτορ Όρμπαν κατηγορεί τον Σόρος ότι προσπαθεί να «πλημμυρίσει» την Ουγγαρία με μουσουλμάνους μετανάστες, μια κατηγορία που ο Σόρος διαψεύδει κατηγορηματικά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.