Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΜΟΔΑ

Νομίζετε πως βλέπετε δύο basic ρούχα, αλλά είναι κάτι παραπάνω

Το Vathos Apparel στηρίζει τους κανόνες του ethical fashion, σχεδιάζει σε μίνιμαλ γραμμές με σύγχρονο χαρακτήρα και διαχρονική κομψότητα, έχοντας σαν βάση την άνεση και την απλότητα. Για τα ρούχα του χρησιμοποιεί μόνο οργανικά υφάσματα.

H φιλοσοφία του Vathos Apparel βασίζεται στους κανόνες του ethical fashion.  Θέλει να συμβάλει στη δημιουργία ενός συστήματος το οποίο μπορεί να υποστηριχθεί επ’ αόριστον, να συμβάλει θετικά στον περιορισμό της καταστροφικής ανθρώπινης παρέμβασης στη φύση και στην κοινωνική ευθύνη.  Κάθε κίνηση του brand γίνεται με σεβασμό προς τον περιβάλλον και κυρίως προς τον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο. 

Το ύφος των ρούχων του συμβαδίζει απόλυτα με την φιλοσοφία της εταιρείας. Στο Vathos Apparel σχεδιάζουν σε μίνιμαλ γραμμές με απόλυτα σύγχρονο χαρακτήρα και διαχρονική κομψότητα, έχοντας σαν βάση πάντοτε την άνεση και την απλότητα. Για τα ρούχα τους χρησιμοποιούν μόνο οργανικά υφάσματα.

Το brand γεννήθηκε περίπου πριν δύο χρόνια, όταν η Βασιλική Συμεωνίδη και η Σοφία Καραγιάννη αποφάσισαν να δουν τη μόδα με έναν διαφορετικό τρόπο και κίνητρο, να αντιμετωπίσουν αυτόν τον χώρο με μια άλλη οπτική.

Έτσι, έχοντας σαν γνώμονα το πώς μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του πλανήτη, έθεσαν στους εαυτούς τους μία πρόκληση: να δημιουργήσουν ρούχα με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον αλλά και να βοηθήσουν στο χτίσιμο της οικολογικής συνείδησης στον κόσμο της μόδας, πάντα μέσα από μια δημιουργική διαδικασία.

«Την απόφασή μας αυτή ενίσχυσε και το γεγονός ότι σε αντίθεση με τις υπόλοιπες δυτικές χώρες, που υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση ακόμη κι από μεγάλες εταιρίες όσον αφορά την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον, στην Ελλάδα δεν υπήρχε κάποιο οικολογικό fashion brand. Έτσι αποφασίσαμε, μέσω του Vathos Apparel να συμβάλουμε και εμείς σ’ αυτή την παγκόσμια προσπάθεια αλλαγής της βιομηχανίας της μόδας». 

To Vathos Apparel δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά, στη χονδρική και λιανική πώληση. Ξεκίνησε αρχικά με το γυναικείο ένδυμα, και στη συνέχεια προστέθηκε το βρεφικό. Για αυτή τη σεζόν λανσάρει για πρώτη φορά και μία unisex συλλογή. «Οι προκλήσεις είναι πολλές και οι στόχοι ακόμα περισσότεροι, επομένως βρισκόμαστε συνεχώς σε αναζήτηση πραγμάτων και ιδεών που μας συναρπάζουν. Και οι δυο μας δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της μόδας, η καθεμιά σε διαφορετικά κομμάτια».

Η Σοφία Καραγιάννη και η Βασιλική Συμεωνίδη του Vathos Apparel

H Βασιλική Συμεωνίδη παράλληλα με τις  σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών από όπου και αποφοίτησε, σπούδαζε ταυτόχρονα Σχέδιο Μόδας στο ΙΕΚ Δέλτα στη Θεσσαλονίκη. Έπειτα ήρθε στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο χώρο της μόδας, σπουδάζοντας Styling στο Fashion Workshop by Vicky Kayia. Εργάστηκε σε διάφορα περιοδικά μόδας,  όπως είναι το Marie Claire και το ELLE, καθώς και σε ελληνικά  fashion brands. Σήμερα, παράλληλα με το Vathos Apparel, είναι και freelance fashion stylist.

H Σοφία Καραγιάννη μετά τις σπουδές της στη Νομική Σχολή Αθηνών και το μεταπτυχιακό της στο University Of Bristol ακολούθησε το δρόμο της μόδας, σπουδάζοντας fashion journalism στο Fashion Workshop by Vicky Kayia. Εργάστηκε και συνεχίζει να εργάζεται σε ελληνικά brand, ως fashion marketeer, παράλληλα με το Vathos Apparel.

Για τα ρούχα τους χρησιμοποιούν μόνο υφάσματα που προέρχονται από καλλιέργειες χωρίς τοξικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα, ενώ κατά τη διαδικασία της βαφής χρησιμοποιούνται χρώματα εγκεκριμένα από τον Global Organic Textile Standard .

H επιλογή των υφασμάτων και των υλικών τους γίνεται με αυστηρά κριτήρια, όσον αφορά τη διαδικασία παραγωγής τους. «Με τη χρήση αυτών των υλικών δεν επιβαρύνουμε το περιβάλλον ενώ βελτιώνουμε και την ποιότητα των εργαζόμενων στον τομέα της υφασματοποιίας σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να συνεισφέρουμε και εμείς με τη σειρά μας στo ηθικό εμπόριο, συνεργαζόμαστε με επιχειρήσεις που σέβονται τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα».

Παράλληλα, πέρα από τα υλικά θέλουν να δώσουν βάση και στο  design  των ρούχων, ακολουθώντας πάντα τις αρχές και την φιλοσοφία μας, προσφέροντας υψηλής ποιότητας οικολογικά ενδύματα.

Κεντρικό ρόλο για την δημιουργία των ρούχων τους έχει η γυναίκα του σήμερα, «η γυναίκα που αναζητά κομψότητα, απλότητα και άνεση. Τα ρούχα που σχεδιάζουμε είναι πλήρως προσαρμοσμένα στις ανάγκες και στην καθημερινότητα της».  

Για την συλλογή  AW17 εστίασαν κατά κύριο λόγο στην άνεση και στην πρακτικότητα των ρούχων. Δημιούργησαν μια μικρή συλλογή που αποτελείται από ρούχα basic για την γκαρνταρόμπα της γυναίκας, ενσωματώνοντας σε αυτήν και κάποια unisex κομμάτια.

 

«Μάλιστα, μέσα στο πλαίσιο της δραστηριότητας και της φιλοσοφίας μας, αποφασίσαμε ότι για τη συγκεκριμένη συλλογή θα χρησιμοποιηθούν ήδη υπάρχοντα ή αχρησιμοποίητα υφάσματα που είχαμε, συμβάλλοντας με τον τρόπο μας και εμείς σαν ethical brand στον περιορισμό των αποβλήτων».

Περισσότερες πληροφορίες για το Vathos Apparel θα βρείτε εδώ, στο facebook και το instagram
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.