Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaPOPTRIVIA

Σου βρήκαμε τη συνταγή για το πιο νόστιμο vegan παστίτσιο

Χωρίς κρέας, χωρίς γαλακτοκομικά, τόσο ανάλαφρο και πεντανόστιμο που θα ξανασκεφτείς να φτιάξεις το «κανονικό».

Δεν χρειάζεται να είσαι vegan για να τρως που και που ένα πεντανόστιμο πιάτο το οποίο δεν περιέχει κρέας ή γαλακτοκομικά προϊόντα. Όπως δεν χρειάζεται να είσαι vegan food blogger για να πειραματίζεσαι με τέτοιου είδους συνταγές, να πανηγυρίζεις στην κουζίνα σου όταν τις πετυχαίνεις και να τις μοιράζεσαι με όσους σε ακολουθούν.

Μπορεί απλά να νηστεύεις, να μην τρως κρέας αυτήν την περίοδο ή να θες απλά να φας το αγαπημένο σου πιάτο αλλά σε μία πιο ελαφριά και με λιγότερες θερμίδες και λιπαρά εκδοχή. Αυτό σκέφτηκα και έφτιαξα ένα παστίτσιο μούρλια! Χωρίς κρέας, χωρίς γαλακτοκομικά, τόσο ανάλαφρο και πεντανόστιμο που θα ξανασκεφτείς να φτιάξεις το «κανονικό».

Vegan παστίτσιο
Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά
Σκεύος: πυρίμαχο σκεύος (30Χ25εκ.)

Υλικά για τον κιμά μανιταριών
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
100 ml καυτό νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
250 γρ. μανιτάρια λευκά πολύ ψιλοκομμένα (στο μούλτι)
300 γρ. μανιτάρια Portobello πολύ ψιλοκομμένα (στο μούλτι)
100 ml κόκκινο κρασί
2 κ.σ. vegan σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για την vegan μπεσαμέλ
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη ή πρόσθετο άρωμα (κατά προτίμηση αμυγδάλου ή κάσιους), σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κ.σ. διατροφική μαγιά ή/και 3 κ.σ. τριμμένο φυτικό τυρί (προαιρετικά)

Υλικά για το παστίτσιο
500 γρ. Παστίτσιο Νο2 
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
4 κ.σ. τριμμένο φυτικό τυρί
ελαιόλαδο

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο madameginger. com
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.