POPTRIVIA

Ένα σοκολατένιο γιαουρτογλυκό ψυγείου με φράουλες για να φτιάξεις το Σαββατοκύριακο

Ή όποτε θέλεις, έτσι κι αλλιώς είναι πανεύκολο!
Κείμενο: Άννα Χαλικιά
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης
Recipe | Food Styling: Μαριλού Παντάκη

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ζαχαροπλάστη, όμως γνωρίζω πολλά για την ζαχαροπλαστική. Μπορώ να σου φτιάξω μια ολόσωστη κρέμα Πατισερί, τα κέικ μου –απ’ τη στιγμή που ακολουθήσω πιστά τις αναλογίες υλικών- βγαίνουν σχεδόν πάντα αφράτα και τα μπισκότα μου τραγανά.

Μπορώ ακόμα να σου φτιάξω και πιο «δύσκολα» γλυκά, όπως σπιτική σφολιάτα βουτύρου ή μπριος. Όμως τα γλυκά που φτιάχνω σπίτι μου, δεν έχουν τίποτα πολύπλοκο στην παρασκευή τους. Γι αυτό αγαπώ τα γλυκά ψυγείου.

Σαν αυτό εδώ το πανεύκολο γιαουρτογλυκό. Η λιωμένη σοκολάτα γίνεται ένα με το γιαούρτι και το φρέσκο γάλα  και μαζί κάνουν μια βελούδινη, εθιστική κρέμα που έρχεται σε τέλεια αντίθεση με το τριμμένο μπισκότο.

Και φυσικά, φράουλες, γιατί φράουλες και σοκολάτα = έρωτας παντοτινός. Φτιάξε αυτό το γλυκό, απόλαυσέ το την επόμενη (εννοείται κατευθείαν με κουτάλι μέσα από το σκεύος) και άσε τα «δύσκολα» γλυκά για τις πιο ανέμελες μέρες.

Αυτό είναι ένα κρεμώδες γλυκό ψυγείου και άρα σχετικά αφράτο και μαλακό. Εάν θέλεις να σου βγουν τα κομμάτια με πιο “καθαρές” γωνίες, μπορείς 1 ώρα πριν το σερβίρισμα (και πριν βάλεις τις φράουλες της επικάλυψης), να βάλεις το γλυκό στην κατάψυξη.

Σοκολατένιο γιαουρτογλυκό ψυγείου με φράουλες
Μερίδες: 8-10
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 8 ώρες & 10 λεπτά
Σκεύος: γυάλινο σκεύος 25Χ25 εκ.

Υλικά για τη στρώση μπισκότου

250 γρ. σοκολατένια μπισκότα
100 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
Υλικά για την σοκολατένια κρέμα

500 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
400 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
400 γρ. γιαούρτι πλήρες
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Άλλα υλικά

500 γρ. φρέσκες φράουλες σε φέτες
50 γρ. τριμμένη κουβερτούρα

Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο madameginger.com
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.