Οι μεταφραστές κατοικιδίων είναι αυτοί που θα μας επιτρέψουν να μιλάμε με τα σκυλιά μας σε δέκα χρόνια, σύμφωνα με μια έρευνα που υποστηρίζεται από την Amazon.

Ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αριζόνα προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για την δημιουργία μιας συσκευής που θα μεταφράζει την γλώσσα των κατοικιδίων, αφού πρώτα χρησιμοποίησε τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης για να αναλύσει τη γλώσσα των τρωκτικών. 

Ο Con Slobodchikoff ανακάλυψε ότι τα τρωκτικά χρησιμοποιούν διαφορετικές λέξεις για να περιγράψουν τα χρώματα και το είδος των αρπακτικών. Τώρα, πιστεύει πως η ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί για τα ζώα που έχουμε στο σπίτι μας.

«Τόσοι άνθρωποι θα ήθελαν να μιλούν στον σκύλο ή τη γάτα τους -ή τουλάχιστον να βρουν τον τρόπο που επικοινωνούν. Πολλοί μιλούν στα σκυλιά τους και μοιράζονται τα πιο βαθιά μυστικά τους. Με τις γάτες δεν ξέρω τι θα λένε. Πολλές φορές μπορεί να είναι απλά το “Έλα να με ταΐσεις και άφησέ με στην ησυχία μου”» δηλώνει ο κ. Slobodchikoff στην Guardian.

Μια αναφορά του φουτουριστή William Higham για την Amazon σημειώνει ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για μια πλήρως λειτουργική συσκευή που να μεταφράζει την γλώσσα των αγαπημένων μας κατοικιδίων.

«Πρωτοποριακά προϊόντα που πετυχαίνουν βασίζονται σε αυθεντικές και μεγάλες καταναλωτικές ανάγκες. Τα ποσά που ξοδεύονται για τα κατοικίδια αυτές τις μέρες -που έχουν γίνει “μωρά” για πολλούς ανθρώπους, σημαίνει ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση για αυτό. Κάποιος θα τα καταφέρει» δήλωσε ο κ. Higham.

Πηγή: Independent