Όλοι θέλουμε να αισθανόμαστε όμορφοι, άνδρες και γυναίκες, ο καθένας με τον τρόπο του. Άλλος ξυπνάει δέκα λεπτά νωρίτερα το πρωί για να προλάβει να βαφτεί, άλλος αλλάζει τα μαλλιά του κάθε μήνα και κάποιος άλλος φοράει αξεσουάρ που να αναδεικνύουν το στυλ και την προσωπικότητά του.

Όποιος είπε πρώτος ότι η ομορφιά είναι υποκειμενική, είπε ίσως την πιο σωστή κουβέντα. Δεν είναι πάντα ανάγκη να αρέσουμε στους άλλους, αρκεί να αρέσουμε στον εαυτό μας. Όσο και να θέλουμε όμως, να έχουμε αυτοπεποίθηση για την εμφάνισή μας, που είναι και το σωστό άλλωστε, είναι μερικά πράγματα που μπορούν να μας ρίξουν πολύ ψυχολογικά. Ένα από αυτά είναι και η ακμή. Είτε είσαι στην εφηβεία, είτε σε μεγαλύτερη ηλικία, καθώς πολλές φορές και ειδικά στις γυναίκες εμφανίζεται και μετά τα 30, το να δεις το προσωπό σου να έχει γεμίσει με σπυράκια, είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει πολύ την ψυχολογία σου.

Πόσοι άλλωστε, δεν προσπαθούσαν απεγνωσμένα στην εφηβεία να καλύψουν τα σπυράκια που είχαν βγάλει λόγω ακμής, με βαριά foundation ή και πόσοι ακόμα δεν θέλανε ούτε να βγουν από το σπίτι, εξαιτίας και μόνο της όψης που είχε η επιδερμίδα τους. Αλλά ακόμα και όταν έχεις μεγαλώσει, δεν σημαίνει πως παύει να σε απασχολεί η εμφάνισή σου, ειδικά όταν σου εμφανίζεται ξανφικά ένα πρόβλημα με το οποίο νόμιζες ότι ξεμπέρδεψες στα 17.

Στην εφηβεία αισθάνεσαι ότι όλα σου φταίνε, πόσο μάλλον όταν δεν έχεις το αψεγάδιαστο δέρμα που έχουν οι πρωταγωνιστές στις εφηβικές ταινίες και σειρές που παρακολουθείς. Αυτό δεν είναι λόγος για να αποκλειστείς από τον κόσμο. Στην πραγματικότητα είναι πολλοί λίγοι εκείνοι που θα δώσουν την οποιαδήποτε σημασία στα σπυράκια σου. Να θυμάσαι ότι αυτό που βλέπεις εσύ στον καθρέφτη δεν είναι απαραίτητα αυτό που βλέπουν οι άλλοι σε σένα. Άρα, πάρε τους φίλους σου και πηγαίντε βόλτες. Τα 15 κρατάνε μόνο έναν χρόνο. Αλλά και στα 35 σου αν ξυπνήσεις μια μέρα και δεις ότι έχεις ακμή, μην την αφήσεις να σε πάρει από κάτω. Έχεις άλλα τόσα για τα οποία πρέπει να σε θαυμάζουν οι γύρω σου. Οπότε, κλείσε εκείνο το ταξίδι στο Παρίσι που θες να κάνεις τόσα χρόνια και βομβάρδισε τους φίλους σου με τις φωτογραφίες που θα ανεβάζεις στο instagram. Το πιο σημαντικό είναι να #minkrivesai και να απολαμβάνεις τη ζωή με τα πάνω της και τα κάτω της.

Το να μπορείς να έχεις αυτοπεποίθηση και δύναμη να αντιμετωπίσεις τον έξω κόσμο, χωρίς να σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι είναι μια μεγάλη αρετή που δυστυχώς δεν την έχουν πολλοί από μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να κρύβεσαι, επειδή μια δεδομένη χρονική στιγμή η εμφάνισή σου δεν είναι αυτή που η κοινωνία θεωρεί όμορφη. Θα δεις στις ταινίες και στα περιοδικά ανθρώπους να μοιάζουν τέλειοι, στην καθημερινή ζωή όμως, κανείς μας δεν είναι τέλειος. Τι κι αν αυτόν τον μήνα έχεις πολλά σπυράκια; Είσαι και πάλι όμορφη, γι’ αυτό #minkrivesai, μην κλείνεσαι σπίτι σου και μην αφήνεις τις στιγμές να περνάνε, χωρίς να τις χαίρεσαι.

Υπάρχουν πλέον τα κατάλληλα προϊόντα για να καταπολεμήσεις την ακμή είτε είσαι 15, είτε είσαι 35. Σημασία έχει να αντιληφθείς ότι δεν είσαι ο μόνος ή η μόνη εκεί έξω που έχει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα και ότι δεν καθορίζεσαι από το αν έχεις σπυριά ή όχι. Η Frezyderm σου παρέχει τα εργαλεία που χρειάζεσαι, εσύ το μόνο μου μένει να κάνεις είναι να τα χρησιμοποιήσεις και να κοιταχτείς στον καθρέφτη για να δεις την ομορφιά σου. Η σειρά Ac-Norm, για δέρματα με τάσεις ακμής, φροντίζει να καταπολεμήσεις αυτό που δεν σε αφήνει να αντιμετωπίσεις τον κόσμο με χαμόγελο. Ο Ac-Norm αφρός καθαρίζει απαλά την επιδερμίδα χωρίς ερεθισμούς (καθώς δεν απαιτεί τρίψιμο) και παρέχει βακτηριακή προστασία ενώ η κρέμα Ac-Norm Total Control αντιμετωπίζει συνολικά τα συμπτώματα της ακμής.

Όπως βλέπεις το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο νομίζεις και φυσικά μπορεί και να μην είναι καν πρόβλημα.

Η Frezyderm σου προσφέρει την ευκαιρία να είσαι ένας από τους τρεις τυχερούς που θα κερδίσουν προϊόντα περιποίησης του λιπαρού με τάση ακμής δέρματος για 1 χρόνο. Πως; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι ένα Instagram post με θέμα την ακμή χρησιμοποιώντας το #minkrivesai. Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια από 1 έως 11 Νοεμβρίου. Καλή επιτυχία!