dsc_0439-1

Η ομάδα του epiplosou αποτελείται από τον Στέργιο Στεργίου, τον Γιώργο Χαλκιά, τον Χρήστο Στεργιόπουλο και τον Δημήτρη Πράππα. Οι τρεις πρώτοι είναι φίλοι από τα παλιά: η γνωριμία τους έγινε το μακρινό 2008 όταν και οι τρεις τους πέρασαν στο τμήμα Οικονομικών επιστημών του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Την ομάδα ήρθε να συμπληρώσει ο Δημήτρης ο οποίος μετά από μία μακρόχρονη καριέρα στο εξωτερικό, πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην πατρίδα.

Η ιδέα του Εpiplosou ξεκινάει πίσω στο 2013. Ο Στέργιος, ο Γιώργος και ο Χρήστος έχοντας επιστρέψει από erasmus σπουδές, προσπάθησαν να εγκατασταθούν για άλλη μία φορά στη Θεσσαλονίκη. Χωρίς εργασία και αρκετά χρήματα για να μπορέσουν να επιπλώσουν τα νέα τους διαμερίσματα, παρατήρησαν πώς όλη αυτή η διαδικασία ήταν εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα.

Ένα βράδυ και αφού η παρέα είχε μαζευτεί για άλλη μια κλασσική βραδιά απένταρων φοιτητών, ένας από τους φίλος είχε την ιδέα και την πρόταση. Να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα που πολύ εύκολα θα συνέδεε αυτούς που δεν χρειάζονται πλέον τα έπιπλα τους, με αυτούς που θα τα είχαν ανάγκη. Έτσι, δημιουργήθηκε το Epiplosou!

Ο τρόπος λειτουργίας της πλατφόρμας και οι επιλογές του χρήστη

Ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί ανάμεσα στις αγγελίες επίπλων, συσκευών και ειδών σπιτιού, χρησιμοποιώντας μοντέρνες μορφές αναζήτησης και να επικοινωνήσει άμεσα με τον κάτοχο του αντικειμένου που τον ενδιαφέρει. Παράλληλα, μπορεί αφού πραγματοποιήσει την εγγραφή του, να καταχωρήσει το αντικείμενο του στην πλατφόρμα μέσα από μία εύκολη φόρμα καταγραφής. Οι δύο αυτές υπηρεσίες λειτουργούν χωρίς καμία χρέωση.

dsc_0410-1

Η εγγραφή και σύνδεση στην πλατφόρμα του Epiplosou προσφέρεται και μέσω του συνδεδεμένου Facebook ή Google λογαριασμού. Οι χρήστες μπορούν να φιλτράρουν τις καταχωρίσεις της πλατφόρμας με βάση το είδος συναλλαγής, την κατηγορία, το εύρος τιμών και την γεωγραφική περιοχή. Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει και να εμπλουτίσει το προφίλ του ώστε να νιώσει μέλος της κοινότητας του Epiplosou. Από το μενού μηνυμάτων οι χρήστες μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους κατόχους και να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για το αντικείμενο αλλά και το πως, που και πότε θα γίνει η συναλλαγή. Σύντομα, το Epiplosou θα έχει και διαθέσιμη εφαρμογή για κάθε κινητή συσκευή και tablet.

Μέχρι στιγμής, τα σχόλια που λαμβάνουν καθημερινά είναι αρκετά θετικά. Η ευκολία χρήσης της πλατφόρμας σε συνδυασμό με το κενό που έρχεται να καλύψει στην αγορά επίπλων και ειδών σπιτιού, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που προκαλούν την θετική ανταπόκριση του κόσμου!

Τους ρωτάω ποια είναι η πιο… περίεργη αγγελία που έχουν δει μέχρι στιγμής στο epiplosou! Αφού γελάσουν μου απαντούν πως «δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν περίεργες καταχωρήσεις, μονάχα πιο «ιδιαίτερες»! Μπορούμε να ξεχωρίσουμε ένα χειροποίητο φωτιστικό δαπέδου κατασκευασμένο από ξύλο οξιάς Ολύμπου και χειροποίητο καλώδιο ρεύματος.»

Στέργιος

Στέργιος

Δημήτρης

Δημήτρης

Γιώργος

Γιώργος

Χρήστος

Χρήστος

Οι ίδιοι προτιμούν να περιορίζονται στην σωστή λειτουργία της πλατφόρμας αφήνοντας την αποκλειστικά για τους χρήστες. Ωστόσο, η αλήθεια είναι όμως πως, στις πολύ αρχές, ο Στέργιος πούλησε ένα λαμπατέρ vintage τύπου. Ακόμα το ψάχνει η μητέρα του…

Άραγε πόσο εύκολο είναι να στήσεις μία startup στην Ελλάδα;

«Ο επιχειρηματικός κλάδος των startup στην Ελλάδα έχει εξελιχτεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Όλο και περισσότεροι οργανισμοί υλοποιούν δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την καθοδήγηση των νέων επιχειρηματιών. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι «νέοι» επιχειρηματίες στην Ελλάδα αναφορικά με το νομικό πλαίσιο των startup, παραμένουμε θετικοί και θεωρούμε ότι με την συνεχή ενημέρωση υπάρχουν προοπτικές εξέλιξης στη χώρα μας».

Τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας

Στην παρούσα φάση, η υλοποίηση των βασικών λειτουργιών της πλατφόρμας έχει ολοκληρωθεί και ήδη χρησιμοποιείται καθημερινά από χρήστες του διαδικτύου. Θεωρούμε πως το σύγχρονο εμπόριο απαιτεί την χρήση των νέων τεχνολογιών και τη δημιουργία νέων εμπορικών καναλιών για την προώθηση προϊόντων. Έτσι στα επόμενα του βήματα το epiplosou θέλει να απαντήσει στην ανάγκη αυτή δίνοντας τη δυνατότητα ακόμα και σε πολύ μικρές επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα, να αναπτύξουν το πελατολόγιο τους και να αποκτήσουν άμεσα παρουσία στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της πλατφόρμας μας.

Σημαντική είναι επίσης η συνεισφορά του epiplosou στην ανάπτυξη της “Do it yourself” κουλτούρας όπως επίσης και στην καθιέρωση οικολογικής συνείδησης. Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα σε ερασιτέχνες της δημιουργίας επίπλου, της διακόσμησης αλλά ακόμα και της τέχνης να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από το προσωπικό τους προφίλ. Τέλος μικρός αλλά όχι αμελητέος είναι επίσης ο ρόλος της πλατφόρμας στην καθιέρωση οικολογικής συνείδησης μέσω της προώθησης της χρήσης μεταχειρισμένων επίπλων και συσκευών.