POPTRIVIA

Αυτό το Σαββατοκύριακό μπορείς να φτιάξεις το τέλειο Μενουδέλι (ή Χοντρομενούδελο) Πελοποννήσου

Μια απλή και ταπεινή συνταγή, αλλά τόσο μα τόσο νόστιμη!
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Σαν μπαίνει ο Μάιος, η γιαγιά Μαλία ξεκινάει τα καλοκαρινά της: ταψάρες με τέλεια μελωμένα γεμιστά, φασολάκιαγλύκισμα με μπόλικο το κρεμμύδι και το μενουδέλι, το πιο αγαπημένο ίσως φαγητό των παιδικών μου χρόνων.

Το μενουδέλι, ή χοντρομενούδελο,  μπίγουλη ή χοντρομπίγουλη είναι στην ουσία μία ντοματόσουπα με χοντρό φιδέ το οποίο έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών στην Πελοπόννησο.

Τόσο απλό και νόστιμο σημάδεψε τα καλοκαίρια που περνούσα με την γιαγιά στο χωριό, όπου πολλά καυτά μεσημέρια, – με το λάστιχο να τρέχει δροσερό νερό στα πόδια μας – βουτούσα μπουκιές χωριάτικου ψωμιού με πυκνή ψίχα, στο κατακόκκινο από τις Αυγουστιάτικες ντομάτες μενουδέλι της γιαγιάς Μαλίας.

Από το μενουδέλι της γιαγιάς Μαλίας τρώω πάντα 2 πιάτα, όσο είναι καυτό. Το πρώτο σκέτο, με μπόλικο πιπέρι ενώ στο δεύτερο προσθέτω ένα ποσέ αυγό και θρυμματισμένη φέτα

Μενουδέλι ή Χοντρομενούδελο

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 λίτρο νερό
8 φωλιές χονδρό φιδέ, σπασμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο madameginger.com
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.