Halo-Wars-2-1

Εξ ορισμού η ανάπτυξη ενός real-time strategy (RTS εν συντομία) για μία κονσόλα –δεν έχει σημασία ποια, οποιαδήποτε- είναι ζόρικη υπόθεση. Η χρόνια εξάρτηση του είδους από το δίδυμο «ποντίκι-πληκτρολόγιο» καθιστά ακόμα και τις μεταφορές τίτλων που ανήκουν σε αυτό, σπάνιες με τις κυκλοφορίες που τελικά αναλαμβάνουν να το εκπροσωπήσουν να αποτελούν την εξαίρεση του άγραφου αυτού κανόνα.


Η σειρά Halo Wars έκανε την εμφάνισή της το 2009. Η υπογραφή των ανθρώπων που μας έδωσαν τη σειρά Age of Empires θα περίμενε κανείς πως θα εγγυόταν για την ποιότητα του τίτλου, ωστόσο το παιχνίδι αν και κακό δεν ήταν σε καμία περίπτωση, δεν «έθελξε» ακριβώς. Fast forward στο 2017 και με την Ensemble Studios να έχει κλείσει οριστικά τις πόρτες της, ο κλήρος για το Halo Wars 2 έλαχε στην Creative Assembly. Αν ανταποκρίθηκε, λέει; Πιστεύετε ότι οι δημιουργοί των Total War θα κώλωναν…;

halo-wars-07-14-08_3

Είναι RTS. Και είναι Halo.

Το Halo Wars 2 λοιπόν είναι η δεύτερη προσθήκη στη σειρά των RTS τίτλων της Microsoft που διαδραματίζονται στο σύμπαν του Halo. Το παιχνίδι συνεχίζει από ‘κει που σταμάτησε ο προκάτοχός του, συνυπολογίζοντας και τα γεγονότα του Halo 5: το πλήρωμα του Spirit of Fire ξυπνά μετά τον κρυογενή ύπνο (cryosleep, το πιάνετε τέλος πάντων) του για να ανακαλύψει ότι ο πόλεμος των ανθρώπων με τους Covenant έχει τελειώσει. Απομονωμένο και χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με τη βάση του, το σκάφος σπεύδει να ερευνήσει ένα σήμα κινδύνου για να βρεθεί αντιμέτωπο με τους Banished, μία σέχτα στις τάξεις των Covenant. Με τη ζωή του πληρώματος να απειλείται, αυτό αναγκάζεται να κάνει ό,τι ξέρει καλύτερα και κάπως έτσι το παιχνίδι ξεκινά…

Το στόρι του δεν είναι τίποτα το συγκλονιστικό, όμως αρκεί μια χαρά για να ικανοποιήσει τις ορέξεις των φίλων του franchise. Ναι, αν δεν είστε φαν του Halo ίσως το κόνσεπτ να σας αφήσει εντελώς αδιάφορους, όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα έχετε να κάνετε με ένα άρτιο παιχνίδι με αψεγάδιαστους μηχανισμούς και εξαιρετικό χειρισμό.

CAMP_01

Θα σταθούμε σε αυτό το τελευταίο καθώς οι άνθρωποι της Creative Assembly αλλάζοντας λίγα αλλά εξόχως σημαντικά στοιχεία, μας έδωσαν ένα παιχνίδι που αν και πολύπλοκο και απαιτητικό από τη φύση του, φροντίζει να κάνει τη ζωή του παίκτη όσο το δυνατόν ευκολότερη. Επιλέγετε τη μονάδα ή την ομάδα που επιθυμείτε, ορίζετε πού θέλετε να πάει/επιτεθεί και αυτό ήταν όλο! Οι πόροι στο Halo Wars 2 είναι δύο όλοι κι όλοι και κατά βάση συλλέγονται αυτόματα ενώ εξίσου απλοποιημένη είναι και η διαδικασία χτισίματος και ανάπτυξης της βάσης. Ειλικρινά η δουλειά του βρετανικού στούντιο είναι άξια συγχαρητηρίων: χωρίς να «ευνουχίσει» το παιχνίδι, κατέστησε δυνατή την απόλαυσή του μέσω ενός ταπεινού χειριστηρίου!

Μας αρέσει δηλαδή;

Εννοείται! Η campaign του Halo Wars 2 είναι ό,τι πρέπει ώστε μόλις την τελειώσετε να «ριχτείτε» στο multiplayer με τα διάφορα modes του που υποστηρίζουν έως και 6 παίκτες. Καλά, εκεί μιλάμε για ΤΟ πανηγύρι αφού το παιχνίδι μοιράζει απλόχερα στους παίκτες όλα του τα καλούδια –άλλο να σας το λέμε και άλλο να το ζείτε. Μέχρι και παραλλαγή με card game διαθέτει! Στα παραπάνω λοιπόν προσθέστε τα επιπέδου Xbox One γραφικά, το soundtrack με τα αναμενόμενα ορχηστρικά/επικά κομμάτια και την ικανοποιητική ποικιλία στις αποστολές που θα κληθείτε να φέρετε εις πέρας και έχετε ένα RTS που όχι μόνο στέκεται ικανοποιητικά αλλά θέτει υποψηφιότητα για ένα εκ των καλύτερων πρεσβευτών του είδους του στις κονσόλες. Αν έχετε τη δυνατότητα βέβαια σας προτείνουμε να το παίξετε σε υπολογιστή, όμως ακόμα και για ‘σας φίλοι κονσολάδες, υπάρχει λύση!

http://youtu.be/uC8VDmk53dQ

#instareview: ένα από τα καλύτερα RTS που έχουμε δει ποτέ σε κονσόλα. Το γιατί να παίξει κάποιος RTS σε κονσόλα βέβαια είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο…

Βαθμός δυσκολίας

halo-wars-vathmos-dyskolias-high

«Το μη χείρον, βέλτιστον» δεν λένε; Ε, μην περιμένετε ότι με ένα χειριστήριο θα κάνετε τα ταχυδακτυλουργικά που κάνετε με πληκτρολόγιο και ποντίκι ανά χείρας, όμως αν μη τι άλλο δεν θα δυσκολευτείτε. Πολύ.