Ο ολοκαίνουργιος χώρος του six d.o.g.s είναι ένα Bar-Restaurant που έρχεται να γεφυρώσει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του ήδη καταξιωμένου ιδρύματος της Αβραμιώτου. Η θέση του χωροταξικά, αλλά και συμβολικά, είναι ακριβώς ανάμεσα στον Κήπο και στο Gig Space. Ανοίγει καθημερινά στις 10.00 το πρωί και κλείνει αργά το βράδυ, ανάλογα τις διαθέσεις του κόσμου. Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος ήταν άγνωστος μέχρι πρότινος στο κοινό, μιας και εκεί βρισκόντουσαν δύο άδειες αποθήκες. Με θέα τον επιβλητικό αστικό Κήπο, το νέο Bar-Restaurant σερβίρει φαγητό μέχρι τη 01.00 το βράδυ και φανταστικά cocktail μέχρι ακόμα πιο αργά, συνοδεία μουσικής από μία μεγάλη γκάμα DJs.

Λίγα λόγια από τον bartender Πάνο Μιχαηλίδη: «Ξεκίνησα πριν 12 χρόνια να ασχολούμαι με τον χώρο του μπαρ. Έχω μεγάλη επιρροή και πρότυπο τον Χρηστό Χουσεα. Καθώς επίσης λατρεύω τα σεμινάρια με διάσημους bartenders του εξωτερικού όπως οι Luca Cinalli και Marian Beke. Ο χώρος της φιλοξενίας και του μπαρ με ενδιαφέρει γιατί συνδυάζει το socializing με το δημιουργικό κομμάτι. Στο six d.o.g.s. έχουμε δημιουργήσει ένα μενού με concept τροπικά cocktails που συνδέονται με ιστορίες κ τοπικούς μύθους από τον Ειρηνικό των 40ς-50s-60s.

TO COCKTAIL:

“Broken King”

Το “Broken King” cocktail είναι επηρεασμένο από ένα τοπικό μύθο των Νησιών Fiji ο οποίος αναφέρει ότι ο τοπικός βασιλιάς Tui Fiti μεταμορφώθηκε σε χέλι για να γοητεύσει την πριγκίπισσα Sina.»

Συνταγή:

60 ml julep blend (bourbon, ρούμι, brandy) αρωματισμένο με φρέσκο ανανά

20ml σπιτικό σιρόπι μπαχαρικών

10ml λικέρ ροδάκινο

15ml σπιτικό σιρόπι βανίλια

30ml λεμόνι

3 dash angostura bitters

7 φύλλα δυόσμου

Μέθοδος: shake

Ποτήρι: julep cup

Πάγος: τριμμένος

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8,, Αθήνα
Τηλ: 21 0321 0510
Athens Cocktails
Bar Supply – Εξειδικευμένη τροφοδοσία Cocktail Bars