Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΝΥΧΤΕΣ

Κάθε άνθρωπος κρύβει μια σκοτεινή πλευρά. Το ίδιο και οι τοίχοι του Κακούνκα.

Υπάρχει ένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας που απευθύνεται σε ανθρώπους με πάθη και πολύπαθες ιστορίες.
k1

Απέναντι από την Μητρόπολη και μια ανάσα από την Ερμού βρίσκεται το Κακούνκα που εδώ και μερικούς μήνες «σερβίρει σε βασανισμένες ψυχές κι επίδοξους Βοναπάρτες». Ο βασικός σκοπός του ήταν να ικανοποιήσει τα επιλεκτικά γούστα των ανθρώπων που το φαντάστηκαν. Ένα μέρος που γενναίοι και δειλοί, πολύχρωμοι και σκοτεινοί άνθρωποι με πάθη κι εμμονές θα αισθάνονται οικεία. Αυτά μου λέει ο Διαμαντής Προυσαλής την ώρα που απολαμβάνουμε τον πρωινό μας καφέ στην ξύλινη μπάρα. 

k3

Τι σημαίνει, λοιπόν, Κακούνκα; Η έμπνευση βρίσκεται γύρω και μέσα από τη φιγούρα ενός υπαρκτού προσώπου. Το όνομα αυτού Josef Kakounka. Ένας καλλιτέχνης/συγγραφέας, μία τραγική φιγούρα που έφυγε από την Πολωνία για να κυνηγήσει το όνειρό του στη χώρα που υπόσχεται τα πάντα, τις Η.Π.Α.. Η αποτυχία ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιη κι αυτό τον στιγμάτισε και τον οδήγησε σε σκοτεινά μονοπάτια. Kakounka είμαστε όλοι εμείς που οδηγούμαστε από τα θέλω μας ασχέτως αποτελέσματος κι επιτυχίας.

k9
k12

Γιατί επιλέξατε τον συγκεκριμένο χώρο σε αυτή τη γειτονιά του κέντρου; Το ιστορικό κέντρο πάντα διέφερε από τις υπόλοιπες γειτονιές της Αθήνας. Η αύρα του, οι άνθρωποι που τριγυρνάνε στα στενά του ήταν και θα είναι «διαφορετικοί». Οι μυρωδιές και οι σκοτεινές γωνίες του δημιουργούν μια ιδανική ατμόσφαιρα για ένα τέτοιου είδους μαγαζί. Όσο δε για τον χώρο, ο στενός του διάδρομος κι η μικρή του σκάλα που οδηγεί σε ένα διακριτικό πατάρι, προσφέρουν μια ζεστή ατμόσφαιρα για άμεση επικοινωνία και διάδραση μεταξύ θαμώνων και των εμπνευστών του. Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους με πάθη. Αποτυχημένοι έρωτες, αποτυχημένοι πατέρες, αποτυχημένοι πλούσιοι και φτωχοί (υλικά και συναισθηματικά), συναντιούνται σε έναν χώρο που αν μη τι άλλο είναι έτοιμος να δεχθεί τις πολύπαθες ιστορίες τους. Κάθε άνθρωπος κρύβει μια σκοτεινή πλευρά. Το ίδιο και οι τοίχοι του Κακούνκα. 

k4
k10

Από μουσική τι έχει το μενού; Κυρίαρχος ήχος η τζαζ. Αγαπάμε όμως και τα soundtracks και την κλασσική μουσική όπως και κάθε τι άλλο σε ανάλογο ύφος που θα έντυνε όμορφα την ατμόσφαιρα.

Και τι θα πιούμε; Από καφέ και τσάι συνοδευόμενα με εύγευστα brioche, μέχρι επιλεγμένα ουίσκι που πάντα άρεσαν στον J. Kakounka.

k2
k11

Η διακόσμηση παραπέμπει στην δεκαετία του 50 συνδυάζοντας όμως και στοιχεία από τα 80’s. Πώς θα περιέγραφες εσύ τον χώρο με λίγα λόγια; Κάδρα, απλίκες, έπιπλα, όλα αυθεντικές αντίκες από τη δεκαετία του ‘20 μέχρι περίπου το ‘80. Επιλεγμένα με μεράκι από προσωπικές συλλογές φίλων που τα μάζευαν και τα συντηρούσαν για πολλά χρόνια. Αντικείμενα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης και φυσικά το καπέλο του ίδιου J. Kakounka.

Κακούνκα
Πετράκη 30, Αθήνα 
τηλ. 21 0322 6402

POP TODAY
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΕΧΝΕΣ
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.