socrates

O Socrates στα decks του pixi

Tρία χρόνια πριν η ομάδα του Re:rite διοργάνωσε για πρώτη φορά ένα μεγάλο XMAS SPECIAL πάρτι, με πολύ κέφι, δυνατή μουσική στα ηχεία και φοβερούς καλεσμένους. Φέτος το Re:rite σε συνεργασία με το AUDIORAMA, ανανεώνουν το ραντεβού τους και μας προσκαλούν στις 23 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, στο PIXI για μια ηλεκτρονική, γιορτινή βραδιά. Επίτιμος καλεσμένο ο Socrates από τη Νικοσία της Κύπρου, ο οποίος θα μοιραστεί τα decks με τον BODJ, τον KOLEON και τον LEE BURTON.

koleon

Και ο Κoleon

Λίγες ώρες πριν το πάρτι, μίλησα με τον Γιώργο, τον Κωνσταντίνο και τον Λευτέρη, έμαθα τα πάντα για τις δύο ομάδες που θα αναλάβουν τη διοργάνωση του φετινού πάρτι και άκουσα τη δική τους γνώμη για την εξέλιξη της ηλεκτρονικής σκηνής στην Ελλάδα. 

Bodj03

ΒΟDJ

IMG_4746

Lee Burton

Λευτέρη και Γιώργο, τι πρέπει να γνωρίζουμε για το «AUDIORAMA»;  Αποτελείται από τους Lee Burton & BODJ, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 13′ σαν ένα club night στο Six DOGS, με σκοπό να ενώσει κάτω από την ίδια στέγη Έλληνες καλλιτέχνες του ίδιου ηχητικού φάσματος. Σημαντική στιγμή για το Audiorama ήταν το 2014 που έκανε την πρώτη του κυκλοφορία σαν record label αλλά και event με καλεσμένους όπως Dasha Redkina & John Dimas. Κωνσταντίνε τι είναι το re:rite; Είναι ένα concept party που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το Δεκέμβριο του 2012. ‘Εχει οργανώσει αρκετά events με εγχώριους και ξένους καλλιτέχνες σε πολλούς χώρους του Λονδίνου και συνεργάζεται με το PIXI τα τελευταία 2 χρόνια. Σημαντική στιγμή την προηγούμενη χρονιά ήταν το party με τον Francesco Del Garda, έναν πολύ ξεχωριστό DJ που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Την ομορφότερη στιγμή του re:rite τη βιώσαμε σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, ένα υπόγειο του Ηoxton στο Λονδίνο όπου απολαύσαμε ένα dj set από τον ταλαντούχο Alex Celler σε ένα Funktion One ηχοσύστημα. Τι θα λέγατε να μας συστήσετε τον SOCRATES, τον καλεσμένο από την Νικοσία; Στην Κύπρο όπου υπάρχει μια έντονη εκτίμηση κι αγάπη για την underground house και techno. Ως dj αποτελεί μέρος της ομάδας του klubd το οποίο είναι αφιερωμένο στην προώθηση αυτής της μουσικής, φιλοξενώντας πρόσφατα ονόματα όπως Daniel Bell, Margaret Dygas, Sonja Moonear, Rhadoo και Petre Inspirescu. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που φιλοξενούμε το Σωκράτη στο re:rite κι όπως κάθε φορά είμαστε ενθουσιασμένοι που τον έχουμε μαζί μας.(Κων/νος) House και Techno. Είναι μια μόδα ή ήρθε για να μείνει; Η ηλεκτρονική μουσική ποτέ δεν ήταν μόδα για εμάς και δεν μας ενδιαφέρει αυτή η πλευρά της, είναι μια κουλτούρα με ιστορία 30 χρόνων, η οποία μας εκφράζει απόλυτα. Τα τελευταία χρόνια γίνονται πολύ αξιόλογες κινήσεις από ομάδες και καλλιτέχνες στον χώρο,που έχουν όχι και διεθνή αντίκτυπο. (Γιώργος / Λευτέρης) Ένα κομμάτι από τον καθένα σας που θα ακούσουμε σίγουρα στο event. 

BODJ:   https://www.youtube.com/watch?v=AOJqkDwjaVQ 

Lee Burton: https://www.youtube.com/watch?v=KIgqW-oIz6k  

Socrates: https://www.youtube.com/watch?v=EcS4SMDfcOM

Koleon:    https://www.youtube.com/watch?v=TUeUbauDQqg

12311240_583463358467603_3541008633304561376_n (1)