ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Νέα Υόρκη των 80s αναπαύσου εν ειρήνη

Το νέο βιβλίο του φωτογράφου Miron Zownir, "RIP NYC", φέρνει στο φως ένα άλλο «Μεγάλο Μήλο», μέσα από τις περιθωριακές φιγούρες του Lower East Side, του Bronx και του Harlem.
1142354

Ο φωτογράφος Miron Zownir μετακόμισε στην Νέα Υόρκη το 1980. Είχε ήδη μείνει σε Βερολίνο και Λονδίνο, οπότε ήταν έτοιμος να αντικρύσει τις συνέπειες τις αστικής κρίσης μιας πόλης του Δυτικού κόσμου και μάλιστα της πιο κραταιάς. Το «Σάπιο Μήλο», όπως ονομάζει ο ίδιος τη Νέα Υόρκη, απαρτίζονταν από γειτονιές «γκέτο», τα ενοίκια ήταν φθηνά, η εγκληματικότητα χτυπούσε κόκκινο και η αστυνομία ήταν κυρίως διεφθαρμένη ή ανύμπορη να επέμβει και να εγκυηθεί οποιαδήποτε προστασία.

Άρχισε να ανακαλύπτει την πόλη δουλεύοντας πόρτα σε μαγαζιά όπως, το Danceteria, το Mudd Club, ή τοRoxy. Μπροστά από το φακό του Zownir πέρασαν εκδιδόμενοι άντρες, γυναίκες και τρανς, ναρκωμανείς, άστεγοι (κάποιοι τις περισσότερες φορές και τρία ταυτόχρονα) και απλοί καθημερινοί άνθρωποι του κέντρου. Ο φωτογρράφος κατάφερε να καταγράψει με τα ασπρόμαυρα πορτρέτα του την ντεκαντάνς υποκουλτούρα της Νέας Υόρκης των 80’s μακριά από τις αστραφτερές παγέτες, τις πρεμανάντ και τις βάτες. Όλος αυτός ο γνωστός άγνωστος κόσμος έχει αποτυπωθεί στο νέο του βιβλίο “RIP NYC”. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση στο παρακάτω γκάλερι.

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.