Όπως αποδεικνύεται, η νεο-ψυχεδέλεια δεν σταματά, με πολλές ενδιαφέρουσες εγχώριες μπάντες να ξεφυτρώνουν και έρχονται στο προσκήνιο συνεχώς. Αυτή τη φορά, η μπάντα που προσκυνά τους Brian Jonestown Massacre μας έρχεται από τη Ηράκλειο Κρήτης και με την τελευταία δουλειά τους στις αποσκευές, το It’s Fine που συνδυάζει την μυσταγωγική ψυχεδέλεια με την lo-fi σπιτική αισθητική, ανηφορίζουν για Αθήνα για να εμφανιστούν στην σκηνή του An Club στις 22 Δεκεμβρίου μαζί με τους The Bonnie Nettles και τους Chickn. Ως τότε, ο μπροστάρης των Mellow Lizard, Θοδωρής Ταμπακάκης, κάνει μερικές ενδιαφέρουσες μουσικές εξομολογήσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=4GmZJo3I_ys

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Χμ, δεν είμαι απολύτως σίγουρος ποιός ήταν και πότε. Ήμουν αρκετά μικρός μάλλον, οπότε θα τον πήρα με λεφτά από τους γονείς μου.

Ποιός είναι ο τελευταίος; Έχω τόσο καιρό να αγοράσω δίσκο που δεν θυμάμαι καν.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Δεν θα πω 3 δίσκους, θα πω ότι ντρέπομαι που έχω όλη την δισκογραφία των Guns ‘n’ Roses, που την αγόρασα όταν πήγαινα Γυμνάσιο. Οι δίσκοι που ντρέπομαι που δεν έχω είναι: The Brian Jonestown Massacre – Their Satanic Majesties’ Second Request, The Blue Angel Lounge – The Blue Angel Lounge, Ty Segall – Melted.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Από όσο θυμάμαι δεν έχω δανειστεί κάποιο δίσκο, εκτός αν νομίζω πως είναι δικός μου και δεν τον έχω επιστρέψει ακόμα.

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Η αλήθεια είναι πως δεν είχα την τύχη να δω μια από τις αγαπημένες μου μπάντες να παίζουν. Οπότε θα απαντήσω ότι ΘΑ είναι όταν δω τους Brian Jonestown Massacre.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Mild High Club – “You And Me”, Dead Skeletons – “Psychodead”, Ty Segall – “Manipulator”.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Fat White Family – “The Drones”.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Τι κάνει ο Iggy Pop στο Ηράκλειο;

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Νομίζω θα πω Iggy Pop.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Δεν θα μετανιώσω ποτέ που παίζω μουσική. Ζω μια πολύ κανονική ζωή, άλλωστε δεν είμαι κάποιος superstar και δεν θέλω να γίνω κιόλας.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Βασίλης Τερλέγκας – «Στροφές».

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Δεν μου έχουν κάνει ποτέ παρατήρηση, όποτε ακούω μουσική σπίτι φοράω πάντα ακουστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=DQOG_TTzdVA

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1968 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Αν είχα το Delorean θα ήθελα να επισκεφτώ το μέλλον, αλλά αν πρέπει να επιλέξω κάτι από τα παραπάνω, θα πω το 1968 με τους Beatles στην Ινδία.

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Η μπάντα μου.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Ελπίζω να με συμπαθούσε ο Hendrix.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Ποιός είναι ο Morrisey;

Οι Mellow Lizard θα ανέβουν στην σκηνή του An Club την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου μαζί με τους The Bonnie Nettles και Chickn. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ.
Περισσότεροι Mellow Lizard: Facebook / Bandcamp / Soundcloud