Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
18.08.2024

Τουρκία: Η φωτιά στη Σμύρνη καίει και σπίτια

Μάχη με τις φλόγες σε αρκετά πύρινα μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με το μεγαλύτερο να είναι αυτό στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της γειτονικής χώρας.
Τουρκία: Η φωτιά στη Σμύρνη καίει και σπίτια

Η φωτιά, μάλιστα, έχει επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές στο Κορδελιό, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές και αναγκάζοντας τον κόσμο να απομακρυνθεί από τα σπίτια του.

Η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης σε δασική περιοχή στην τοποθεσία Yamanlar Karatepe και κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, βγήκε σε σύντομο χρονικό διάστημα εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τα αεροσκάφη αδυνατούσαν να επιχειρήσουν λόγω των ισχυρών ανέμων που έφταναν τα 80 χιλιόμετρα την ώρα κατά τη διάρκεια της Παρασκευής. Παρά την επέμβαση των χερσαίων ομάδων, η φωτιά επεκτάθηκε στην περιοχή, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ήταν θαμνώδεις εκτάσεις.

Κάποια σπίτια στο Κορδελιό και τη συνοικία Onur, μάλιστα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν. Μετά από λίγο, οι φλόγες έφτασαν στη βιομηχανική περιοχή Örnekköy, με τη φωτιά να επεκτείνεται σε πολλές επιχειρήσεις.

Λόγω της πυρκαγιάς έχουν υποστεί ζημιές ορισμένα σπίτια (τουλάχιστον περί τα 20)και οχήματα σε περιοχές κοντά σε δασικές εκτάσεις, ενώ το ευτύχημα είναι πως δεν υπάρχει κάποια ανθρώπινη απώλεια.

πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.