Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
28.07.2024

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου ανοίγει τις πόρτες του

Πλούσιο και πολυσυλλεκτικό το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα ταξιδέψει για άλλη μια χρονιά το κοινό σε πολλές διαφορετικές γειτονιές και τοπόσημα της Χίου καθώς και στις Οινούσσες
Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου ανοίγει τις πόρτες του

Η θερινή έκδοση του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου επιστρέφει για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, από τις 31 Ιουλίου μέχρι και τις 13 Αυγούστου, για να συνδέσει την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού με ήχους από όλο τον κόσμο. Σταθερό στο ύφος του, το φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσικά δρώμενα που δίνουν βήμα σε τοπικές και διεθνείς καλλιτεχνικές παρουσίες, οι οποίες μεταφέρουν μήνυμα χαράς και αλληλεγγύης στους κατοίκους και στους φιλοξενούμενους του νησιού. Οι εμφανίσεις του Τούρκου συνθέτη και δεξιοτέχνη της άταστης κιθάρας, Cenk Erdoğan, των κορυφαίων σολίστ του European Woodwind Quartet από τη Γερμανία και του πολυεθνικού συνόλου Sebun Quartet, θα υπογραμμίσουν και φέτος τον διεθνή ρόλο του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, ως μια γέφυρα φιλίας και πολιτισμού στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης.

Sebun Quartet

Και αυτό το καλοκαίρι, αθέατες πλευρές της Χίου θα αποτελέσουν το φυσικό σκηνικό για τις συναυλίες της διοργάνωσης. Στο Μεσαιωνικό χωριό Βέσσα –που το φεστιβάλ επισκέπτεται φέτος για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της επιτόπιας εικαστικής έκθεσης: Τα Όνειρά μου Γκρεμίστηκαν στα Τείχη σου, του οργανισμού σύγχρονης τέχνης DEO – το Spectrum Saxophone Quartet από την Αυστρία θα παρουσιάσει την ηχητική καινοτομία του σαξοφώνου και θα μας μεταφέρει την ποικιλία της αυστριακής σύγχρονης μουσικής.

Spectrum Saxophone Quartet

Ξεχωριστή παρουσία θα αποτελέσει το αφιέρωμα στη χιπ χοπ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Soundroutes III, που στόχο έχει να προωθήσει τις αξίες της κοινωνικής ενσωμάτωσης, της κλιματικής δικαιοσύνης και της ισότητας των φύλων, χρησιμοποιώντας την οικουμενική γλώσσα του συγκεκριμένου μουσικού είδους. Οι δράσεις του θα φιλοξενηθούν στη Χίο στο πλαίσιο του φεστιβάλ και περιλαμβάνουν τη συνάντηση νέων και προσφύγων του νησιού, που πλάθοντας ρίμες και ρυθμούς θα αρθρώσουν τη δική τους φωνή, τους προβληματισμούς και τα βιώματά τους, με την καθοδήγηση του δημοφιλούς Έλληνα ράπερ Εισβολέα, τον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι οι θεατές του φεστιβάλ σε μια ιδιαίτερη συναυλία στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, την Πέμπτη 1 Αυγούστου.

Eisvoleas

Εισβολέας

Ο Εισβολέας γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια παρουσίας του στη μουσική και με την ξεσηκωτική ενέργεια που τον χαρακτηρίζει, θα στήσει ένα αξέχαστο live, όπου η ραπ συναντά το ρεμπέτικο, τα μπλουζ και τις μουσικές της Μεσογείου.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Κέντρο Μη Τυπικής Εκπαίδευσης της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, θα διοργανωθεί η εκδήλωση «Μουσικοπαιχνιδίσματα» στο Κάστρο της Χίου, όπου μέσα από μια πολυήμερη εκπαιδευτική και συνάμα διασκεδαστική διαδικασία θα αναβιώσουν στις γειτονιές μουσικά παιχνίδια της αυλής, με τη συμμετοχή ντόπιων και παιδιών προσφύγων. Τέλος, στον Κάμπο, τη λαβυρινθώδη περιοχή του 16ου αιώνα, με τα μυροβόλα εσπεριδοειδή δέντρα, που προστατεύεται ως ιστορικός τόπος και παραδοσιακός οικισμός από το Υπουργείο Πολιτισμού, οι διοργανωτές επιφυλάσσουν μια ακόμα πρωτοτυπία, ένα υβριδικό φινάλε για τη φετινή διοργάνωση –πρωτότυπη παραγωγή του φεστιβάλ, έναν διαδραστικό μουσικό περίπατο.

Η μουσική είναι μοναδική στο να καλλιεργεί την αίσθηση του «ανήκειν». Μέσα από τις πολύπλευρες και πολυπολιτισμικές δράσεις του, το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου θα επιδιώξει να ενισχύσει την αίσθηση της κοινότητας και της ενότητας, ενώ οι συλλογικές μουσικές εμπειρίες θα δημιουργήσουν ισχυρούς δεσμούς που προωθούν την αρμονική συνύπαρξη και την αμοιβαία κατανόηση.

Αναλυτικά, όλες οι εκδηλώσεις:  www.chiosmusicfestival.gr

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.