Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι πρόσφυγες με την κάμερα

Το Home New Home έδωσε τη δυνατότητα σε νέους πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν να αφηγηθούν την περιπέτειά τους μέσα από την κινηματογραφική μηχανή. Τα ντοκιμαντέρ προβάλλονται σε διάφορα σημεία της Αθήνας ως τις 25 Οκτωβρίου.

Νέοι από πέντε χώρες πρώτης υποδοχής προσφύγων και πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ αφηγούνται, με τη γλώσσα του ντοκιμαντέρ, τη δική τους εμπειρία για την προσφυγική κρίση. Οι περισσότεροι έπιασαν κάμερα για πρώτη φορά. Όλοι εκπαιδεύτηκαν στην κινηματογραφική αφήγηση σε εντατικά σεμινάρια σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανο και Παλαιστίνη από καταξιωμένους σκηνοθέτες και ακαδημαϊκούς σε σχολεία, Πανεπιστήμια και μέσα στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Το αποτέλεσμα του project είναι 40 ταινίες οι οποίες θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο σε διάφορες αίθουσες στην Αθήνα, στο διάστημα 17-30 Οκτωβρίου.

https://vimeo.com/237876981

Το πρόγραμμα Home New Home υλοποιήθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Προώθησης του Ντοκιμαντέρ StoryDoc με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen, του Ιδρύματος Anna Lindh Foundation, σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους Αθηνών και Λέσβου καθώς και την Περιφέρεια Αττικής.

Στην Αθήνα τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Ανοιχτά Σχολεία’ του Δήμου Αθηναίων με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο υποστήριξε την εκπαίδευση των προσφύγων στην Αθήνα και τη Λέσβο. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέλαβε υποστηρικτής επικοινωνίας του εγχειρήματος, το οποίο τέθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν με ελεύθερη είσοδο, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα: 

  • 17 Οκτωβρίου, 18:00. Αμφιθέατρο Γκαίτε (Ομήρου 16) 
  • 18 Οκτωβρίου, 19:00. Αμφιθέατρο ΨΗΠΤΕ (Φραγκούδη 11)
  • 19, 21 Οκτωβρίου, 19:00. Αίθουσα “Αντώνης Τρίτσης” (Ακαδημίας 50)
  • 20 Οκτωβρίου, 19:00. Δεύτερο Λύκειο, Βίλα Αμαλίας (Χέυδεν)
  • 24, 25 Οκτωβρίου, 19:00. Τεχνόπολη, Αμφιθέατρο Αθήνα 9.84 (Πειραιώς) 

Στο site του προγράμματος υπάρχουν πληροφορίες για όλες τις ταινίες που δημιουργήθηκαν. 

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.