Στο μικρό κρατίδιο του Κουβέιτ εργάζονται πάνω σε μία κλινική δοκιμή που θα αποκαλύπτει τον σεξουαλικό προσανατολισμό όσων προσπαθούν να μπουν στην χώρα. Σύμφωνα με αξιωματούχους, σκοπός του πειράματος είναι η απαγόρευση της εισόδου των ομοφυλόφιλων σε όλες τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

popaganda_kuwait

«Θα λάβουμε αυστηρότερα μέτρα που θα μας βοηθήσουν να εντοπίζουμε ομοφυλόφιλους, στους οποίους στη συνέχεια θα απαγορεύουμε την είσοδο στο Κουβέιτ ή σε οποιοδήποτε από τα κράτη μέλη του Κόλπου», δήλωσε στον τοπικό τύπο ο Yousuf Mindkar υπεύθυνος δημόσιας υγείας. Σύμφωνα με κάποιους ισχυρισμούς όμως η προσπάθεια αυτή γίνεται για να καταφέρουν να πατάξουν την ενοχλητική για τις αρχές του Κουβέιτ αύξηση του γκέι πληθυσμού της χώρας. Η Διεθνής Λεσβιακή και Ομοφυλοφιλική Ένωση αναφέρει ότι η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη σε 76 έθνη, ενώ σε πέντε από αυτά, τη Νότια Σομαλία, τη Σαουδική Αραβία, τη Μαυριτανία, το Σουδάν και την Υεμένη τιμωρείται με θάνατο. Προφανώς, το Κουβέιτ δεν ανησυχεί για την ενδεχόμενη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και προφανώς έχει διαθέσιμα χρήματα να σπαταλήσει σε ένα άχρηστο πείραμα που προωθεί τις διακρίσεις και τον ρατσισμό. Το πραγματικό ερώτημα όμως είναι αν μπορεί να υπάρξει μία τέτοια τεχνολογία.

Στο παρελθόν, έχουν γίνει διάφορα πειράματα στα οποία εξεταζόταν αν είναι δυνατό να καθοριστεί βάσει μίας τεχνολογίας ή ενός τεστ η σεξουαλική ταυτότητα ενός ατόμου. Το πιο πρόσφατο είναι αυτό ενός ερευνητή στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. Ο Joshua Tabak κατάφερε να γίνει πρωτοσέλιδο πέρυσι εξαιτίας του ισχυρισμού του ότι η ομοφυλοφιλία μπορεί να διαπιστωθεί με βάση κάποια φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου. Ο ίδιος αργότερα σε άρθρο του στους New York Times ανέφερε ότι το ποσοστό επιτυχίας στη μελέτη του ήταν μόλις 60% κάτι που σημαίνει ότι το εν λόγω τεστ δεν είναι ακριβές ούτε αξιόπιστο.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το Κουβέιτ είναι ήδη υποχρεωμένοι να περάσουν από μία σειρά ιατρικών εξετάσεων και το Υπουργείο Υγείας της χώρας θέλει να περάσει και το «gay test» σε αυτές. Η πρόταση αυτή πρόκειται να παρουσιαστεί σε μία κεντρική επιτροπή του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου στις 11 Νοεμβρίου στο Ομάν. Παρόμοιες προσπάθειες αποκλεισμού των γκέι έχουμε δει και σε άλλες χώρες με πιο πρόσφατη έναν περίεργο νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Ρωσία. Σύμφωνα με αυτόν, η αστυνομία έχει το δικαίωμα να συλλαμβάνει ακόμα και  τουρίστες οι οποίοι εκφράζουν την υποστήριξή τους στους ομοφυλόφιλους. Καλό λοιπόν θα ήταν, αν έχετε σκοπό να επισκεφτείτε την χώρα της στέπας και της τούνδρας, να  μην κρατήσετε το χέρι ατόμου του ίδιου φύλου με εσάς και φυσικά καμία σημαία με ουράνιο τόξο. Θα απελαθείτε άμεσα!