Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δέκα πολύ καλοί λόγοι για να μη χάσετε το φετινό TEDxHeraklion

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο TEDxHeraklion 2015 – “Beyond the Walls”.
ted x heraklion

Το TEDx Heraklion αποτελεί μία πρωτοβουλία που προάγει τη δημιουργικότητα, τις καινοτόμες ιδέες και την έμπνευση. Στελεχώνεται αποκλειστικά από εθελοντές κι ακολουθεί τη φιλοσοφία των εκδηλώσεων TEDx ανά τον κόσμο. Αυτό το Σάββατο, ομιλίες από εμπνευσμένους ανθρώπους κι ενδιαφέροντα workshops από δημιουργικές ομάδες θα λάβουν χώρα στο νέο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Πλαστήρα & Ρωμανού), στις 11 το πρωί. Μια ημέρα, πολλές αφορμές για να ξεπεράσετε τα δικά σας τείχη, Beyond the Walls άλλωστε είναι ο τίτλος (και η βασική θεματική) του.

Διαβάσαμε καλά το πρόγραμμα, ερευνήσαμε τα βιογραφικά των ομιλητών και καταλήξαμε σε δέκα πολύ καλούς λόγους για να μη χάσεις τη φετινή διοργάνωση. Ξεχωρίσαμε λοιπόν…

  • Το workshop της ομάδας  του Καλού Αγωγού που προσκαλεί το κοινό σε μια διαδραστική δημιουργία των Τειχών της πόλης, αλλά και της πόλης στην οποία θα θέλαμε ιδανικά να ζούμε, με τη βοήθεια του Serious Play, μιας μεθοδολογίας δημιουργίας με τουβλάκια Lego, η οποία απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες, καθώς και σε επιχειρήσεις, ως ένα εναλλακτικό, μη λεκτικό, brainstorming.
  • Την παρουσία του Caravan Project, το περιοδεύοντος εργαστηριού ιστοριών που έχει οργώσει την Ελλάδα και τώρα κάνει στάση στο Ηράκλειο, σε μια προσπάθεια να συλλέξει κι άλλες ιστορίες.

Μέρος της σειράς φωτογραφιών από το οδοιπορικό του Caravan Project στα Πομακοχώρια.

Μέρος της σειράς φωτογραφιών από το οδοιπορικό του Caravan Project στα Πομακοχώρια.

  • Την μυσταγωγική παρασκευή cocktails από τον Γιώργο Δενδράκη, διακεκριμένο bartender, και το The Art of Cocktail, που έρχονται στο TEDx Heraklion – Beyond the Walls για να μας κάνουν να αναθεωρήσουμε τις πεποιθήσεις μας απέναντι στο τι τρώμε και τι πίνουμε.

tedx cocktail

The Art of Cocktail από τον Γιώργο Δενδράκη

  • Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας επιστρέφει στο TEDx Heraklion και αναλαμβάνει το T-Alley του event στήνοντας ένα playroom διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Εφαρμογές που στηρίζονται στις προβολές σε μεγάλες επιφάνειες, στην touch τεχνολογία, αλλά και στην αναγνώριση της σωματικής κίνησης, θα είναι στη διάθεσή σας καθ’ όλη τη διάρκεια του event για να τις εξερευνήσετε. Παράλληλα, θα παρουσιάσει και δύο νέα παιχνίδια, βασισμένα σε εικονικές προβολές σε απτή επιφάνεια, των οποίων η διάδραση επιτυγχάνεται μέσω πραγματικών αντικειμένων.

Διαβάστε τι είπαν στη Νίκη Ξημέρη οι, επίσης ομιλητές, Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και Θεοδώρα Μπίτση που ταξίδεψαν για έξι μήνες σε δώδεκα αφρικανικές χώρες προσφέροντας ανθρωπιστικό έργο.

  • To workshop του xorafaki.gr όπου η Γιούλη Δοξανάκη και η ομάδα της θα μας παρουσιάσουν την κατασκευή ενός μίνι θερμοκηπίου που μπορεί ο καθένας να ετοιμάσει σπίτι του με απλά υλικά. Παράλληλα, με τη βοήθεια των ειδικών, θα προετοιμάσουμε τους τύπους σπορίων που μπορούμε να κάνουμε εύκολα και γρήγορα, π.χ. χρησιμοποιώντας μια αυγουλιέρα.

xorafaki

Γιούλη Δοξανάκη και Γιώργος Πανταζόπουλος από το xorafaki.gr (φωτό: FOSPHOTOS)

  • Την παρουσία του εικαστικού Μανώλη Αναστασάκου ο οποίος θα παρουσιάσει ένα έργο – έκπληξη.
  • To interactive workshop των χορογράφων Όλια Λυδάκη και Κωνσταντίνου Τσακιρέλη.
  • Τον Μιχάλη Μαθιουδάκη που έρχεται με το «Απόλυτο Μηχάνημα» για να λύσει προβλήματα όπως η αϋπνία ή ακαταστασία ή έλλειψη πόθου για την ζωή.

Mathioudakis-3

O stand-up comedian Μιχάλης Μαθιουδάκης

  • Την ομιλία του Κωνσταντίνου Λάσκαρη, Επικεφαλής Έρευνας και Σχεδιασμού των ηλεκτρικών κινητήρων της Tesla Motors στη Silicon Valley της Καλιφόρνια. Ξεπερνώντας τα Τείχη της συμβατικής μεταφοράς, ο Κωνσταντίνος, θα μας δείξει το μέλλον των βιώσιμων αυτοκινήτων.

Konstantinos-Laskaris

O Κωνσταντίνος Λασκαρης θα μιλήσει για αυτοκίνητα του μέλλοντος

  • Το after party με το μουσικό σχήμα “Irida – Antonis duet”, με την Ίριδα – Βασιλική Τσιγάρα στη φωνή και τον Αντώνη Βουμβουλάκη στην κιθάρα.

Irida-Antonis

Μουσικό φινάλε με Ίριδα και Αντώνη

Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας εδώ

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.