31_18_01282014.

15 νέοι κάτω των 30, γράφουν μια-δυο λέξεις για τη γειτονιά τους. 

85.  Φωτεινή Καλογήρου, Νέα Φιλαδέλφεια: Θα ήθελα περισσότερο πράσινο και να μην υπάρχουν άστεγοι στους δρόμους. Ιδιαίτερα το τελευταίο είναι πολύ στενάχωρο να το αντικρίζει κανείς.

86.  Ανθή Χρίστου, Ιλίσια: Δε με ενοχλεί τίποτα στη γειτονιά μου. Είναι κοντά στο κέντρο και μακριά ταυτόχρονα. Έχουμε πράσινο και το βουνό κοντά μας. Τα Ιλίσια είναι μια όμορφη περιοχή.

87. Ινώ Κλώσση, Μαρούσι: Να αυξηθούν οι συγκοινωνίες και τα δρομολόγιά τους, να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά τα συνοικιακά μαγαζιά, για να μην αναγκάζονται οι δημότες να στηρίζουν μεγάλα πολυκαταστήματα. Ο δήμος να παρέχει δωρεάν δραστηριότητες στους δημότες και αυτό να προωθηθεί πιο συστηματικά. Να δοθεί περισσότερη βάση στην ομορφιά, την καθαριότητα και την καλαισθησία της γειτονιάς. Οι γκρίζες εξαόροφες πολυκατοικίες και τα παρατημένα πάρκα, δεν είναι δείγμα!

 88. Γιώργος Ρουμελιώτης, Καματερό: Η γειτονιά μου είναι υπέροχη και κλασάτη, αν εξαιρέσεις το κοτέτσι του γείτονα με πάπιες και κότες, τον χωματόδρομο έξω από το σπίτι μου και τις πλημμύρες κάθε φορά που βρέχει.

89. Γιάννης Ζογόπουλος, Αγία Σοφία, Πειραιάς: Λιγότερο τσιμέντο, περισσότερο πράσινο. Πιο πλατιά πεζοδρόμια, δρόμοι χωρίς λακκούβες, καθαροί από σκουπίδια. Να φτάσει το Μετρό στα Μανιάτικα όσο πιο γρήγορα γίνεται και να πυκνώσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων.

 90. Βασίλης Σώζος, Κολωνός: Η γειτονιά μου βρίσκεται στον Κολωνό σε έναν κεντρικό δρόμο. Καθημερινά λοιπόν λείπει κάτι από το αμάξι μου (το οποίο παρκάρω κάτω απ’ το σπίτι μου), συχνά και το ίδιο το αμάξι! Θα άλλαζα λοιπόν τις “συνήθειές” μου.

 91. Χριστιάννα Αμιράλη, Βριλήσσια: Στα Βριλήσσια θα έπρεπε να πέσουν οι τιμές στα μαγαζιά και τις καφετέριες. Επίσης, πρέπει να δημιουργηθεί ένα κέντρο, όχι αποτοξίνωσης, αλλά βοήθειας των τοξικομανών που για κάποιο λόγο έχουν κατακλύσει την περιοχή, ίσως λόγω του προαστιακού. Να μαζέψουν επιτέλους τα κάθε λογής σκουπίδια που είναι εστίες μολύνσεως, να καθαρίσουν, να φωτίζονται περισσότεροι δρόμοι ώστε να νιώθουμε πιο ασφαλείς. Τέλος, θα ήθελα οι κάτοικοι στα Βριλήσσια να γίνουν πιο ευγενικοί.

92. Ναταλία Αμιράλη, Βριλήσσια: Τα Βριλήσσια είναι μια αρκετά ανεπτυγμένη περιοχή, αλλά με λίγη δουλειά μπορεί να γίνει και καλύτερη. Θα ήθελα ένα μίνι μάρκετ, όχι και τόσο μίνι όμως, για να μπορούμε και τις Κυριακές να προμηθευόμαστε τα απαραίτητα. Επίσης, θα ήθελα να ανέβει το πολιτιστικό επίπεδο με εκδηλώσεις, όχι μόνο σε γιορτές, για να μπορούν όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες να συμμετέχουν σε κάτι ευχάριστο.

93. Δώρα Θεοφιλοπούλου, Άλιμος: Ο Άλιμος είναι μια περιοχή η οποία θεωρείται για πολλούς αναβαθμισμένη, λόγω της παραλίας και των λόφων που υπάρχουν, καθώς και της εύκολης πρόσβασης της περιοχής με ΜΜΜ. Δεν είναι όμως πάντα αυτό που φαίνεται. Εγώ σαν κάτοικος Αλίμου, θα ήθελα μία περιοχή με περισσότερο ασφαλή, για τα παιδιά, πάρκα, παραλίες ελεύθερες και καθαρές για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των ανθρώπων που είναι άνεργοι, καθώς και καλύτερους δρόμους ώστε να υπάρχει και για εμάς τους κατοίκους προσβασιμότητα στα απλά και καθημερινά, αφού μόνο οι πιο κεντρικοί δρόμοι είναι κατάλληλοι για να τους διασχίσουμε.

 94. Πάνος Σκάρλας, Ηράκλειο: Θέλω εναλλακτική διασκέδαση και όχι την μονότονη ελληνικούρα και με κάποιο μαγικό τρόπο να φτάνω στο εμπορικό κέντρο και στην Αθήνα πιο εύκολα και πιο σύντομα. Κατά τα άλλα το Ηράκλειο τα πάει αρκετά καλά.

 95. Στέργιος Κουτσούκης, Καρέας: Στη γειτονιά μου θα άλλαζα μερικούς ανθρώπους που με εκνευρίζουν και τους κωλόδρομους που είναι μέσα στο λακκούβες. Επίσης θα προσπαθούσα να έρθω πιο κοντά με τα γειτονόπουλά μου.

96. Ράνια Παπαδοπούλου, Καισαριανή: Να δημιουργηθούν περισσότερες υποδομές για άτομα με αναπηρίες, καθώς επίσης να υπάρχει και η ανάλογη ευαισθησία από τους οδηγούς. Επιπλέον, να γίνουν πάρκινγκ ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα και βλέπουμε αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια ή διπλοπαρκαρισμένα.

 97.  Έρη Κορνελάτου, Νέα Χαλκηδόνα: Θα ήθελα να μην υπάρχουν άστεγοι και να βάλουν νερό στο συντριβάνι του άλσους.

 98. Γιώργος Καίσαρης, Ίλιον: Δεν έχω παράπονα από την γειτονιά μου. Ίσως να άλλαζα κάποιους από τους γείτονες όπως αυτόν που εδώ και τέσσερα χρόνια κάθε μέρα, με κάθε καιρό, κάνει βελτιώσεις στο αυτοκίνητό του και μαρσάρει όλο το απόγευμα.

  99. Ιωάννα Παπαστεφάνου, Άνω Πατήσια: Θα ήθελα να αλλάξουν οι τέντες στις πολυκατοικίες γιατί έχουν ένα άθλιο πράσινο χρώμα, να γίνει δεντροφύτευση και να τοποθετηθούν περισσότερα παγκάκια. Επίσης, να αλλάξουν τα πεζοδρόμια, μερικά είναι γεμάτα τσίχλες ή σπασμένα και με το τακούνι δεν βολεύει.

100. Κάψτε την Ακρόπολη που κρύβετε μέσα σας! 

popaganda_Pecha_kucha12

Στην επόμενη σελίδα: φλαμίνγκο παντού!