Κριός: Επαναστατημένους και μάλιστα με αιτία σας βρίσκει αυτή η περίοδος με τον Ουρανό να κινείται ανάδρομα στο ζώδιό σας και τον Πλόυτωνα να σχηματίζει τετράγωνο από τον Αιγόκερω. Νιώθετε μεγάλη ανάγκη μεν να απεμπλακείτε από οποιονδήποτε σας πιέζει αλλά ταυτόχρονα θέλετε να  του επιβληθείτε για να τον τιμωρήσετε που τολμάει να υπάρχει και να σας δεσμεύει. Στον απόηχο της σεληνιακής έκλειψης που πραγματοποιήθηκε στο ζώδιό σας σίγουρα δε βρίσκεστε στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Το ξεκαθάρισμα όμως πρέπει να γίνει. Συμπεριφερθείτε ώριμα, ελέγξτε τα νεύρα σας, μετριάστε την παρορμητική σας διάθεση κι ελάτε αντιμέτωποι με τις λάθος επιλογές σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να λυπηθεί για τις απώλειες και μην καλύπτεστε κάτω από το ψυχρό προσωπείο του θυμού.

Ταύρος: Blast from the past! Ο Ερμής ανάδρομος απέναντί σας και στον οίκο των σχέσεων και των συνεργασιών  επαναφέρει φαντάσματα του παρελθόντος που έρχονται αποφασισμένα να λύσουν ο,τι έμεινε άλυτο και να ολοκληρώσουν ο,τι έμεινε ανολοκλήρωτο. Με τον Κρόνο όμως επίσης απέναντί σας δέχεστε μόνο σοβαρές προτάσεις καθώς οτιδήποτε λιγότερο είναι ξεκάθαρα χάσιμο από τον πολύτιμο χρόνο σας κι αυτό εσείς φαίνεται πια να το γνωρίζετε καλά.Παρεξηγήσεις και παρανοήσεις είναι επίσης μέσα στο πρόγραμμα. Ο Άρης από την Παρθένο σας δίνει δύναμη και αποφασιστικότητα να ανταπεξέλθετε στις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις. Αναζητήστε τη σταθερότητα που σας είναι τόσο αναγκαία σε όλους τους τομείς με ρεαλιστικές αποφάσεις και κινήσεις.

Δίδυμοι: Όσο γοητευτικό και να είναι το σύνδρομο του Πήτερ Παν από το οποίο μονίμως διακατέχεστε άλλο τόσο απογοητευτικό μπορεί ν’αποδειχθεί στις σχέσεις σας που τώρα με τον Άρη στην Παρθένο ζητούν ωριμότητα και σύνεση. Θα κληθείτε να πάρετε αποφάσεις σημαντικές για να βρείτε τις ισορροπίες σας. Μη χάσετε το αιώνιο χαμόγελο και την αισιοδοξία σας παραδομένοι σε απατηλές φοβίες. Ξεκαθαρίστε θολές καταστάσεις και απαιτήστε τόσο από τον εαυτό σας όσο και από τους άλλους σοβαρότητα και συνέπεια.Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Σκορπιό σας καλεί να προσέξετε ιδιαιτέρως την δουλειά και την υγεία σας. Μην αφήνετε τίποτα στην τύχη και δώστε σημασία σε οποιαδήποτε ενόχληση. Το σώμα είναι ο ναός της ψυχής και οφείλουμε να το σεβόμαστε.

Καρκίνος: Ανατροπές απρόσμενες ουρανοκατέβατες κι αναπάντεχες στον τομέα της καριέρας υπόσχεται ο ανάδρομος Ουρανός στο ζώδιο του Κριού. Μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεων ευχάριστων και μη. Για να προστατευθείτε όσο καλύτερα γίνεται αποφύγετε συζητήσεις με ανωτέρους, μη δώσετε υποσχέσεις που δε θα τηρήσετε, μην υπογράψετε συμβόλαια και προσπαθείστε να είστε όσο αναλυτικότεροι και σαφέστεροι γίνεται στην επικοινωνία σας γιατί η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Σκορπιό μόνο μπελάδες και μπερδέματα προμηνύει. Ίσως χρειαστεί να επαναξιολογήσετε τους στόχους σας καθώς ο Δίας βρίσκεται πια σε ανάδρομη πορεία -κυρίως για εσάς του β’ δεκαημέρου. Μη βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις και κυρίως μη δράσετε ακόμα. Βολιδοσκοπήστε και όσο μπορείτε καθυστερήστε.

Λέων: Hey big spender… Αν βγήκατε εκτός προϋπολογισμού ρίξτε το φταίξιμο στον Άρη που στον 2ο οίκο σας έχει πάρει φωτιά και σας έχει αδειάσει το πορτοφόλι!Περιορίστε τα έξοδα και τη σπάταλη διάθεσή σας γιατί ναι μεν η Αφροδίτη στον Τοξότη έχει ανεβάσει την ψυχολογία σας και την αυτοπεποίθησή σας αλλά μην ξεχνάτε ότι ο Κρόνος βρίσκεται σε δύσκολη όψη στον Σκορπιό και δε θα δείξει έλεος στις ατασθαλίες σας. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον 4ο οίκο σας καλεί να επανεξετάσετε ο,τι παραμένει στάσιμο τόσο στην συναισθηματική όσο στην οικογενειακή σας ζωή υπονομεύοντας την εξέλιξή σας. Συσχετιστείτε αυθεντικά και μην παίζετε ρόλους θύτη- θύματος που δε θα οδηγήσουν πουθενά.

Παρθένος: Ο ανάδρομος Ερμής στον Σκορπιό ενεργοποιεί την μεγαλύτερη αρετή σας. Είστε control freaks κι αυτό το ξέρουν όλοι. Καθώς επαφές, συμφωνίες , τηλεφωνήματα, mail και οποιαδήποτε άλλη μορφή επικοινωνίας φαίνεται να κινδυνεύουν να πέσουν στο κενό προσπαθείστε να διπλοτσεκάρετε ότι έφτασαν στον παραλήπτη. Πριν βγάλετε το συμπέρασμα ότι βρεθήκατε “χαμένοι στη μετάφραση” ελέγξτε, ελέγξτε ,ελέγξτε. Κι επειδή ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιό σας και σας κάνει εκτός από υπερδραστήριους και λίγο νευρικούς μην ξεσπάσετε με βαρύτατη κριτική -άλλο αγαπημένο σας σπορ- σε όποιον δεν αντιλαμβάνεται αυτό που λέτε αμέσως. Σκεφτείτε την πιθανότητα εσείς να μην έχετε τοποθετηθεί με ακρίβεια. Εξάλλου ο δικός σας κυβερνήτης βρίσκεται ανάδρομος, δείξτε λίγη μεγαλοψυχία.

Ζυγός: Η μετά- έκλειψη εποχή σίγουρα κάποιους σας βρίσκει στο “απόδειπνο του έρωτα” ή κοντά σε πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σας οι οποίες επιβάλλονται και δεν αναβάλλονται. Η αρνητική όψη του Πλούτωνα με τον Ουρανό και τον Δία πιέζουν περισσότερο από ποτέ κυρίως τους γεννημένους 1-2 Οκτωβρίου να αφήσουν πίσω τοξικές σχέσεις που αγγίζουν την παθολογία και να στραφούν προς το φως και την ισορροπία. Χρησιμοποιήστε υπέρ σας τη δυναμική της έκλειψης και θεωρείστε δώρο τον πόνο που σας προκάλεσε για να βρείτε τον δρόμο προς την εξέλιξή σας. Οικογενειακές ή συναισθηματικές πιέσεις σας κρατούν μακριά από την επαγγελματική σας άνοδο. Αλλάξτε τακτική, μην επαναλαμβάνετε μοτίβα , απεμπλακείτε από βάρη και δρομολογείστε τη ζωή σας.

Σκορπιός: Χρόνια σας Πολλά! Ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιό σας και σας καλεί να κάνετε νέα ξεκινήματα. Σκεφτείτε διπλά πριν δράσετε γιατί ο αυστηρός Κρόνος περνάει τα πάντα από το μικροσκόπιο και είναι ανελαστικός με τις λάθος επιλογές. Επιπλέον ο ανάδρομος Ερμής στο ζώδιό σας θα σας δώσει την ευκαιρία να επανεξετάσετε τα πεπραγμένα σας, να αναθεωρήσετε τις τακτικές σας και να εμβαθύνετε στις πραγματικές σας ανάγκες. Είναι σημαντικό να έρθετε αντιμέτωποι με τα λάθη του παρελθόντος , να γιατρέψετε ο,τι εκκρεμεί, ν’απαλλαγείτε από εμμονές και ν’απαγκιστρωθείτε από νεφελώδεις καταστάσεις. Μην κάνετε σπασμωδικές κινήσεις καθώς ο Άρης σε αρνητική όψη με τα ψάρια θα προκαλέσουν από τη μια ανυπομονησία  από την άλλη διλήμματα βασισμένα στο φόβο. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και τη λογική σας.

Τοξότης: Ο συνωστισμός πλανητών στον 12ο οίκο ενεργοποιεί την πιο ευάλωτη πλευρά σας. Συγκεκριμένα ο Ήλιος στον Σκορπιό ρίχνει φως σε απωθημένα και καλά σφαλισμένα μυστικά του παρελθόντος καλώντας σας να αναμετρηθείτε με τον εαυτό σας και τις πληγές του. Ο Κρόνος  από την άλλη στο ίδιο ζώδιο σας καλεί να τελειώνετε μια και καλή με καταστάσεις που κουβαλάτε και σας βαραίνουν για να μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον για την ψυχή σας. Τέλος ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να φέρει στην επιφάνεια μυστικές συναντήσεις κι επαφές. Ο Άρης στο ζενίθ του ωροσκοπίου σας προκαλεί έντονη δραστηριότητα στον επαγγελματικό τομέα αλλά κι εκνευρισμό. Εκμεταλλευτείτε την παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σας και προωθείστε τις προσωπικές φιλοδοξίες σας.

Αιγόκερως: Ο 11ος οίκος συμβολίζει εκτός από τη φιλία , τα ιδανικά μας και τα όνειρά μας. Όσοι έχετε δουλέψει σκληρά για αυτά τα προηγούμενα χρόνια τώρα τα βλέπετε αργά αλλά σταθερά με τον Κρόνο στον Σκορπιό να πραγματοποιούνται. Για τους υπόλοιπους χρειάζεται αλλαγή πλεύσης κι επανπροσδιορισμός γιατί η διάψευση των προσδοκιών είναι καθημερινή. Επιπλέον η παρουσία του ανάδρομου Ερμή στο ίδιο ζώδιο έρχεται να φέρει διαφωνίες κι εντάσεις που ίσως βλάψουν τα συμφέροντά σας. Μην απομακρύνεστε από τους φίλους σας και προσέξτε τι λέτε και πώς το λέτε. Μπορεί άθελά σας να απομακρύνετε ανθρώπους που σας αγαπούν. Ο Άρης στην Παρθένο ευνοεί τα ταξίδια, τις σπουδές κι ανοίγει το πνεύμα σας για να σας διευκολύνει να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα της ζωής σας.

Υδροχόος: Ο Κρόνος στον 10ο ήδη εδώ και καιρό έχει αρχίσει να δοκιμάζει την ικανότητά σας για εξουσία κι αυτονομία στην εργασία. Με την παρουσία του ανάδρομου Ερμή στον Σκορπιό αλλά και στον οίκο της καριέρας μπορεί να διαταραχθούν οι σχέσεις σας με συναδέλφους ή ανωτέρους λόγω κακής επικοινωνίας ή να κάνετε λάθος εκτιμήσεις και να μην έχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Μην κλείσετε συμφωνίες και μην αναλάβετε ευθύνες γιατί δύσκολα θα τα φέρετε εις πέρας. Δώστε χρόνο να ωριμάσουν οι συνθήκες κι έπειτα αποφασίστε πώς θα κινηθείτε στον χώρο της εργασίας. Ο ουρανός στον Κριό μπορεί να φέρει μεγάλες απρόσμενες αλλαγές στο οικογενειακό σας περιβάλλον. Η Αφροδίτη στον 9ο σας επιφυλάσσει ευχάριστη κοινωνική ζωή και γιατί όχι έναν αναπάντεχο έρωτα μέσα από το φιλικό σας περιβάλλον.

Ιχθείς: «Τα σκυλιά είναι σοφά. Σέρνονται σε μια ήσυχη γωνιά για να γλείψουν τις πληγές τους και δεν επανέρχονται στον κόσμο παρά μόνο όταν είναι και πάλι ολόκληρα», υποστήριζε η Αγκάθα Κρίστι. Με τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα ανάδρομους στο ζώδιό σας έχετε την ανάγκη να αποτραβηχτείτε, να πάρετε τον χρόνο σας, να χαθείτε στον δικό σας υπέροχο κόσμο μέχρι να επουλωθούν οι πληγές σας. Κι ο Άρης απέναντί σας δε σας βοηθά να νιώσετε καλύτερα αντιθέτως προκαλεί ένταση κι αντιπαράθεση με τα κοντινά σας πρόσωπα. Με τον ανάδρομο Ερμή στον φιλικό σας Σκορπιό καλό θα ήταν αν μπορείτε να αναβάλετε για αργότερα ένα ταξίδι μακρινό διαφορετικά οργανωθείτε όσο μπορείτε καλύτερα. Ο Ουρανός στον 2ο δεν σας αφήνει να σταθεροποιηθείτε στον οικονομικό τομέα , μπορεί όμως να φέρει νέες πηγές εσόδων. Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει.