Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

Άξιζε ο Σάκης Ρουβάς το βραβείο Κουν;

Το σκεπτικό-τραγέλαφος της βράβευσης που ξεμπροστιάζει την επιτροπή των βραβείων, οι εξεγερμένες φωνές, αρκετά δάκρυα και ιδρώτας.
Screen Shot 2014-12-09 at 6.15.03 μ.μ.

Δεν το αμφισβητώ. Με την ψυχή του πήρε το βραβείο Αρχαίου Δράματος-Κάρολος Κουν ο Σάκης Ρουβάς. Δεν λέει ψέματα. Αυτό είναι το  προσόν του –να τα δίνει όλα, ψυχή τε και σώματι, ιδρώνοντας. Αυτή ήταν και η αφιέρωσή του στους θαυμαστές του («Με την ψυχή μου»), λίγη ώρα μετά την παραλαβή του, ανεβάζοντας στο instagram φωτογραφίες του με το βαρύτιμο αγκαλιά.

Η εξεγερμένη φωνή που τόλμησε, την ώρα της απονομής  στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής, να τον ρωτήσει, ηλεκτρίζοντας την ατμόσφαιρα, «με τι προσόντα» τον τιμούν, αλλά και η άρνηση τής Χρυσούλας Διαβάτη να παραλάβει το δικό της βραβείο ως «τιμωρία», εφόσον βραβευόταν με το έπαθλο των βετεράνων τραγωδών (κι αυτό αμφισβητείται τα τελευταία χρόνια) ένας σταρ, δεν ήταν μόνο επιθέσεις με λάθος στόχο, αλλά και παρανυχίδες στον προσωπικό θρίαμβο που έζησε ο Σάκης και, υποπτεύομαι, θα περιγράφει συγκινημένος και στα εγγόνια του. Ούτε στο όνειρό του θα μπορούσε να φανταστεί τέτοια έκβαση, αναλαμβάνοντας, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Λιγνάδη, να ερμηνεύσει το Θεό Διόνυσο με σλιπάκι Μινέρβα.

Πριν από χρόνια, προτού γίνουν τα πάντα πολτός, δεν θα αποτελούσε μόνο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά και σκάνδαλο ο Ρουβάς να τιμάται με το βραβείο Αρχαίου Δράματος. Σήμερα, που καταπίνουμε τη μια έκπτωση μετά την άλλη αμάσητες, η πιάτσα απλώς καγχάζει και κάποιοι χαιρέκακοι απολαμβάνουν την επιτροπή του βραβείου να βγάζει με τα χεράκια της τα μάτια της. Γιατί οι περισσότεροι πλέον δεν ασχολούνται. Όχι τώρα. Εδώ και χρόνια. Τα βραβεία Κουν χρόνο με το χρόνο καταρρέουν.

Ούτε επομένως αγόρασε το βραβείο του δουλευταρά Sakis η κυρία Βαρδινογιάννη, ούτε τρίζουν τα κοκαλάκια του Κουν, όπως γράφτηκε, μεταξύ άλλων, στον κυβερνοχώρο, που πήρε φωτιά μετά την επεισοδιακή απονομή. 

Το σκεπτικό -τραγέλαφος της βράβευσης, που μιλά για μια «εκ βαθέων προσέγγιση, με τρόπο ευθύ, άμεσο, ρευστό και χειροπιαστό, σαν από πνεύμα και ύλη, γη, νερό, αέρα και φωτιά» ξεμπροστιάζει αποκλειστικά την επιτροπή των βραβείων Κουν. Με άλλα λόγια, κυρία Διαβάτη, γιατί κάνατε έκκληση στην «Αστυνομία Θεάτρου» να επέμβει; Δίπλα σας, στην αίθουσα Δ. Μητρόπουλος, στρογγυλοκάθονταν ατάραχοι οι αυτουργοί του βραβείου που διέκριναν στον Διόνυσο- Ρουβά «νερό, αέρα και φωτιά». Δεν τους εγκαλέσατε, όμως. Μην παραπονιέστε αν του χρόνου δώσουν το βραβείο στη Ζέτα Μακρυπούλια.

Screen Shot 2014-12-09 at 6.13.54 μ.μ.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.