Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.11.2022

YouTube και Facebook μπλόκαραν τα κανάλια των Sputnik και RT στην Ευρώπη

Τα κανάλια YouTube των ρωσικών μέσων RT και του Sputnik έχουν αποκλειστεί σε ολόκληρη την Ευρώπη από την πλατφόρμα βίντεο «λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία».
YouTube και Facebook μπλόκαραν τα κανάλια των Sputnik και RT στην Ευρώπη

Τα κανάλια YouTube των ρωσικών μέσων RT και του Sputnik έχουν αποκλειστεί σε ολόκληρη την Ευρώπη από την πλατφόρμα βίντεο «λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία», ανακοίνωσε το YouTube σε email που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο την Τρίτη.

«Μπλοκάρουμε τα κανάλια του YouTube από το Russia Today και το SPUTNIK σε ολόκληρη την Ευρώπη, με άμεση ισχύ. Τα συστήματά μας χρειάζονται λίγο χρόνο πριν να είναι πλήρως λειτουργικά. Οι ομάδες μας συνεχίζουν να επιτηρούν την κατάσταση 24 ώρες το 24ωρο για να ενεργήσουν το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η YouTube, θυγατρική της Google.

Μπλόκο και στο Facebook
Χθες, η Facebook του ομίλου Meta αποφάσισε να μπλοκάρει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τα RT και SPUTNIK.

«Δεχθήκαμε αιτήματα από πολλές κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης να λάβουμε επιπλέον μέτρα απέναντι στα μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από το ρωσικό κράτος», έγραψε ο Νικ Κλεγκ, αντιπρόεδρος της Meta στο Twitter επικαλούμενος τον «κρίσιμο χαρακτήρα της κατάστασης».

Τα μέτρα που λαμβάνουν YouTube και Facebook έρχονται μετά την απαγόρευση λειτουργίας των δύο μέσων που ανακοίνωσε την Κυριακή η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.