Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
07.11.2023

Μητσοτάκης: Άμεσα αποζημιώσεις για τους πληγέντες

Από τη Λάρισα ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα έχει οικονομικές δυνατότητες για να ανακουφίσει τους πληγέντες από την κακοκαιρία. “Θα ζητήσουμε τη μέγιστη στήριξη από την ΕΕ”.
Μητσοτάκης: Άμεσα αποζημιώσεις για τους πληγέντες

Μήνυμα άμεσης στήριξης των πληγέντων από την κακοκαιρία Daniel, αλλά και αποκατάστασης των υποδομών, μόλις ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης που αποτελούν προτεραιότητα, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Λάρισα.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος νωρίτερα πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές, προσγειώθηκε στο γήπεδο Καρδίτσας όπου μίλησε με διασωθέντες και συσκέφθηκε με δημάρχους της περιοχής, βρέθηκε στη συνέχεια στο συντονιστικό κέντρο στη Λάρισα όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη.

Στις δηλώσεις του στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων επισήμανε ότι επιχειρούν 15 ελικόπτερα, διαβεβαιώνοντας ότι τα μέσα που έχει η πολιτική προστασία στη διάθεση της διαρκώς θα ενισχύονται, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για μέγιστη εγρήγορση και στη Λάρισα καθώς κατεβαίνουν τα νερά από τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Κάλεσε συνεπώς τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η διάσωση. Πρόσθεσε δε ότι άμεσα θα ξεκινήσει και η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές και ανακούφισης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι η χώρα έχει και τις οικονομικές δυνατότητες αλλά και το μηχανισμό γρήγορης αρωγής, έτσι ώστε οι συμπολίτες μας που επλήγησαν να βρουν γρήγορα την ανακούφιση που μπορεί να τους προσφέρει το κράτος”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Ταυτόχρονα έχω ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να διεκδικήσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη μέγιστη δυνατή στήριξη, την οποία η πατρίδα μας αξίζει. Έχω ήδη στείλει σχετική επιστολή στην Πρόεδρο της Κομισιόν, Φον Ντερ Λάιεν, για να εξετασθούν όλα τα πιθανά χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε η χώρα μας να έχει πρόσθετη στήριξη. Έχουμε επίσης ξεκινήσει τις διαδικασίες για συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ώστε να πάρουμε ένα δάνειο με πολύ ευνοϊκούς όρους για να κάνουμε άμεσα παρεμβάσεις”. (Πηγή)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.