Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
01.12.2022

8 Μάρτη: Αυτές οι συγκεντρώσεις θα γίνουν σήμερα για την Ημέρα της Γυναίκας

Η Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι γιορτή, είναι μέρα αγώνα, «ενάντια στις γυναικοκτονίες, τους πλούσιους βιαστές και την κυβέρνηση που τους στηρίζει». Είναι παγκόσμια φεμινιστική απεργία σε σπίτι και δουλειά.
8 Μάρτη: Αυτές οι συγκεντρώσεις θα γίνουν σήμερα για την Ημέρα της Γυναίκας

Σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στη 1μμ και στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3μμ. στις 8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών καλούν η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και πολλά ακόμα σωματεία.

Σωματεία εκπαιδευτικών, εργαζόμενων στους δήμους, καθαριστριών, καλλιτεχνών, νοσοκομείων, δημοσιογράφων μαζί με φοιτητικούς συλλόγους και κινήσεις γυναικών όπως και συλλόγους μεταναστών και προσφύγων θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση ζητώντας να μπει τέλος στον σεξισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Γυναίκες συμμετέχουν σε συγκέντρωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μετά από κάλεσμα της εκτελεστικής επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Αθήνα, Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Ενάντια στον σεξισμό και το σύστημα

Στην ανακοίνωση των συνδικάτων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η οργή ξεχειλίζει ενάντια στην καταπίεση των γυναικών. Σε όλον τον κόσμο φουσκώνει ένα κίνημα που αντιστέκεται στις σεξιστικές επιθέσεις, διεκδικεί ελεύθερες και δωρεάν εκτρώσεις κόντρα στις απαγορεύσεις, στηρίζει τις εργάτριες που απεργούν για ισότητα στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ενάντια στις γυναικοκτονίες, τους πλούσιους βιαστές και την κυβέρνηση που τους στηρίζει, τα συνδικάτα θέλουμε να βρίσκονται στο πλευρό των γυναικών που βρίσκουν το κουράγιο να καταγγείλουν όσα υποφέρουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Απαιτούμε την τιμωρία των βιαστών και δολοφόνων των γυναικών, ίση αμοιβή με αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ σε όλους τους χώρους, ελεύθερες και δωρεάν εκτρώσεις, με ενίσχυση των νοσοκομείων, παιδικούς σταθμούς και κοινωνικές παροχές στους χώρους δουλειάς και στους δήμους.

Φέτος η 8 Μάρτη έχει και αντιπολεμικά χαρακτηριστικά καθώς οι γυναίκες και τα παιδιά είναι τα πρώτα θύματα των πολέμων. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν πρόσφυγες και προσφύγισσες από τα στρατόπεδα όπως και μετανάστριες και μετανάστες που ζητούν άσυλο, χαρτιά και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Καλέσματα για απεργιακές συγκεντρώσεις:

• Αθήνα 1μμ πλ. Κλαυθμώνος
• Θεσσαλονίκη 1μμ Άγαλμα Βενιζέλου
• Χανιά 12μες Δημοτική Αγορά
• Καλαμάτα 12μες Παλαιό Δημαρχείο

Η μεγάλη φεμινιστική πορεία το απόγευμα στην Αθήνα

Στις 18:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, συνεχίζουμε με πορεία και ενώνουμε τις φωνές μας με την Ανοιχτή Ορχήστρα:

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.