Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΑΓΟΡΑ

Επαναχρησιμοποιήσιμες κούπες υπάρχουν πολλές. Μόνο μία όμως είναι βραβευμένη και μυρίζει πάντα καφέ

Το Weducer cup φτιάχνεται από ανακυκλωμένο καφέ που συλλέγεται στο Βερολίνο, είναι ένα υπόδειγμα κυκλικής οικονομίας και design. Είναι ο νέος ο τρόπος να προστατεύουμε καθημερινά το περιβάλλον ενώ απολαμβάνουμε τον καφέ μας.

Σκεφτείτε ότι μπορείτε να συμβάλετε καθημερίνα στην προστασία του περιβάλλοντος αλλάζοντας μια σύνηθειά σας, κρατώντας ένα κομψό αντικείμενο που δεν θα χρειαστεί να πετάξετε. Νομίζω ότι από τη στιγμή που βλέπω ότι αντικαταστήσαμε με ευκολία την αντιοικολογική τσάντα του supermarket με τις tote bags είμαστε έτοιμοι και για το επόμενο βήμα, για μια αλλαγή που σχετίζεται με τον τρόπο που απολαμβάνουμε τον καφέ μας. 

Ο περιορισμός των αντικειμένων μιας χρήσης -κυρίως, πολλών από τα  πλαστικά που μας περιβάλουν- κερδίζει όλο και περισσότερους σκεπτόμενους καταναλωτές και τα Coffee Island, που έχουν ήδη πρωτοπορήσει στο ζήτημα με τα καλαμάκια, φέρνουν το νέο must have αντικείμενο καθημερινής χρήσης: την κούπα καφέ Weducer της Kaffee Form. Ναι, υπάρχουν ήδη πολλές τέτοιες κούπες, αλλά αυτή δεν είναι μια ακόμα κούπα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξανά και ξανά, αλλά η πιο εξελιγμένη της εκδοχή. 

Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται, και της χάρισε το βραβείο Reddot 2018 για τη σχεδίασή της στην κατηγορία των «Νέων Υλικών», είναι η επιτομή του inception αφού φτιάχνεται από ανακυκλωμένο καφέ. Μια δραστήρια ομάδα νέων  συλλέγει τα «κέικ» καφέ που έχουν εκχυλιστεί στα καφέ του Βερολίνου και τους δίνει μια δεύτερη ζωή. Το ότι παράγεται από από υπολείμματα που υπό άλλες συνθήκες θα πετιόντουσαν το καθιστά ένα 100% βιώσιμο, ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο προϊόν αλλά κι ένα υπόδειγμα κυκλικής οικονομίας.

Το Weducer cup όμως δεν είναι φιλικό μόνο προς το περιβάλλον αλλά και προς τους συνανθρώπους μας. Κατά τη διαδικασία της κατασκευής και συσκευασίας του απασχολούνται άτομα με αναπηρία και με αυτόν τον τρόπο τους δίνεται μια πολύτιμη ευκαιρία ομαλής ένταξης στον κοινωνικό ιστό μέσω της εργασίας. 

Η χρήση επαναχρησιμοποιήσιμων προϊόντων μπορεί να μειώσει σε σημαντικό βαθμό τα παραγόμενα πλαστικά αφού από τα 300 εκατομμύρια τόνων που παράγονται κάθε χρόνο τα μισά είναι μιας χρήσης και τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν σε θάλασσες, ποτάμια ή χωματερές και δεν ανακυκλώνονται ποτέ αφού έχουν διάρκεια ζωής μέχρι και 500 χρόνια. 

Συχνά δυσκολευόμαστε να υιοθετήσουμε συνήθειες που είναι φιλικές στο περιβάλλον αφού καταναλώνουν πολύτιμο χρόνο και μας ξεβολεύουν από την καθημερινή μας ρουτίνα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει δικαιολογία. Το Weducer cup είναι πανάλαφρο, είναι συμπαγές με χωρητικότητα 300ml ώστε να το έχετε πάντα μαζί σας σε κάθε αστική σας εξόρμηση, είτε στο γραφείο είτε στη βόλτα σας. 

Την επόμενη φορά λοιόν που θα βρεθείτε σε ένα Coffee Island μην ξεχάσετε να ζητήσετε να σας σερβίρουν τον αγαπημένο σας καφέ σε ένα Weducer cup της Kaffee Form. Είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα γίνει αναντικατάστατο μέρος του καθημερινού εξοπλισμού σας, θα σας είναι τόσο αναγκαίο όσο τα κλειδιά και το κινητό σας τηλέφωνο.

Θα σας συντροφεύει ιδανικά ακόμα και άδειο. Γιατί το υλικό του μυρίζει πάντα καφέ! 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.