Όπως θα έχεις ίσως καταλάβει ζωικά υπάρχουν παντού, από τα πατατάκια που τρώμε μέχρι τα λάστιχα αυτοκινήτων. Το να προσπαθεί κάποιος να είναι αυτό που λένε 100% vegan, ίσως τον στείλει μια ώρα νωρίτερα σε κάποια σπηλιά (αρκεί να μην είναι στο Έβερεστ, γιατί υπάρχει συνωστισμός), κάπου μακριά από τον πολιτισμό. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να μας αποτρέπει να κάνουμε τα μικρά μας βήματα σε ό,τι μπορούμε για έναν κόσμο λιγότερο cruelty-free κάνοντας την εκμετάλλευση των ζώων ολοένα και πιο μακρινή ανάμνηση.

Και τι καλύτερο από το να κάνουμε τα μικρά μας βήματα με παπούτσια που δεν έχουν ζωικά (δέρμα, ιχθυόκολλα κτλ). Παρακάτω σου έχω μερικές επιλογές για καλοκαιρινά παπούτσια που είναι vegan. Ελπίζω να σου αρέσουν όσο κι εμένα.

Eating the goober The Ethical Magic Slides

Τα σανδάλια αυτά κατασκευάζονται στην Ελλάδα, είναι πανέμορφα και από ανακυκλωμένα μη χρησιμοποιημένα ελαττωματικά ελαστικά αυτοκινήτων, ανακυκλωμένες σαμπρέλες από μηχανάκια σε συνδυασμό με ανατομική εσωτερική σόλα από φελλό και καουτσούκ. Επίσης το brand μας παρακινεί να αγοράσουμε ένα ζευγάρι σανδάλια, να αλλάξουμε μόνο το πάνω μέρος και έχουμε όσα θέλουμε ανάλογα με την περίσταση (δες την κεντρική φωτογραφία). Και εκεί έγκειται και η μαγεία τους!

Alchimia Vegan Shoes

Τα αγαπημένα ελληνικά Alchimia θα ξυπνήσουν μέσα σου την boho queen που κρύβεις όλο το χειμώνα. Η δημιουργός του brand, Νικόλ Δαλάτση, ως γνήσια αλχημίστρια επαναχρησιμοποιεί πλαστικές σακούλες, συσκευασίες τροφίμων, υλικά από θερμοκήπια κτλ, και φτιάχνει παπούτσια που θα έχουν το μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα. Φέτος, στη νέα συλλογή, πέρα όλων των άλλων βλέπουμε και αναφορές στην ελληνική παράδοση και στο σεμεδάκι της γιαγιάς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ladypapaya.com