POPTRIVIA

Σου έχουμε συνταγή για αλμυρές αυγοφέτες με τηγανητό αυγό & φέτα

Το αγαπημένο πρωινό σε μια αναπάντεχα νόστιμη εκδοχή.

Ξέρω ότι μεγάλωσες με αυγοφέτες ή ότι τουλάχιστον ήταν το must πρωινό στο χωριό σου και η γιαγιά σου το έφτιαχνε με απίστευτη ευκολία και ταχύτητα. Την Κυριακή το πρωί ξύπνησα με αυτές οι στιγμές στο μυαλό και είχα όρεξη να φτιάξω κάτι απλό, αλλά αυθεντικό, όχι άλλο ένα avocado toast ή μπουχτιστικά pancakes περιχυμένα με πραλίνα.

Ήθελα κάτι σε comfort food, γρήγορο, που να γίνεται το πολύ σε  σε 10-15 λεπτά και να έχει οικεία γεύση. Λίγο αργότερα βρέθηκα να βουτάω αφράτο χωριάτικο ψωμί σε χυλό, να τηγανίζω αυγά και να πασπαλίζω με μυρωδικά που είχα στο ντουλάπι μου, απολαμβάνοντας το απόλυτο πρωινό στον καναπέ μου, μαζί με ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι.

Την επόμενη φορά δεν θα περιμένω μόνο μέχρι την Κυριακή, αλλά θα το φτιάξω ένα από αυτά τα βράδια. Περιττό να πω ότι θα μπει στη λίστα με τα πιο λαχταριστά snacks που υπάρχουν στον κόσμο.

Αλμυρές αυγοφέτες με τηγανητό αυγό & φέτα
Μερίδες: 2-4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 5 λεπτά

Υλικά για τις αυγοφέτες

8 φέτες χωριάτικο ψωμί
200 ml φρέσκο γάλα
3 αυγά
¼ κ.γ. ξερή ρίγανη
¼ κ.γ. ξερό θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα

2-4 αυγά
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης
μέλι ή maple syrup

Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο madameginger.com
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.