Τα σμούθι είναι ένας εξαιρετικός και εξαιρετικά εύκολος τρόπος να πάρεις δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες (εντάξει υπερβάλλω με το χιλιάδες) θρεπτικά συστατικά από την αρχή της ημέρας σου. Ωστόσο, μπορεί να σε κάνουν να πεινάς ξανά μετά από μία ώρα. Ο λόγος; Δεν έχουν αρκετή πρωτεϊνη. Βάζοντας μία με δύο κουταλιές πρωτεϊνη σε κάθε σου σμούθι μαζί με μία καλή δόση καλών λιπαρών και φυτικών ινών θα επιμηκύνεις την καμπύλη του σακχάρου στο αίμα σου και θα εξασφαλίσει αυτό το αίσθημα κορεσμού μέχρι το μεσημεριανό. Πώς όμως φτιάχνουμε ένα πρωτεϊνούχο σμούθι; Ορίστε 4 εύκολοι τρόποι:

1. Βάζοντας βούτυρο από ξηρούς καρπούς και σπόρους

Δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο περιέχουν 8 γραμμάρια πρωτεϊνης, ενώ 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλοβούτυρο περιέχουν 7 γραμμάρια. Επίσης ένα βούτυρο ξηρών καρπών θα κάνει το σμούθι μας περισσότερο κρεμώδες με πιο πλούσια υφή και σίγουρα μπορεί να κάνει θαύματα όσο αφορά στη γεύση. Για παράδειγμα, αν βάλεις σκόνη κακάο σε ένα σμούθι με φυστικοβούτυρο θα έχεις αμέσως-αμέσως ένα αριστούργημα. Περιττό να πω πως τα αγαπημένα μου nut butters είναι τα Kiss The Earth.

2. Βάλε κατευθείαν ξηρούς καρπούς και σπόρια

Αν έχεις ένα δυνατό blender τότε μπορείς να βάλεις κατευθείαν τους ξηρούς καρπούς και τα σπόρια που θέλεις. Δοκίμασε αποφλοιωμένους σπόρους κάνναβης. Οι 3 κουταλιές της σούπας έχουν 10 γραμμάρια πρωτεϊνη. Επίσης δεν είναι τόσο σκληροί και μπορούν να μπουν σε οποιοδήποτε blender. Και ναι έχουν ολοκληρωμένη πρωτεϊνη με όλα τα αμινοξέα. Εννοείται πως αξίζει να δοκιμάσεις καρύδια, αμύγδαλα, φυστίκια αιγίνης, μακαντέμια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ladypapaya.com