POPTRIVIA

Αβοκάντο, αγάπη μου

6 μυστικά για να το απολαμβάνεις όπως του αξίζει.
Κείμενο: Άννα Χαλικιά

Σύντομη, 100% αληθινή ιστορία της καθημερινότητας. Σήμερα το πρωί στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς μου, η ταμίας ήταν έτοιμη να χτυπήσει τα διάφορα οπωρολαχανικά μου και μόλις έφτασε στα αβοκάντο, μου λέει «Αχ κοπέλα μου, θέλω κι εγώ να πάρω αβοκάντο σπίτι μόλις σχολάσω αλλά δεν ξέρω ποιο είναι έτοιμο να το φάω σήμερα το βράδυ».

Τι να έκανα, αφού την πλήρωσα, γύρισα πάλι στο «μανάβικο και της διάλεξα 1 ώριμο. Η κυρία που προ ολίγου στεκόταν πίσω μου στην ουρά του ταμίου, με είχε ακολουθήσει και -φυσικά- ήθελε κι εκείνη να της διαλέξω 2-3.

Πώς έγινα ξαφνικά ο γκουρού των αβοκάντο; Άφθονη η αγάπη για το μυστήριο αυτό φρούτο. Όχι αδίκως: προσωπικά τα λατρεύω. Έτσι αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου τα, συμπληρωματικά σε αυτό το άρθο, μυστικά μου για να τα απολαμβάνεις όπως τους αξίζουν!

Μην διαλέγεις τα πολύ άγουρα και αγόραζε λίγα τη φορά

Σου έχουμε πει πως να τα διαλέγεις. Επειδή όμως το γνωστό κόλπο με την χάρτινη σακούλα και τα φρούτα (τα βάζεις μέσα μαζί με εσπεριδοειδή ή μπανάνα ή μήλο και κάνεις υπομονή) δεν πιάνει πάντα ή αρκετά σύντομα, θα πρότεινα να ψωνίζεις πάντα μόνο τα σχετικά ώριμα.

Αυτά δηλαδή που μπορείς να φας την ίδια, την επόμενη ή σε 2-3 μέρες από τώρα. Επίσης μην αγοράζεις μεγάλες ποσότητες: ας καταναλώσεις πρώτα τα 1-2 που πήρες για να βάλεις πάνω σε αυτή τη ρεβυθοσαλάτα και αν σου λείψουν, θα ξαναπάς για ψώνια σε λίγες μέρες.

Εάν τα αβοκάντο είναι υπερβολικά –«λιώνουν στο άγγιγμά σου»-ώριμα, απόφυγέ τα

Τα καταλαβαίνεις τα πολύ-πολύ ώριμα αβοκάντο, δεν χρειάζεται τρομερή εμπειρία. Αλλάζουν τελείως χρώμα, δηλαδή από πράσινα γίνονται σκούρο καφέ (ειδικά η ποικιλία Hass) και όταν αγγίζεις τη φλούδα τους, νιώθεις τη σάρκα από κάτω πολύ μαλακή.

Εάν έχουν υπερωριμάσει και έχουν σημάδια από χτυπήματα, απόφυγέ τα.Μπορεί όταν τα κόψεις να διαπιστώσεις ότι έχουν μαυρίσει σε σημεία ή ότι έχουν σχηματίσει αυτές τις δυσάρεστες κλωστούλες/ίνες (που δεν αντέχω με *τίποτα*).

Κόψε και σέρβιρέ τα στο πιάτο σου, τελευταία στιγμή

Εάν θες να βάλεις σαλάτα στο ταπεράκι του γραφείου, καλύτερα να πάρεις μαζί σου ολόκληρο το αβοκάντομαζί με ένα μαχαιράκι και να το προσθέσεις τελευταία στιγμή. Ή ας πούμε το σάντουιτς με παντζάρι, αβοκάντο και γιαούρτι είναι ένα γεύμα που φτιάχνεις εκείνη τη στιγμή και το τρως.

Αν πάλι φτιάξεις γουακαμόλε μερικές ώρες πριν το σερβίρεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να καλύψεις το μπολάκι με διάφανη μεμβράνη, έτσι που να ακουμπά στην επιφάνεια του ντιπ. Έτσι κι αλλιώς ο χυμός λάιμ ή λεμονιού που έχουν μέσα τους, κάπως βοηθά στην συντήρησή τους.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο madameginger.com

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.