POPTRIVIA

6 δουλειές που μπορείς να κάνεις όσο βλέπεις τηλεόραση

Προσπάθησε να κάνεις μία από αυτές την επόμενη φορά (απόψε δηλαδή) που θα κολλήσεις μπροστά στο Netflix.

Καμιά φορά μπερδεύω κι  εγώ η ίδια τον εαυτό μου. Από τη μία θεωρώ την τηλεόραση χάσιμο χρόνου, από την άλλη όμως παρακολουθώ φανατικά και με τις ώρες, πολλές -πάρα πολλές- σειρές.

Επειδή όμως δεν μπορώ να ακυρώσω την πεποίθηση μου ότι θα μπορούσα τον χρόνο που σπαταλάω μπροστά στην οθόνη να τον ξοδεύω σε κάτι παραγωγικό, προσπαθώ τις περισσότερες φορές  που βλέπω back-to-back επεισόδια και κυρίως σε σειρές που δεν χρειάζονται πολλή προσοχή (όχι όπως το GOT και τα χιλιάδες ονόματα που πρέπει να θυμάσαι), να κάνω και κάτι άλλο ταυτόχρονα.

Βρίσκω πράγματα που βαριέμαι να κάνω υπό κανονικές συνθήκες, δουλειές που δεν χρειάζονται την πλήρη αφοσίωση μου για να γίνουν ή μικροδουλειές που μετά από λίγο εκτελούνται μηχανικά και τελειώνουν πριν το καταλάβω.

Ποιες είναι αυτές; Διάβασε παρακάτω και προσπάθησε το την επόμενη φορά (απόψε δηλαδή) που θα κολλήσεις μπροστά στο Netflix.

Μαγειρεύω
Μία από τις αγαπημένες μου συνήθειες είναι να βάζω το λάπτοπ στον πάγκο της κουζίνας (σε ένα προστατευμένο από φωτιές & νερά σημείο) και ταυτόχρονα να μαγειρεύω. Φτιάχνω κυρίως φαγητά που δεν σου επιτρέπουν να φύγεις πάνω από την κατσαρόλα, όπως αυτά τα λαζάνια ή αυτό το ριζότο μανιταριών με χαλούμι και αποφεύγω τα γλυκά που θέλουν ακρίβεια και συγκέντρωση.

Ιδανικές σειρές: Master Chef Australia, Chef’s Table

Ζευγαρώνω τις κάλτσες
Το ξέρω ότι το παθαίνεις κι εσύ. Έχεις αργήσει φριχτά να φύγεις από το σπίτι και ψάχνεις απεγνωσμένα το ζευγάρι της μοναδικής κάλτσας που θες να φορέσεις εκείνη τη στιγμή. Την επόμενη φορά που θα κάτσεις άνετα στον καναπέ σου για να χαζέψεις στην τηλεόραση, πάρε το συρτάρι με τις κάλτσες μπροστά σου και άρχισε να τις διπλώνεις σε ζευγάρια. Αύριο το πρωί θα μ’ευχαριστείς.

 Ιδανικές σειρές: Pose, Ru Paul’s Drag Race 

Φτιάχνω τις αποδείξεις
Ως ελεύθερος επαγγελματίες πνίγομαι στην χαρτούρα κάθε τέλος του μηνός με τις αποδείξεις, τα τιμολόγια, τα συμβόλαια και γενικώς τα χαρτιά που πρέπει να παραδώσω στην λογίστρια μου. Μια χαλαρή κωμωδία που δεν χρειάζεται την πλήρη προσοχή μου είναι ιδανική για να χωρίσω τις αποδείξεις και να οργανώσω τον φάκελο με τα οικονομικά μου.

Ιδανικές σειρές: Friends, Brooklyn Nine-Nine

Σιδέρωμα, ο αιώνιος εχθρός
Όσο κι αν σιχαίνομαι το σιδέρωμα, όσο και να το αποφεύγω σαν το διάολο, υπάρχουν φορές που πρέπει να βάλω το σίδερο στην πρίζα. Θες ένα σεντόνι που διπλώθηκε χάλια και στέγνωσε σαν πατσαβούρι, θες οι πετσέτες της κουζίνας που χρησιμοποιούμε στα video μαγειρικής και πρέπει να είναι αλφάδι, με αυτά και με εκείνα έχω ένα καλάθι που πρέπει να σιδερωθεί κάθε 15 ημέρες και η καλύτερη ώρα να γίνει αυτό χωρίς να πεθάνω από ατελείωτη βαρεμάρα είναι βλέποντας μία σειρά. Πρόσεχε μόνο μην κάψεις τα χέρια σου κι έχουμε άλλα μετά. 

Ιδανικές σειρές: Russian Doll, The OA

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο madameginger.com
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.