TwoDots

Το Two Dots δεν είναι καινούριο. Η πρώτη του έκδοση εμφανίστηκε τον Νοέμβριο του 2015, αποτελώντας ένα ακόμα παιχνιδάκι με τελίτσες ανάμεσα στα τόσα που υπάρχουν σε App Store και Google Play. Με τον καιρό όμως η Playdots, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω του, άρχισε να το αναπτύσσει, να το γεμίζει και να το εξελίσσει με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρείται ένα από τα πληρέστερα και διασκεδαστικότερα παιχνιδάκια που μπορεί να βρει και να κατεβάσει κανείς στο smartphone του για να έχει κάτι να κάνει μέσα σε όλα αυτά τα νεκρά πεντάλεπτα κατά τη διάρκεια της ημέρας του.

Είναι δωρεάν, οπότε δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε καθόλου. Για να βγάλουν τα προς το ζην βέβαια, οι δημιουργοί του έχουν προσθέσει in-game αγορές –για την ακρίβεια το έχουν τιγκάρει. Μέσα στα δεκάδες επίπεδά του, ο σκοπός σας είναι ένας και πολύ συγκεκριμένος: να εξαφανίσετε τον εκάστοτε ζητούμενο αριθμό από τελείες συγκεκριμένων χρωμάτων. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να ενώσετε διαδοχικές τελείες, να σχηματίσετε τετράγωνα και να δημιουργήσετε «βόμβες» που θα σας επιτρέψουν να τα καταφέρετε με όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις. Α ναι, δεν σας είπαμε: σε κάθε level του Two Dots μπορείτε να πραγματοποιήσετε συγκεκριμένο αριθμό κινήσεων. Αν δεν τα καταφέρετε, χάνετε μια ζωή και φτου κι απ’ την αρχή.

Dots+and+Co

Το ωραίο με το Two Dots είναι ότι έχει μπόλικο περιεχόμενο ώστε να σας κρατήσει για καιρό απασχολημένους, καθώς μιλάμε για 985 (!) επίπεδα συν λοιπά challenges που ανανεώνονται καθημερινά. Το gameplay του δεν έχει κάτι το δύσκολο ή το ιδιαίτερα πολύπλοκο (είναι από τα παιχνίδια που τα μαθαίνεις στη στιγμή αλλά παίζεις μια ζωή) αλλά συνυπολογίστε και τα διάφορα power-ups και έχετε ένα υπερπλήρες πακέτο, μοναδικό ψεγάδι του οποίου είναι η συχνότητα με την οποία σας «υπενθυμίζονται» οι in-game μικροσυναλλαγές. Αν και το Two Dots δεν συγκαταλέγεται στα “play to win” παιχνίδια, εντούτοις άπαξ και πληρώσετε μπορείτε να κάνετε τα πάντα και κυρίως να γλιτώσετε χρόνο –αν π.χ. τα δωρεάν booster boxes που παίρνετε δεν σας είναι αρκετά, δίνετε 1,99€ και παίρνετε μια οκτάδα ή 4,99€ για 25 από δαύτα και πάει λέγοντας.

https://www.youtube.com/watch?v=pAIcOj3kk8U

Εύκολο στην εκμάθηση και με επίπεδα που δεν διαρκούν πάνω από δυο-τρία λεπτά το καθένα, το Two Dots είναι απ’ αυτά τα παιχνιδάκια που θα παίξετε το πρωί με τον καφέ, περιμένοντας τους υπόλοιπους στο meeting room, το μεσημέρι μετά το φαγητό, το απόγευμα γυρνώντας σπίτι, ακόμα και το βράδυ χαζεύοντας στο σπίτι ή ενώ βρίσκεστε στον «θρόνο». Το αν αξίζει τα «εξτραδάκια» που τόσο επίμονα ζητά είναι μια άλλη κουβέντα που όμως δεν επηρεάζει καθόλου το αν θα πρέπει να το κατεβάσετε ή όχι.

Διατίθεται σε iOS, Android και Windows.