POPTRIVIA

15 συνταγές με ντομάτες και ντοματίνια εποχής

Η σεζόν της φρέσκιας, ζουμερής, ολοκόκκινης ντομάτας έχει ξεκινήσει για τα καλά.
Κείμενο: Άννα Χαλικιά

Η σεζόν της φρέσκιας, ζουμερής, ολοκόκκινης ντομάτας έχει ξεκινήσει για τα καλά. Ο καλύτερος τρόπος να τις απολαύσεις; Κόψτες σε τέταρτα, πασπάλισέ τες με θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Ο δεύτερος τρόπος; Να τις βάλεις σε όλες τις παρακάτω κοκκινιστές συνταγές.

Τα Γεμιστά της γιαγιάς Μαλίας
Τα έχω φάει κι εγώ τα Γεμιστά της Μαλίας. Και είναι πράγματι υπέροχα. Καλοκαίρι χωρίς γεμιστά δεν γίνεται, είμαι απόλυτη σε αυτό. Συνταγή εδώ.

Αρακάς λαδερός κοκκινιστός
Υπάρχει και ο «άσπρος» αρακάς, ο λεμονάτος με μπόλικο άνηθο. Όμως εγώ είμαι και θα είμαι για πάντα στο team του κοκκινιστού. Συνταγή εδώ.

Αυγά Καγιανά ή Στραπατσάδα
Το ελληνικό scramble αχταρμάς. Μην σε γελά που είναι πανεύκολος. Χρόνια τώρα πασχίζω να φτιάξω τον καγιανά της μαμάς μου και δεν τα καταφέρνω. Συνταγή εδώ.

Μπάμιες λαδερές
Το πιο μισημένο φαγητό της παιδικής μας ηλικίας, είναι πλέον από τα αγαπημένα μου λαδερά. Δώς του μια ευκαιρία γιατί να ξέρεις, χάνεις. Συνταγή εδώ.

Σπετσοφάι
Μια ζωή άκουγα για το σπετσοφάι και νόμιζα ότι ήταν κάτι δύσκολο. Παίζει να είναι απ’ τα πιο εύκολα πιάτα που έχουμε φτιάξει στην κουζίνα μας. Συνταγή εδώ.

Κοκκινιστό κοτόπουλο με ελιές και φέτα
Δεν χρειάζεται ν’ ανάψεις φούρνο. Το κοτόπουλο ντύνεται στα καλοκαιρινά του με τις ντομάτες και τις ελιές στην κατσαρόλα, ενώ οι χυλοπίτες λούζονται την λαχαριστή σαλτσούλα. Συνταγή εδώ.

Χταπόδι με κοκκινιστό κριθαράκι & άρωμα ούζου
Δεν είναι σαν το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, αλήθεια! Αυτό το -ουσιαστικά- κοκκινιστό κριθαρότο με χταπόδι θα διαγράψει κάθε κακή παιδική ανάμνηση του κλασικού πιάτου. Συνταγή εδώ.

Βρες τις υπόλοιπες συνταγές στο madameginger.com

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.