Phil_Mison

λόγος για τον Λονδρέζο Phil Mison, που κουβαλά μια εικοσιπενταετή καριέρα στην πλάτη του. Αφού γνώρισε τον θρυλικό Jose Padilla στις αρχές των 90s, «κέρδισε» ένα διετές residency στο περίφημο Café Del Mar στην Ibiza. Τα DJ sets του εκεί τον οδήγησαν σε residencies σε clubs όπως Full Circle, Bugged Out, ενώ έγινε και ο tour DJ των Leftfield. Η βαθιά γνώση του στον Chill-out και Balearic ήχο τον οδήγησε στο να κυκλοφορήσει την συλλογή ‘Original Chill Out’ το 1995, που έγινε σχεδόν αμέσως κλασσική. Ακολούθησαν δεκαπέντε ακόμα συλλογές ανάλογου ύφους, μεχρι και πρόσφατα. Εννοείτε πως όλα αυτά τα χρόνια ο Phill παίζει σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος ανά τον κόσμο. Σαν παραγωγός έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμς ως Cantoma, ενώ κυκλοφορεί μουσική μαζί με τον Pete Herbert, ως Reverso 68. To επόμενο άλμπουμ του θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

 

005-phil-mison1

Περιέγραψε μας τη μουσική που κάνεις.Έχω δύο projects. To Cantoma είναι κάτι που κάνω από το 2000 και είναι επηρρεασμένο από τον καιρό μου στο Café Del Mar, οπότε είναι χαλαρό και μελωδικό. Το άλλο project μου είναι το Reverso 68, σε συνεργασία με τον Pete Herbert. Κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας κομμάτι το 2003 και είναι περισσότερο προσανατολισμένο στο dancefloor, κάτι σαν ηλεκτρονική disco.Τι είδους set, θα ακούσουμε στην Αθήνα, την Παρασκευή; Νομίζω πως θα παίξω λίγο απ’ ολα. Δεν θα κολλήσω σε ένα είδος και θα δούμε πως θα πάει. House, disco, afro και εναλλακτικά πράγματα. Ποιες βασικές διαφορές παρατηρείς στην dance μουσική, απο τα early 90s που ξεκίνησες, στο τώρα; H βασική διαφορά έγκειται στην ευκολία πρόσβασης στη μουσική. Πρίν την ανάπτυξη του internet, μπορούσες να περιμένεις εβδομάδες για να εντοπίσεις ένα track που άκουσες στο club, αλλά τώρα όλα είναι άμεσα προσβάσιμα. Δεν το αναφέρω αρνητικά, υπάρχει τόση καλή μουσική και είναι ωραίο να μπορείς να το έχεις στην κατοχή σου πολύ εύκολα. Μπορείς να μας πεις, ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου DJs και γιατί; Είναι κάμποσοι. Ο Moonboots παίζει πάντα εξαιρετική μουσική, είτε πιο μελωδικά πράγματα, είτε καθαρόαιμα dance set. H Nancy Noise, είναι μια πρωτοπορος της Balearic σκηνής και παίζει φοβερά sets με καινούργια μουσική που έχουν αυτό το Ιbiza feeling. Ο Jamie Τiller είναι αναμεμιγμένος με την Μusic From Memory, έχει μια εξαιρετική συλλογή δίσκων, μπορεί να παίξει πολλούς καταπληκτικούς άγνωστους δίσκους και να κάνει party. O Jose Padilla είναι ίσως ο βασικός υπέυθυνος για το γεγονός ότι εγώ είμαι DJ τώρα. Δεν υπάρχει καλύτερος στον κόσμο για να κάνει ένα DJ set, στο ηλιοβασίλεμα. Θυμάσαι τον πρώτο δίσκο που αγόρασες; 10cc – Dreadlock Holiday (7″), Adam and The Ants – Kings of the wild frontier (Album). Ιδρωμένα υπόγεια, μεγάλα clubs, open-air raves ή cool beach-bars; Ποιο είναι το ιδανικό party περιβάλλον για σένα; Το πιο σημαντικό στοιχείο ενός party είναι οι άνθρωποι. Αν έχεις κόσμο που καταλαβαίνει τι κάνεις, μπορείς να έχεις party οπουδήποτε. Μπορείς να μας αναφέρεις καλλιτέχνες και labels που έχουν κερδίσει την προσοχή σου τελευταία; H Aficionado είναι σταθερά καλή και η Music for Dreams σπουδαία. Ο Ruf Dug ξεχωρίζει επίσης. Is it balearic, Claremont 56, Phantom Island επίσης.

Θα θέλαμε και το Top-5 σου, αυτόν τον καιρό.

1. CantomaΤabarin ( Justin Strauss remix)

2. Ruf dugIsland 

3. Jacob GurevistchMexican Margarita

4. A Vision of PanoramaSeaside Tune 

5. Stratus – Tisno 

Ο Phil Mison εμφανίζεται την Παρασκευή 26 Iουνίου στο Some Bizzare. Μαζί του ο Chevy, resident DJ του Needless και οι ιδρυτές της Isigude, Γιάννης Τζώντζος και Kassetta Records.
1982308_942335059162256_2848108581813949440_n

http://www.cantomamusic.com

https://www.facebook.com/Isigude

https://www.facebook.com/needless.ath

https://www.facebook.com/chevy.athens