ΕΚΘΕΣΗ: Exodic στο Taf: The Art Foundation

exodic_metamatictaf_824x551$

Η έκθεση Exodic επιχειρεί να συνδυάσει δύο φαινομενικά ασύνδετες έννοιες, την έξοδο, όπως την ορίζει ο Ιταλός φιλόσοφος Paolo Virno, και τον εξωτισμό. Μέσα σε ένα νοηματικά πειραματικό πλαίσιο, οι δύο αυτές έννοιες παρουσιάζονται και συζητούνται με φόντο τις τρέχουσες τοπικές και διεθνείς εξελίξεις. Η έννοια του εξωτικού γίνεται αντιληπτή ως ένας πιθανός τρόπος συσχέτισης με το ξένο και άγνωστο. Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση εστιάζει στη διαδικασία μυθοποίησης και δημιουργίας αύρας που ενέχεται στην εξωτικοποίηση ανοίκειων, εξωτερικών παραστάσεων. Ορίζοντας την έξοδο, ο Virno απορρίπτει την πολιτική αντίσταση ως προερχόμενη από μια σφαίρα εκτός των υπαρχόντων κοινωνικών δομών, καθώς και τη διπολική σύγκρουση που αυτή συνεπάγεται. Αντίθετα, προτείνει μια στροφή σε παράγοντες εκτός του δεδομένου πλαισίου που μπορούν να θεσπίσουν μια εντελώς νέα συσχέτιση πραγμάτων.

Taf:The Art Foundation Νορμανού 5, Μοναστηράκι
Τηλ: 210 3238 757
Δευτ-Σαβ 12.00-21.00 μ.μ., Κυρ 12.00-19.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Ευαίσθητη Δημοκρατία στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Η solo performance της ηθοποιού και σκηνοθέτιδος Α.Παπαθεοδώρου, που παρουσιάστηκε πριν από 2 μήνες στη Νέα Υόρκη , επιστρέφει στα πάτρια για να αρθρώσει την υπαρξιακή παρεξήγηση που υφίσταται η πολιτική και σεξουαλική θέση του σύγχρονου ανθρώπου.

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91 Α & Σικίνου 35 Α Κυψέλη
Τηλ: 2130040496
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 8€, 5€ (μειωμένο)

ΜΟΥΣΙΚΗ: “Μότσαρτ/ Μπραμς/ Στραβίνσκι για βιολί και πιάνο” Χρήστος Κανέττης – Rolf Plagge στο Μέγαρο Μουσικής.


Ο βιολονίστας Χρήστος Κανέττης παράλληλα με την έντονη παιδαγωγική του δράση στον ελληνικό χώρο επιστρέφει και ως αξιόλογος ερμηνευτής, με δύο συναυλίες στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και στη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης). Στο πλευρό του θα είναι ο Γερμανός πιανίστας Rolf Plagge, με τον οποίο γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην Juilliard School της Νέας Υόρκης, και έκτοτε με εφαλτήριο το ντεμπούτο τους στο Carnegie Hall (1994) εμφανίστηκαν σε μουσικές σκηνές της Β. & Ν. Αμερικής και της Ευρώπης

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 
Τηλ: 210 7282333
20.30 μ.μ.
Είσοδος: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 5 ,Πολύτεκνοι, 65+: € 8
Ζώνη Β: € 12
Ζώνη Α: € 20
ΜΟΥΣΙΚΗ: Night Moves (hosted by Konstantinos Bolas)  στο Key Bar



Μετά από επιστημονικές έρευνες απεδείχθει ότι τις Δευτέρες παίζονται οι καλύτερες μουσικές, καταναλώνονται περισσότερα ποτά σε λιγότερο χρόνο και τρώγεται (και μάλιστα δωρεάν) το πιο νόστιμο φαγητό από τον σεφ Γιάννη Κατσανδρή.

Key Bar Πραξιτέλους 37 Αθήνα
Τηλ: 210323 0380
21.00
Είσοδος Ελεύθερη