Η Μαυροκορδάτου είναι ένας πανέμορφος μικρός πεζόδρομος στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος ξεκινά μπροστά από την Εκκλησία της Ζ. Πηγής, κάθετα στην Εμμανουήλ Μπενάκη, μεταξύ Πανεπιστημίου και Ακαδημίας. Η υποβάθμιση της γύρω περιοχής και τα πάσης φύσεως προβλήματα της γειτονιάς οδήγησαν πέρυσι τέτοιο καιρό τους καταστηματάρχες να ενωθούν για πρώτη φορά και να δημιουργήσουν ένα ολοήμερο street party -στα πρότυπα των block party του εξωτερικού- με σκοπό την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων και την ανάδειξη του πεζόδρομου, ο οποίος αν και πάρα πολύ όμορφος και σε στρατηγικό σημείο (δίπλα στους σταθμούς Ομόνοια και Πανεπιστήμιο) παρέμενε άγνωστος στο ευρύ κοινό. Αυτό ήταν το Black Kordatian Street Party (από το όνομα του πεζόδρομου= Μαυροκορδάτου). Φέτος συνεχίζουμε με το Black kordatian part. 2 με φιλοδοξία να δημιουργήσουμε ένα ετήσιο ραντεβού-σημείο συνάντησης ανθρώπων που αγαπάνε το κέντρο.

1391498_398097316986712_1606536213_n (1)

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου οι καταστηματάρχες της Μαυροκορδάτου διοργανώνουν το δεύτερο Black Kordatian, ένα φεστιβάλ δρόμου με bazaar (κοσμήματα, ρούχα, αξεσουάρ, βιβλία), φαγητό (σούπες, σάντουιτς, μάφινς) και ΠΟΛΛΗ μουσική.
Το απόγευμα οι Laternative (Official) του Εν Λευκώ, ο Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος τουSix D.O.G.S και ο Βαγγέλης Καμαράκης του Yes it does! Sure it does θα παίξουν μουσικές έξω στον πεζόδρομο. Δίπλα τους θα έχουν τους πάγκους πολλών hip designer (Vaso Voulgari 164.remodified, Luv Unused, JohnJohn | handmade bowties |, The JINX, I ♥ sugar -bags and t-shirts, Macrame jewellery, Ρία Αστερία, Los Piratas, Eleni Kyriazopoulou -κοσμηματα , He-m-n-oid, Teever, Ελεάνα Σταθοπούλου, Dwrothea Stamatopoulou -κοσμηματα κ.ά.). Street food θα σερβίρουν οι natachef και Μαριάννα.

Στη συνέχεια 4 μουσικά σχήματα και συγκεκριμένα οι The Coogars, Messed up Legonete, Illusion και ο Γιος Της Αφής θα μας παίξουν ζωντανά γνωστά κομμάτια, διασκευές, αλλά και προσωπικό υλικό από τη δισκογραφία τους. Λίγο μετά τις 12 ξεκινά η club night στο Komma bar. Στα decks ανεβαίνει ο Nikolas Gale και ο Chevy παραδίνοντας τη σκυτάλη εκεί κάπου στις 2 στους Amateurboyz για ένα μοναδικό set ως το κλείσιμο.

Καλύτερα και πιο περήφανα τα περιγράφει ο ιδιοκτήτης του Komma Bar, Δημήτρης Κυριαζής. 

http://youtu.be/MDe-iFnQIKA