Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaWEEKLY MUSIC PLEASURE

Το Call Me If You Get Lost του Tyler, The Creator, είναι ένα rap μανιφέστο

Στο έκτο του άλμπουμ, ο Tyler δημιουργεί ένα ραπ αριστούργημα, ισοδύναμο με την αποθέωση όλων των προηγούμενων έργων του.
ΣΤΗΛΗ
author-thumb
WEEKLY MUSIC PLEASURE
H Λουίζα Σολομών-Πάντα φροντίζει για τη μουσική μας ενημέρωση.

https://www.youtube.com/watch?v=Lqvwm3zAILI

«Δεν μου αρέσει καν να χρησιμοποιώ πλέον τη λέξη “bitch”», δηλώνει με παράπονο ο Tyler στο outro tack “Corso”. «Συνήθιζε απλώς να είναι cool», προσθέτει. Στον έκτο δίσκο του, Call Me If You Get Lost, ο ράπερ από την Καλιφόρνια μας προσφέρει μία γερή δόση μιας άλλης όψης της πολύπλευρης persona του. Αυτή τη φορά, μας συστήνεται ως Tyler Baudelaire, με την εκκεντρική επιλογή της παρουσίασης αυτού του χαρακτήρα στο πρώτο κομμάτι του άλμπουμ “Sir Baudelaire“, να γίνεται η απαρχή μιας σειράς από ατυχή γεγονότα, στο επίκεντρο των οποίων υπάρχει η θλίψη, από το track “Corso” μέχρι το “Wilshire”. Οι μεταβάσεις μεταξύ των κομματιών είναι αριστουργηματικές – κάθε έξοδος από κάποιο track, ολισθαίνει σχεδόν ανυποψίαστα στο επόμενο κομμάτι. 

Μεγάλο μέρος αυτού του άλμπουμ, μοιάζει με την αποθέωση όλων των προηγούμενων έργων του Tyler, the Creator. Με τον προκάτοχό του, IGOR, να έχει αποσπάσει ένα βραβείο Grammy το 2019, το CMIYGL εξερευνά νέες πτυχές των ικανοτήτων του δημιουργού του. Η γλυκιά ζάλη που προκαλούν τα synths στο κομμάτι “Sweet/I Thought You Wanted to Dance” και το απαλό slow jam, αποκαλύπτουν την ευαισθησία του καλλιτέχνη, ο οποίος, διατηρώντας την καταγγελτική του διάθεση, αυτή τη φορά επιλέγει τον πράο έναντι του «επιθετικού» ρυθμού για να τη μεταδώσει. Το εντυπωσιακό, διάρκειας εννέα λεπτών “Wilshire”, αφυπνίζει συνειδήσεις, αφήνοντάς μας λίγα περιθώρια για να μην «γραπωθούμε» από τους στίχους του: «Υπάρχουν “γραμμές” που δεν θα μπορούσα ποτέ να περάσω / Αλλά έχετε κάτι που να κάνει όλες αυτές τις καλές προθέσεις μου να χάνονται». Με την αιχμηρή και ειλικρινή στιχουργική να τίθεται στο επίκεντρο αυτού του δίσκου, ο Tyler καταφέρνει και πάλι να ξεπεράσει τις προσδοκίες κοινού και κριτικών, λοξοδρομώντας από αυτές. Επιλέγοντας να ακολουθήσει αυτό ακριβώς που του λέει η συνείδηση και η καρδιά του, συνεχίζει να γοητεύει με την αυθεντικότητα και το χειμαρρώδες ταλέντο του.

Highlights: Juggernaut, Lumberjack, Wusyaname, Corso, Lemonhead

Metascore: 90/100
Release Date: 25 Ιουνίου 2021
Label: Columbia Records

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.