Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΤΕΧΝΕΣ

Μουσικό Πάσχα: Τρία Must See για τις επόμενες μέρες

Κλασικά έργα αλλά και μια εμφάνιση των Villagers of Ioannina City που άφησε εποχή, συνθέτουν την καλλιτεχνική διαφυγή μας.

Χουάν δε λα Ρούμπια και Μάρκο Μασκίδα, Φωτογραφία: A-Bofill

Echo Streams

ΜΟΥΣΙΚΗ // Online Streaming – Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου στις 21:00

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεργάζεται με το European Concert Hall Organisation (ECHO) και φέρνει μοναδικές παραστάσεις στην οθόνη μας.

Γιώργος και Νίκος Μάνδυλας και Παντελής Κογιάμης.

Στο Μέγαρο Καταλανικής Μουσικής της Βαρκελώνης, οι αυτοσχεδιασμοί πάνω στη μουσική του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ συναντούν τις εικαστικές τέχνες και την αρχιτεκτονική, δημιουργώντας ένα μαγικό ηχητικό και οπτικό σκηνικό. Ερμηνεύουν οι οργανίστες Χουάν δε λα Ρούμπια και Μάρκο Μασκίδα, σε συνεργασία με την εικαστικό Άλμπα Κορράλ.

Info: Megaron Facebook

Τέσσερις Εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι

ΜΟΥΣΙΚΗ // Online Streaming – Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου στις 19:00

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και οι Τέσσερις Εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι υπογραμμίζουν το αισιόδοξο μήνυμα της Ανάστασης, της ύπαρξης που τελικά πάντα νικά. Όχι τυχαία άλλωστε, πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς δημιουργίες της λόγιας ευρωπαϊκής μουσικής, που συγκινεί με τη δύναμη και τη ζωντάνια του κειμένου. Με τις εικόνες ζωής που γίνονται ήχοι και τους ήχους που γίνονται εικόνες ζωής. Σε ένα έργο πρωτοποριακό για την εποχή του ύστερου μπαρόκ κατά την οποία γράφτηκε, με πρωταγωνιστές το βιολί και τα έγχορδα. Σολίστ οι κορυφαίοι βιολονίστες Γιώργος Μάνδυλας και Νίκος Μάνδυλας. Στο πόντιουμ o Παντελής Κογιάμης

https://www.youtube.com/watch?v=FGY-yiKl1NQ&ab_channel=VillagersofIoanninaCity

«Είναι ένα έργο που έχει ερμηνευθεί και ηχογραφηθεί από πάρα πολλούς βιολιστές και ορχήστρες, το οποίο προσφέρει μεγάλη ελευθερία επιλογής έκφρασης στον σολίστα», σημειώνει ο Νίκος Μάνδυλας, συμπληρώνοντας: «Η πρόκληση, λοιπόν, για κάθε βιολιστή είναι να παρουσιάσει μία δική του ξεχωριστή ερμηνεία, προσπαθώντας να ζωντανέψει τη μεσογειακή φύση για κάθε διαφορετική εποχή του χρόνου».

Info: Athens State Orchestra

Villagers of Ioannina City – Through Space and Time

ΜΟΥΣΙΚΗ // Live Streaming – Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου στις 23:00

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου οι VIC θα μας μεταφέρουν στην κατανυκτική και άκρως εκρηκτική ατμόσφαιρα των συναυλιών τους, χαρίζοντάς μας το βίντεο από τη μεγάλη εμφάνισή τους στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2020. Εκείνο το βράδυ χιλιάδες φανς τους γέμισαν το γήπεδο του Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο σε μια από τις τελευταίες συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας πριν ξεσπάσει η πανδημία. Δύο ώρες μετά την Ανάσταση, συντονιστείτε στο You Tube Channel του συγκροτήματος και αφεθείτε στη μυσταγωγία τους. 

Info: VIC You Tube

POP TODAY
ΤΕΧΝΕΣ
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.