Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaWEEKLY MUSIC PLEASURE

Royal Blood / Typhoons

Το τρίτο άλμπουμ των σαρωτικών alternative rockers από το Brighton, πασπαλίζει με το γκλίτερ κάποιας disco τα σκοτεινά riffs και τους καταστροφικούς «τυφώνες» του.
ΣΤΗΛΗ
author-thumb
WEEKLY MUSIC PLEASURE
H Λουίζα Σολομών-Πάντα φροντίζει για τη μουσική μας ενημέρωση.

https://www.youtube.com/watch?v=FoDNFsQGDjE

Όταν έφτασε στα’ αυτιά μας το ομώνυμο εκρηκτικό ντεμπούτο άλμπουμ των Royal Blood το 2014, αναρωτιόμασταν πώς μονάχα δύο άτομα μπορούν να δημιουργήσουν έναν τόσο υπέροχο «θόρυβο». Η απορία μας αναζωπυρώθηκε με την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους “How Did We Get So Dark” το 2017, στον οποίο τα πληθωρικά heavy riffs από το μπάσο του frontman Mike Kerr και ο ογκώδης ήχος των drums του Ben Thatcher, συνέθεσαν ένα ηχητικό αποτέλεσμα, ικανό να τους αναδείξει στο “next big thing” της rock σκηνής και στη νέα αγαπημένη μας μπάντα. Σχεδόν κάθε καλλιτέχνης όμως, έπειτα από τις πρώτες κυκλοφορίες του που ανάγονται σε μαζικές επιτυχίες και τον οδηγούν στο no1 των charts, δυσκολεύεται να καταλήξει στο φόρμουλα με την οποία θα συνεχίσει: Επιθυμεί κάτι αρκετά διαφορετικό ώστε να αναθερμάνει το ενδιαφέρον των ακροατών του, αλλά ταυτόχρονα και κάτι αρκετά οικείο με αυτό που έχει ήδη παρουσιάσει στους fans του και το οποίο εκείνοι έχουν αγαπήσει. Για το ντουέτο των Royal Blood, το συγκεκριμένο δίλημμα φαίνεται να ήταν αρκετά κομβικό για την κατεύθυνση που θα επέλεγαν να ακολουθήσουν στο τρίτο τους άλμπουμ, Typhoons.

Αυτή τη φορά, οι alternative rockers από το Brighton αποφάσισαν να αποδυναμώσουν το heavy rock/blues στοιχείο του ήχου τους και να ξεδιαλύνουν το δίλημμά τους επιλέγοντας να παρουσιάσουν κάτι αρκετά διαφορετικό από αυτό που τους είχαμε συνηθίσει. Το χορευτικό, glam, disco και ηλεκτρονικό στοιχείο «εισβάλλει» στην ατμόσφαιρα των κομματιών που – ευτυχώς – διατηρούν τον χαρακτηριστικό fuzzy ήχο του μπάσου, χωρίς ωστόσο να τον εξελίσσουν και να τον εμπλουτίζουν, ενώ ο ογκώδης ήχος των ντραμς που έκανε τον Ben στις live εμφανίσεις του να σπάει τη μία μπαγκέτα μετά την άλλη, εξασθενεί αισθητά. Οι Royal Blood επιθυμούν μέσα στη δυστοπία και το σκοτάδι των καιρών, να αναδύσουν έναν χορευτικό ρυθμό και να «πασπαλίσουν» με φως και γκλίτερ τις ψυχές μας. 

Το opening track του δίσκου, “Limbo” αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της διάθεσης, φέρνοντας στα αυτιά μας τον ήχο των Daft Punk. To Boilermaker, είναι ένα πραγματικά εκστατικό κομμάτι, που μας σπρώχνει να το ακούσουμε ξανά και ξανά, και μέσα από τα αριστουργηματικά του riffs και την κρυστάλλινη παραγωγή του Josh Homme των Queens Of The Stone Age, να «χτυπηθούμε» και να ταξιδέψουμε νοητά στην ατμόσφαιρα του ντεμπούτου τους. Το single Trouble’s Coming γαργαλάει το ενδιαφέρον μας κατά την ακρόασή του, χωρίς ωστόσο να προσθέτει στον υπάρχοντα ενθουσιασμό μας για το αγαπημένο βρετανικό duo «το κάτι παραπάνω». Ακόμη κι έτσι, εξακολουθώ να δηλώνω πιστή φαν και να ανακαλώ στη μνήμη μου το αριστουργηματικό τους live στο Alexander Palace του Λονδίνου όπου και είχα βρεθεί τσιρίζοντας πριν από δύο περίπου χρόνια.  

Highlights: Boilermaker (hit-άκι λαχταριστό), Trouble’s Coming, Typhoons, Limbo, Who Needs Friends

Metascore: 77/100
Release Date: 30 Απριλίου, 2021
Label: Warner Records
Producers: Royal Blood, Josh Homme

POP TODAY
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΤΕΧΝΕΣ
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.