Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Marsheaux γνωρίστηκαν σ’ ένα Depeche Mode πάρτι

Πώς να μην κυκλοφορήσουν άλμπουμ διασκευών στους βρετανούς electro pop πιονιέρους, το οποίο και παρουσιάζουν σήμερα Σάββατο 14/3 στο Death Disco;
MARSHEAUX 2013-1BIG

Για το electro-pop δίδυμο των Marsheaux έχουν γραφτεί πολλά. Η Μαριάνθη και η Σόφη τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια είναι πιστές εκπρόσωποι του συγκεκριμένου genre γνωρίζοντας επιτυχία εντός και εκτός συνόρων.  Η υπογραφή στην Undo Records, τους έδωσε, πέραν από ένα γερό δισκογραφικό «σπίτι», τη δυνατότητα να βρεθούν κάτω από την ίδια στέγη και με άλλα ονόματα του χώρου όπως οι Mikro και η Kid Moxie.

Δυο χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ, Inhale, το ιδιαίτερο duo επιστρέφει στη δισκογραφία με ένα άλμπουμ- φόρο τιμής στους προπάτορες του είδους Depeche Mode, με τίτλο, A Broken Frame. Η επιστροφή αυτή συμπίπτει με τον εορτασμό των δύο χρόνων του Death Disco σε ένα μεγάλο, μουσικό πάρτυ απόψε.

Δείτε 18 φωτογραφίες από τα δύο χρόνια live στο Death Disco που γιορτάζει σήμερα τα δέυτερά του γενέθλια.

Πλάι σε 20 ακόμη DJs, οι Marsheaux θα παρουσιάσουν το δικό τους tribute στο δεύτερο κατά σειρά album των Depeche Mode –τα οποία είναι και ομότιτλα. Η αγάπη τους άλλωστε για την μπάντα από το Έσσεξ, ξεφεύγει από τον απλό θαυμασμό και ανάγεται στη βαθιά εκτίμηση και στον κατά κάποιο τρόπο σιωπηρό συνδετικό τους κρίκο. «Οι Depeche εκτός από μία τεράστια μπάντα είναι συγχρόνως κι ένα ορόσημο για εμάς καθώς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε πολλά προσωπικά μας γεγονότα. Πρώτα απ΄όλα γνωριστήκαμε σ’ ένα Depeche Mode πάρτυ», εξηγούν οι κοπέλες στην Popaganda λίγες στιγμές πριν την αποψινή τους εμφάνιση.

«Είχαμε καιρό στο μυαλό μας να κάνουμε έναν τέτοιο δίσκο. Η όλη ιστορία ξεκίνησε μια μέρα που είχαμε πάει για κολύμπι σε μια παραλία και ακούγαμε το “A Broken Frame”  συγχρόνως στο ipod.  Καταλάβαμε πόσο πολύ αρέσει και στις δύο μας κι αυτό ήταν! Το project είχε μπει στο μυαλό μας». Το Leave in Silence, μαζί με τα υπόλοιπα εννέα τραγούδια του, αποκτούν κάτι από τον ήχο των Marsheaux, χωρίς να χάνουν τη γνήσια ποιότητα των Depeche Mode, 33 χρόνια μετά την αρχική τους κυκλοφορία.

Κρίνοντας από το μέχρι στιγμής feedback, πρόκειται για ένα tribute album που δικαιώνει τη διετή αναμονή. Τι όμως να περιμένει κανείς από το μέλλον των Marsheaux; Για την Ελλάδα, σίγουρα το αποψινό event.  «Ανυπομονούμε να παίξουμε, για πρώτη φορά, κάποια κομμάτια από το A Broken Frame μαζί με μερικά αγαπημένα δικά μας. Είμαστε ενθουσιασμένες γιατί δεν παίζουμε συχνά στην Ελλάδα. Μπροστά μας έχουμε αρκετές συναυλίες κι ετοιμάζουμε την επόμενή μας δισκογραφική δουλειά».

Περισσότερες Marsheaux εδώ και εδώ.
Πληροφορίες για την αποψινή τους εμφάνιση εδώ.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.