Μπορεί ακούγοντας τα ονόματά τους -Bloof, Voof, Stoof και Tsoof!- να σας έρχονται στο μυαλό οι Huey, Dewey και Louie, τα ανηψάκια του Donald Duck, αλλά οι Day Oοf δεν είναι ήρωες καρτούν, αλλά μία μπάντα που τιμά την ποπ πανκ μελωδικότητα, την ενέργεια των power chords, αλλά και τον πιο δυναμικό κιθαριστικό ήχο. Φέτος, κλείνουν αισίως δέκα χρόνια ζωής μιας και το 2008 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους Something to Clean Up Your Butt With, ενώ το 2016 ακολούθησε η δεύτερη δουλειά τους με τον εξίσου ευφάνταστο τίτλο The Vlack Album. Πέρα από τα δέκατα κεράκια τους, ετοιμάζονται να ανέβουν στη σκηνή του Gagarin την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου για να στρώσουν το κόκκινο χαλί στους Καναδούς Comeback Kid, εξομολογούνται μεταξύ άλλων την αγάπη τους για τους Backstreet Boys.

https://www.youtube.com/watch?v=dpRlrqmRaM4

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Bloof: To πρώτο CD παίζει να το έκλεψα. 1999. Ήταν ένα CD, το Enema Of The State. To «έφαγα» από τα Metropolis στην Κηφισιά. Είχανε λεφτά τότε.  Voof: Δεν θυμάμαι, ήμουν φουλ μικρός. Παίζει να ήταν Bryan Adams. Tsoof: Backstreet Boys – Backstreet’s Back (1997). Μου το πήρε η μαμά μου. Stoof: Δεν θυμάμαι.

Ποιός είναι ο τελευταίος; Bloof: Τα Oρκ Της Ραφήνας: Kafroland. Voof: Τα Oρκ Της Ραφήνας: Kafroland (είχαν live προχτές , είχαμε πάει). Tsoof: Backstreet Boys – The New Best Of (All Hits & Remixes) 2016 . Μου το πήρε η μαμά μου. Stoof: Ένα σε ένα live προχτές. Δεν θυμάμαι.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Bloof: Δεν θα έλεγα ότι ντρέπομαι για κάτι που έχω. Σίγουρα ντρέπομαι που δεν έχω αντίγραφο του δίσκου “Varverakis Erotica – Disco Sex”. Voof: Θα έλεγα πως ντρέπομαι που δεν έχω το Nevermind από Νirvana και το Decline από NOFX. Tsoof: Δεν ντρέπομαι για τα 1. Backstreet’s Back 2.Millenium 3. Black and Blue από Backstreet Boys. Και ντρέπομαι που δεν έχω 1. Unbreakable 2.Never Gone 3. The Very Best of Backstreet Boys. Stoof: Δεν θυμάμαι.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Bloof: Linking Park – Hybrid Theory. Voof: Green Day – Dookie. Tsoof: NOFX – Ribbed. Stoof: Δεν θυμάμαι.

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Bloof: Toυλάχιστον 3 φασάρες μου έρχονται τώρα στο μυαλό. Vodka Juniors – Suburbancore release 2004, An club. Refused – Live at Groezrock 2012, Parkway Drive – Live at Piraeus 117  Academy 2017. Voof: Lagwagon το 2003. Tsoof: Propagandhi στο Μιλάνο το 2013. Stoof: NOFX, Lagwagon στο Παρίσι. Χρονολογία δεν θυμάμαι.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Oof: Δεν είμαστε ιδιαίτερα ερωτική μπάντα.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Oof: Οτιδήποτε από A Wilhelm Scream θα κάνει την δουλειά.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Oof: Είμαι σε λάθος συναυλία! Ή ακόμα καλύτερα: Είμαι σε λάθος μπάντα! 

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Oof: Eαν έπρεπε να διαλέξουμε από έναν θρυλικό καλλιτέχνη που μεσουρανούσε 80’s, 90’s θα ήμασταν πιο πολύ σε φάση Σταμάτη Γαρδέλη!

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Bloof: No Ragrets. Voof: Ούτε μια! Tsoof: Καμία μετάνοια. Stoof: Άπειρες.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Bloof: Πρόδρομος -Δεν με ρίχνεις τώρα πια! Voof: Αmerica’s national anthem. Tsoof: Borat – “Chaje Shukarijie”. Stoof: Demy – “Stay here!”.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Bloof: Attack Attack! Voof: Bad Bid. Tsoof: “Erdjan Whisky Coca Cola”. Stoof: Τώρα άμα σου πω ότι δεν θυμάμαι;

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1968 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Oof: E, μια βόλτα Seattle με έναν influencer όπως ο Kurt Cobain και μαζί με γενικά όλη την άνθιση της φασάρας των 90’s θα γαμούσε. Stoof: 1968 Καλιφόρνια. Nα αράξω μαζί του πριν γράψει έναν από τους αγαπημένους μου δίσκους ever! To “Everybody knows this is nowhere! 

https://www.youtube.com/watch?v=m4gTwpxqCUQ

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Bloof: Wrinkled Suits. Voof: Lucky Mrs Daniels (αν ζήσει παραπάνω από εμένα). Tsoof: Ta Ορκ Της Ραφήνας. Stoof: 5λεπτο Stand Up Comedy από Blink Mike.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Oof: Tony Sly!

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Oof: Aν θες την γνώμη μας , ένας είναι ο μεγαλοδύναμος όλων και δεν ανήκει καν στο χώρο της μουσικής. Βασίλης Λεβέντης.

Οι Day Oof θα θα προετοιμάσουν το έδαφος για τους Comeback Kid, ανεβαίνοντας στη σκηνή του Gagarin 205 την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου. Τα εισιτήρια κοστίζουν προπώληση 15€ (early bird: τα 50 πρώτα), 18€, ταμείο 20€.
Περισσότεροι Day Oοf: Facebook / Bandcamp / Soundcloud / Youtube