Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSTREET FOOD

Talking Breads: Αν Έτρωγε ο David Byrne street food στα Εξάρχεια…

Ο Μανώλης Κωνιωτάκης κατέβηκε από το Κολωνάκι στην πλατεία Εξαρχείων και μαζί με τον σεφ Χρήστο Τάχια προσφέρουν γρήγορο, νόστιμο και οικονομικό φαγητό χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα.
Φωτογραφίες: Νατάσα Πανταζοπούλου

Γνωστούς σε πολλούς ως ιδιοκτήτης του εστιατορίου Freud Oriental, ο Μανώλης Κωνιωτάκης έπειτα από 15 χρόνια παρουσίας στο Κολωνάκι αποφάσισε να κατέβει όχι απλώς στα Εξάρχεια αλλά σε ένα από τα πιο κεντρικά τους σημεία κάνοντας στροφή 360 μοιρών, όχι στην ποιότητα του φαγητού αλλά, στον τρόπο σερβιρίσματός του. 

Λίγο πριν μπει το 2018, η  γωνία της οδού Στουρνάρη με την Σπύρου Τρικούπη άρχισε να μυρίζει φρέσκια ζύμη που βγαίνει από φούρνο. Η ζύμη αυτή είναι μια συνταγή του Χρήστου Τάχια που έχει εκπαιδευτεί δίπλα σε κορυφαίους σεφ του εξωτερικού, έχει εργαστεί σε κουζίνες των Ζοέλ Ρομπουσόν και Αλέν Ντουκάς και σήμερα δίνει έναν άλλον, ευχάριστο και πολύ γευστικό, τόνο στο αθηναϊκό street food έχοντας σαν βάση του φρεσκοφουρνισμένα ψωμιά που θα ζήλευαν οι καλύτερες γαλλικές boulangeries.

Πίσω από τη βιτρίνα του Talking Breads βρίσκεται ο ο Μανώλης Κωνιωτάκης

Το Talking Breads (με πηγή έμπνευσης αυτήν που όλοι καταλαβαίνετε, τους αγαπημένους Talking Heads της μουσικής ιδιοφυίας David Byrne – «ε, στα νιάτα μας ήμασταν και ροκάδες») είναιλοιπόν ένα δημιούργημα αυτών των δύο ανθρώπων, δύο φίλων με εμπειρία στην εστίαση που έθεσαν σαν στόχο να μας χορτάσουν με καλό, γρήγορο και οικονομικό φαγητό. Και δεν επέλεξαν τυχαία την περιοχή, όπως εξηγεί ο Μανώλης Κωνιωτάκης. «Πάνω κυκλοφορούν οι κυριλέ και κάτω οι σοφιστικέ, έτσι χωρίζονται το Κολωνάκι με τα Εξάρχεια, αν και για μένα είναι μια γειτονιά. Βαρεθήκαμε λοιπόν τα μεγαλοπιασίματα κι αποφασίσαμε να κατέβουμε εδώ που θα δεις τα πάντα, τα Εξάρχεια είναι ο πραγματικός κόσμος, μας αρέσει η αύρα τους και το γεγονός πως είναι αλληλέγγυα».

Χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα, ο Χρήστος Τάχιας δημιούργησε έναν κατάλογο πολύ προσιτό που θα σας βοηθήσει να δοκιμάσετε τα πάντα, αφού οι προτάσεις του ξεκινούν από τα 2,90 και δεν ξεπερνούν τα 5,50 ευρώ

Και ο σεφ Χρήστος Τάχιας…

…ζυμώνει στην ανοιχτή κουζίνα του…

… λαχταριστά ψωμιά

Στην κουζίνα του Talking Breads σέβονται την πρώτη ύλη, παρασκευάζουν οι ίδιοι μάλιστα υλικά όπως η κέτσαπ που χρησιμοποιούν ενώ όλες οι συνταγές είναι διαφορετικές μεταξύ τους σε υφές και γεύσεις. Με λίγα λόγια, αυτό που προσφέρει η νέα στάση για street food στο κέντρο της Αθήνας είναι fusion international (βασισμένες σε εμπειρίες του σεφ από τα μέρη που έχει δουλέψει ή έχει ταξιδέψει) ολοκληρωμένες συνταγές μέσα σε ολόφρεσκα αφράτα ψωμιά που βλέπετε να ζυμώνονται, να πλάθονται και να ψήνονται μπροστά σας.

Στο χέρι, στους λίγους πάγκους του ή στο σπίτι σας θα απολαύσετε σαλάτες σαν τη δροσερή Superfood με κινόα, βαλεριάνα, κάσιους, φυστίκια, cranberries, goji berries, πιπεριές και dressing από λευκό βαλσάμικο, την Chicken (κοτόπουλο, iceberg, ραντίτσιο, ντοματίνια και ελαφρύ dressing μαγιονέζας) και τη Sweet & Sour (χαλούμι, σελινόριζα, φινόκιο, καρότο, κίτρινο παντζάρι, σπανάκι & dressing μέλι – λεμόνι). Τo τηγάνι τους  επίσης βγάζει φοβερές φρεσκοκομμένες πατάτες με την φλούδα τους, τις οποίες μπορείτε να βουτήξετε σε διάφορα χειροποίητα toppings. 

Σαλάτα superfood με κινόα, βαλεριάνα, κάσιους, φυστίκια, cranberries, goji berries, πιπεριές και dressing από λευκό βαλσάμικο

Φρεσκοκομμένες πατάτες με την φλούδα τους

Στα «κυρίως», πρωταγωνιστές του καταλόγου είναι τα σάντουιτς και τα μπέργκερ. Στην πρώτη κατηγορία βρίσκουμε το Satay με χοιρινό κρέας σούβλας, λάχανο, καρότο, φρέσκο κρεμμύδι, κόλιανδρο και σως satay/ το Τika με κοτόπουλο σούβλας, χαλούμι, τηγανητό κρεμμύδι, αγγούρι, πιπεριά και mild spicy σως ντομάτα/ το Oldschool με αρνί σούβλας, πίκλες, μαρούλι, καραμελωμένο κρεμμύδι & σως μουστάρδα – μέλι/ τα χορτοφαγικά Forest με μανιτάρια, mix τυριών, ρόκα, άρωμα τρούφας, σπιτική κέτσαπ και Ratatouille με μελιτζάνα, πιπεριά, κολοκυθάκι, χαλούμι, σπανάκι, τηγανητό κρεμμύδι, pesto βασιλικού.

The tika με κοτόπουλο σούβλας, χαλούμι, τηγανητό κρεμμύδι, αγγούρι, πιπεριά και mild spicy σως ντομάτα

Mafia burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, gorgonzola, σπανάκι, άρωμα τρούφας και σπιτική κέτσαπ

Ένα cheeseburger με cheddar, ντομάτα, μαρούλι, πίκλες και Talking breads σως, το Mafia burger με gorgonzola, σπανάκι, άρωμα τρούφας και σπιτική κέτσαπ και το Texas burger με μπέικον, τυρί καπνιστό, κρεμμύδι τηγανητό, iceberg και BBQ σως χτίζονται σε μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, ενώ υπάρχει και το Βomb burger που δεν έχει μόνο ένα αλλά δύο από αυτά συν cheddar, αυγοφέτα, πίκλες, μαρούλι, καραμελωμένα κρεμμύδια, Talking breads σως.

Pizza rolls

Στο Talking Breads θα γευτείτε επίσης pizza rolls σε τέσσερις  εκδοχές αλλά και φρέσκα γλυκά που ακολουθούν τη λογική του υπόλοιπου καταλόγου όπως η apple caramel pizza με κρέμα, σταφίδες, καρύδια και σαντιγί, το strawberry vanilla burger με κρέμα βανίλια, σάλτσα από κόκκινα φρούτα, σαντιγί και το Choco Pshycho burger με σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα, λευκή σοκολάτα και σαντιγί. Αν θέλετε κάτι πιο λιτό, αλλά απαραιτήτως γλυκό, μετά την αλμυρή σας επιλογή, δοκιμάστε την ελαφριά μους σοκολάτας του. 

Ο νέος προορισμός για street food που γειτονεύει με την Πλατεία Εξαρχείων ανοίγει στη 1 το μεσημέρι και κλείνει στις 2 το βράδυ ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο λειτουργεί μέχρι τις 3.

Όλες αυτές τις μέρες σας εξυπηρετεί και με delivery ενώ την Κυριακή μένει κλειστό.

Η νέα street food άφιξη που βρίσκεται στη γωνία Στουρνάρη και Σπύρου Τρικούπη

 
Talking Breads, Σπύρου Τρικούπη 11 & Στουρνάρη, Εξάρχεια. Τηλ: 211 1839731
POP TODAY
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΤΕΧΝΕΣ
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.