Screen Shot 2013-12-24 at 6.14.22 μ.μ.

Τρεις φίλοι, η Σταυρούλα Πανοπούλου, η Ντορέτα Λινάκη και ο Λουίζος Ασλανίδης θέλοντας να ξαναγνωριστούν με τη νέα Αθήνα, ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2009 το debop.gr, ένα πολιτιστικό newsletter για την πόλη που τους συναρπάζει. Την Αθήνα. Τώρα διοργανώνουν το πρώτο Street Food & Tunes event της χώρας στην καρδιά της πόλης και μας προσκαλούν το τελευταίο Σάββατο του χρόνου να αποχαιρετήσουμε το 2013 με φαγητό από όλες τις γωνιές του κόσμου, πολύ μουσική, & cocktails, από το πρωί έως αργά το βράδυ.

Σε μια πόλη που το street food έχει πραγματικά περιορισμένες επιλογές, το debop “διαβάζει” την παγκόσμια τάση για multi ethnic φαγητό που τρώγεται στο χέρι, στήνει τους πάγκους του στο Collage (Καπνικαρέας 3, στο ιστορικό Κέντρο της Αθήνας) και μας ταξιδεύει από την Κολομβία ως την Ιταλία, τις Ινδίες ως την Αμερική και από την Ταϊλάνδη ως το Μεξικό.

Η Σταυρούλα μιλάει με τρομερό ενθουσιασμό για το Project που διοργανώνουν το τελευταίο εξάμηνο. “Το Σάββατο του Street Food and tunes, μπαίνοντας στο Collage στα αριστερά σου θα αντικρίσεις το food market που θα εκτείνεται για αρκετά μέτρα. Πάγκοι με κάθε λογής καλούδια από chef με multi culti διάθεση θα παίζουν με τις ορέξεις σου. Στον ίδιο χώρο θα γίνει και το live των εξαιρετικών μουσικών δρόμου MuchaTrela (16:00 – 17:00), κάποια παιχνίδια αφιερώσεων (radioVeronique by Jenny & Vardis @ 17:00 – 19:00), ενώ στα decks θα βρίσκεται ο κ.κ. Blue Lagoon (Kormoranos)”,

O πάνω χώρος είναι αυτό που ονομάζουμε relaxing loft κι εκεί κάποιος μπορεί πραγματικά να ξαποστάσει με την ησυχία του και με τις ώρες. Θα υπάρχουν καναπέδες πάνω από το see through πάτωμα, τραπέζια για να πιει κάποιος τον καφέ του & παιδική γωνία. Εκεί επίσης θα υπάρχει ολοήμερη προβολή με θέμα τα Χριστούγεννα (ταινίες κτλ). Στον ίδιο χώρο, θα έρθει μια μπάντα για να κάνει ένα διαφορετικό καραόκε, το live καραόκε από τις 19:00 μέχρι τις 21:00! Οι τολμηροί θα τραγουδήσουν συνοδεία συγκροτήματος.

O Λουίζος μας ενημερώνει ότι θα γευτούμε φαγητό από πολλές γωνιές του πλανήτη. “Να είμαστε καλά, ζούμε σε μία πολυπολιτισμική πόλη πλέον και πρέπει να το χαιρόμαστε και να το αξιοποιούμε.” 20 διαφορετικά πιάτα (στα €3,5 το ένα) με Ταϋλανδέζικες δημιουργίες από το Tamarind αλλά και Ινδικές από το Dhaka Palace. Μεξικάνικες λιχουδιές από το Rincon Mexicano, ελληνικό φαγητό από την food blogger Ευά Μοχάρη (Funky Cook), Κολομβιανό από την Señora Mery αλλά και επιλογές σε ψάρι από το Καπετάν Fishάει. Την Αμερική εκπροσωπεί η food blogger Μαριλίτα Χατζηβασιλείου (Gourmelita) με τα γνωστά αμερικάνικα cakes & muffins της, αλλά και το San Francisco με τα υπέροχα sandwich του. Το Tupperville έχει αναλάβει να μας ζεστάνει με τις σούπες του και το Collage, εκτός απο τα cocktails και τα ροφήματα, έχει αναλάβει και τον πάγκο με την Ιταλική κουζίνα. Οι μερίδες είναι πολλές, περίπου 3,000 και το πάρτι δεν θα τελειώσει μέχρι να εξαφανιστούν!

Αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια που κάνει το debop για να διοργανώσει ένα food market στον δρόμο. Το έχουν στο μυαλό τους πολλά χρόνια και η πρώτη τους προσπάθεια, δεν υλοποιήθηκε ποτέ λόγω της ελληνικής νομοθεσίας όπως μας λέει η Ντορέτα. “Σχετικά με τις δυσκολίες που συναντήσαμε θα αναφέρουμε απλά τον όρο γραφειοκρατία. Στην Ελλάδα πρέπει να έχεις πολύ πείσμα και να πιστεύεις πολύ σε αυτό που θέλεις να κάνεις  γιατί σε κάθε γωνία κάποιος περιμένει για να σε αποκαρδιώσει. Είναι όμως κι αυτό μία απόδειξη πως ό,τι τελικά γίνεται, συμβαίνει επειδή κάποιοι άνθρωποι το θέλησαν πολύ και έβαλαν πολύ προσπάθεια. Ελπίζουμε αυτό να φανεί μέσα από την επιτυχία του.”

To Street Food & Tunes event θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28/12, στο Collage (Καπνικαρέας 3, Μοναστηράκι) από τις 12:00 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για κάθε μερίδα φαγητό που θα πωλείται, μία συσκευασία από τα προϊόντα της οικογένειας Παπαδοπούλου, θα μπαίνει κάτω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και από εκεί θα πηγαίνει στον κέντρο προσφύγων Λαυρίου και στον Κοινωνικό Ξενώνα (Ερυθρός Σταυρός).