Η εβδομάδα από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου, θα είναι αφιερωμένη σε ένα από τα πιο θρυλικά κοκτέιλ του τελευταίου αιώνα. Η Negroni Week έρχεται για άλλη μια φορά στην χωρά μας για να μας προσφέρει την μοναδική εμπειρία του να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ποτού, συμβάλλοντας παράλληλα σε ένα φιλανθρωπικό σκοπό.

Εμπνευσμένο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα από τον Ιταλό κόμη, Camillo Negroni, συνεχίζει να κρατά αναλλοίωτη στον χρόνο την μοναδική του γεύση, που το έκανε να έχει φανατικούς θαυμαστές απ’ άκρη σ’ άκρη της υφηλίου. Το Campari, το Gin και το Vermouth, είναι τα μόλις τρία συστατικά που το συνθέτουν και του δίνουν αυτόν τον τόσο δωρικό και χρωματιστό παράλληλα χαρακτήρα. Σύμφωνα με τον κατάλογο του International Bartenders Association (IBA), το κατακόκκινο Campari αποτελεί το επίσημο βασικό συστατικό ενός κλασικού Negroni. Γιατί… There is no Negroni without Campari!

Η τόσο ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία, ξεκίνησε το 2013 και δεν άργησε να αγκαλιαστεί από εκατοντάδες bar παγκοσμίως, που προσφέρουν μέρος των εσόδων τους σε φιλανθρωπικό σκοπό της επιλογής τους. Στην χώρα μας το Negroni Week ήρθε για πρώτη φορά το 2015, με περίπου 100 συμμετοχές, οι οποίες την επόμενη χρονιά έγιναν 419, κατατάσσοντάς μας στην 5η θέση παγκοσμίως και στη 2η στην Ευρώπη. Φέτος τα 419 συνεργαζόμενα bar γίνονται 700, αριθμός ρεκόρ για τη χώρα μας και σας περιμένουν να γευτείτε την δημιουργία τους.

Αν ανήκετε κι εσείς στους πολλούς που δηλώνουν φανατικοί του Negroni με Campari, τότε δεν μένει παρά να φορέσετε την καλύτερη διάθεσή σας και το μεγαλύτερο χαμόγελό σας, να επισκεφτείτε ένα από τα συνεργαζόμενα bar και να το παραγγείλετε. Έτσι όχι μόνο θα απολαύσετε το αγαπημένο σας κοκτέιλ, αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσετε και σε έναν καλό σκοπό.

Αν πάλι, είστε bartender που αγαπάει το Campari και τις προκλήσεις και θέλετε να συμμετέχετε και εσείς με τον τρόπο σας σε αυτή την πρωτοβουλία, φέτος έχετε την ευκαιρία να το κάνετε, μέσα από ένα μοναδικό challenge.

Τα βήματα είναι απλά:

  1. Κλείστε τα μάτια σας
  2. Eτοιμάστε το αγαπημένο σας Negroni με Campari
  3. Ανεβάστε το δικό σας video, καθώς ετοιμάζετε το cocktail σας, και χρησιμοποιήστε τα #negroniweek #nwchallenge
  4. Ενημερώστε περισσότερο κόσμο… για καλό σκοπό.
Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες, για τα σημεία που συμμετέχουν στο Negroni Week 2018, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Campari στο Facebook. Απολαύστε υπεύθυνα.