ΓΕΥΣΗ

Huaca Nikkei Resto Bar: Ιαπωνία και Περού συναντιούνται στο Μετς

Είναι μικρό, ζεστό κι αφιερωμένο σε μια κουζίνα με ενδιαφέρουσα ιστορία, ο νέος προορισμός για όσους αγαπούν το φαγητό στη μπάρα και τις fusion γεύσεις που συνδυάζονται άψογα με cocktails.

Τη δεκαετία του 1980, ο περουβιανός ποιητής, συγγραφέας και κριτικός γεύσης Ροδόλφο Ινοστρόζα χρησιμοποιεί τη λέξη “Nikkei” και επινοεί ένα νέο γαστρονομικό όρο για να περιγράψει τη συνάντηση της Ιαπωνίας με το Περού στον χώρο του φαγητού,  το πάντρεμα των ασιατικών τεχνικών με τα αρώματα και την λατινοαμερικάνικη πρώτη ύλη σε μια κουζίνα.  

Αυτή η fusion πολιτιστική όσμωση ξεκίνησε πίσω στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν Ιάπωνες μετανάστες βρέθηκαν στη χώρα της Νοτίου Αμερικής προκειμένου να δουλέψουν τις φυτείες ζαχαροκάλαμου, όπως είχαν συμφωνήσει οι κυβερνήσεις των δύο χωρών. Οι Ιάπωνες του Περού είχαν την ιδιαιτερότητα (σε σχέση με τους Ιάπωνες άλλων χωρών της Αμερικής) ότι δεν ήταν αποκλεισμένοι στις φυτείες, αλλά κινούνταν ελεύθερα. Παρέμειναν στη χώρα και μετά τη λήξη της διακρατικής συμφωνίας, έγιναν μικροεπιχειρηματίες κι άνοιξαν μαγαζιά. 

Σε μικρές ταβέρνες και καντίνες, ο μινιμαλισμός, η λεπτοδουλειά και η έμφαση στην πρώτη ύλη που χαρακτηρίζουν την Ιαπωνική κουζίνα μπλέχτηκαν από τους μετανάστες με όσα καλά έχει να δώσει η περουβιανή γη κι ακτογραμμή, με τις καυτερές πιπεριές και την πατάτα, με τα ψάρια και τα θαλασσινά. 

Έτσι, η κουζίνα Nikkei εξελίχθηκε με τα χρόνια κι έφτασε σήμερα να είναι εκτός από αναγνωρισμένο κομμάτι της περουβιανής παράδοσης και παγκόσμιο γευστικό trend αφού τα τελευταία χρόνια ονόματα όπως οι Νόμπου Ματσουχίσα, Άλμπερτ και Φεράν Αντριά ασχολούνται μαζί της. 

Το Huaca Nikkei Resto Bar είναι μικρό, ζεστό και αφιερωμένο σε μια κουζίνα με ενδιαφέρουσα ιστορία.

Ο χώρος του έχει δημιουργηθεί από την αρχιτέκτονα Στέλλα Ανδρικοπούλου.

Το miso με τις πιπεριές jalapeños συναντιούνται και στην Αθήνα, στη γειτονιά του Α’ Νεκροταφείου στο Μετς και στο νέο Huaca Nikkei Resto Bar.  Η αγάπη του Παναγιώτη Λογοθέτη για την ισορροπία των ιαπωνικών γεύσεων σε συνδυασμό με την ποικιλομορφία της περουβιανής που γοητεύει περισσότερο την Ειρήνη Μπέκα, τους οδήγησαν να ανοίξουν μαζί τον πρώτο τους μικρό και ζεστό χώρο που θα λατρέψουν όσοι απολαμβάνουν το φαγητό στην μπάρα και πιστεύουν ότι ο ιδανικός αριθμός συνδαιτυμόνων είναι μέχρι τέσσερις, όσοι χωράνε δηλάδη στα μετρημένα στο ένα χέρι τραπέζια του χώρου. 

Το μενού που καταναλώνεται με chopsticks επιμελήθηκε o Δημήτρης Κότσαλης, εκτελείται στην ανοιχτή κουζίνα  από τον Κώστα Χατζηϊωαννίδη και περιλαμβάνει κλασικά πιάτα από τις δύο χώρες με δημιουργικές πινελιές. Η μία πλευρά της κάρτας είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία της Άπω Ανατολής και η άλλη πιο κοντά στη χώρα των Άνδεων. Έτσι θα βρείτε εκπληκτικά dumplings γαρίδας στον ατμό, με λάχανο, kimchi και shitake μανιτάρια/ nigiri και rolls σε διάφορες εκδοχές όπως εκείνο με τηγανητό σολομό με guacamole & σουσάμι, το πικάντικο με ταρτάρ τόνου, αβοκάντο, φρέσκο κρεμμυδάκι και σχοινόπρασο και το πιο δροσερό με τεμπούρα λευκού ψαριού, shiso (η γιαπωνέζικη μέντα), αβοκάντο και pico de gallo φράουλας.

Σεβίτσε,

ταρτάρ…

…και rolls παντρεύουν γευστικά την Ιαπωνία με το Περού στο νέο γευστικό προορισμό του Μετς.

Στην άλλη πλευρά του μενού θα συναντήσετε σεβίτσε λαβράκι και μαγιάτικο, ταρτάρ σολομού και μόσχου, τη chanco nabe σούπα «των sumo» με λαχανικά, γαρίδες και λευκό ψάρι ενώ δεν λείπουν και οι συνταγές με κρέας όπως το μοσχάρι black angus με φρέσκο κρεμμυδάκι, σουσάμι και γλυκιά σως, το κοτόπουλο με κόλιανδρο και jalapeño σως, το φιλέτο μόσχου και η ταλιάτα μόσχου σε ιαπωνική άψογη εκτέλεση. 

Όσα για τα signature cocktails του Huaca Nikkei Resto Bar, έχουν την υπογραφή του πολυβραβευμένου mixologist Άρη Χατζηαντωνίου.

Το Huaca Nikkei Resto Bar δίνει την προσοχή που αξίζει και τη μπάρα του, προτείνοντας κλασικά και πειραγμένα αλλά και signature cocktails με την υπογραφή του πολυβραβευμένου mixologist Άρη Χατζηαντωνίου (Momix Bar), αν είστε λάτρεις της μαργαρίτας δοκιμάστε σίγουρα τη δική του.

Παράλληλα, ο νέος γεύστικος προορισμός του Μετς για φαγητό στη μπάρα μας ετοιμάζει pop – up μαγειρέματα με προσκεκλημένους γνωστούς σεφ που θα αναλαμβάνουν την κουζίνα του, πάντα με fusion διάθεση. 

Huaca Nikkei Resto Bar
Τιμολέοντος 1, Μετς, 2114138347
Το γεύμα θα σας κοστίσει περίπου 30-35 ευρώ/άτομο με ποτό.
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.