Όταν πήγαινε ακόμα σχολείο, ο Peter Stults συνήθιζε να επινοεί φανταστικές ταινίες και να τις αποτυπώνει σε πόστερ. Σήμερα, 15 χρόνια μετά, ο Νεοϋορκέζος γραφίστας χρησιμοποιεί τις τεχνικές του φώτοσοπ και του κολάζ για να κάνει σύγχρονες ταινίες να μοιάζουν σαν παλιά κλασσικά αριστουργήματα, στο πλαίσιο της σειράς δημιουργημάτων του What if. «Ο κόσμος νομίζει ότι δε μου αρέσουν οι σύγχρονες ταινίες αλλά δεν ισχύει, απλώς μου αρέσουν τα πόστερ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ», δηλώνει. Ξοδεύει μήνες κάνοντας έρευνα μεταξύ σκηνοθετών, ηθοποιών και στούντιο προκειμένου τα πόστερ να φαίνονται όσο πιο αυθεντικά γίνεται. «Μου αρέσει όταν ο κόσμος νομίζει ότι τελικά η σύγχρονη ταινία είναι ριμέικ της ταινίας στην αφίσα. Όταν συμβαίνει αυτό, έχω κάνει σωστά τη δουλειά μου». Δείτε παρακάτω τα εντυπωσιακά πόστερ συνοδευόμενα από τα σχόλια του δημιουργού τους.

Girl with the Dragon Tattoo

vintage film poster

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη αφίσα μου για μια ταινία του βωβού κινηματογράφου και ήταν πολύ διασκεδαστικό να τη δημιουργήσω. Είχα αρχικά σχεδιάσει μια έκδοση στα μέσα της δεκαετίας του ’90 με πρωταγωνίστρια την Claire Forlani, ή μια έκδοση της δεκαετίας του ’60 με την Audrey Hepburn, αλλά αυτό λειτουργεί καλύτερα. 

Gone Girl

Gone Girl vintage poster

Νομίζω ότι ο Μarlon Brando συλλαμβάνει τις ασάφειες του χαρακτήρα – άραγε τη σκότωσε; Είναι τρελός; Είναι αθώος; Και είχα δει πρόσφατα τη Vanessa Redgrave στο The Devils και εκείνη φαινόταν τέλεια. 

Monuments Men

vintage poster

Αυτή η ταινία έχει τόσο all-star cast ( Clooney, Matt Damon, Cate Blanchett) που το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να βρω τα αντίστοιχά τους στη δεκαετία του 1950, ακριβώς μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Pulp Fiction

pulp fiction

Αυτή ήταν μια από τις πρώτες αφίσες που έκανα. Δεν λέω ότι ο Charlton Heston είναι σαν τον John Travolta, αλλά με διασκεδάζει η ιδέα του σε ένα μονόλογο του Tarantino. Στη λίστα του cast, επέλεγα απλώς ηθοποιούς που θα ήθελα να δω στην ταινία- αφήνω το κοινό να αποφασίσει ποιο ρόλο θα έκαναν. 

Interstellar

interstellar

Εδώ ήθελα να δημιουργήσω μια επική ταινία διαστήματος. Το επόμενο πρότζεκτ του Cecil B DeMille μετά το The Ten Commandments ήταν μια ταινία για το διάστημα, αλλά πέθανε, οπότε θέλω να φαντάζομαι ότι αυτή θα ήταν η επόμενη ταινία του. 

Bridesmaids

bridesmaids

Βρήκα το  Bridesmaids πολύ διασκεδαστικό, οπότε σκέφτηκα όλες τις γυναίκες που με έκαναν να γελάσω σε παλιές ταινίες και τις συγκέντρωσα στην ίδια ταινία. 

Iron Man

Iron Man

Έφτιαξα αυτή την αφίσα για ένα φίλο που προσπαθούσε να εντυπωσιάσει ένα κορίτσι που είχε κόλλημα με τον Paul Newman. Ήταν γοητευτικός, θα μπορούσε να παίξει αυτό το ρόλο. Η στολή του Iron Man στο φόντο είναι εμπνευσμένη από τους Cybermen του Doctor Who.

Avatar

Avatar

Οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας είναι πραγματικά διασκεδαστικές κατά τη μετατροπή τους. Εδώ βλέπει κανείς ότι συμβαίνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, το πόστερ διηγείται την ιστορία της ταινίας. 

Spring Breakers

Spring Breakers

Η φωτογραφία με τις τέσσερις κοπέλες πάνω αριστερά είναι από ένα μαγαζί με αντίκες στη Νέα Υόρκη. Δεν ξέρω την ιστορία της, αλλά μου θύμιζε το cast της ταινίας. 

Lost Highway

Lost Highway

Ξαναείδα αυτή την ταινία πρόσφατα και μου φάνηκε πολύ αργή, πολύ σταδιακή- μου θύμισε το Days of Heaven ή το The Tree of Life του Terrence Malick.

The Hangover

The Hangover

Αυτή η φωτογραφία κάνει συχνά το κοινό να λέει «Δεν ήξερα ότι το Hangover ήταν remake!». Υπάρχει ο όμορφος αλλά κακό παιδί- τύπος, ο nerd, ο κωμικός και η ξανθιά σεξοβόμβα. Για κάποιο λόγο, όλο αυτό έδεσε. 

Drive

Drive

Αυτό μου φαινόταν φανερό εξαρχής. Ένας νεαρός καρδιοκατακτητής και το φαινόμενο της ποπ κουλτούτρας, ο James Dean που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Κάποιοι σκέφτηκαν ότι ίσως θα έπρεπε να είναι κάποιος σταρ από ταινίες δράσης όπως ο Steve McQueen αλλά και το Drive ήταν η πρώτη ταινία δράσης του Ryan Gosling.

Wild At Heart

Wild at Heart

Εδώ δεν μπορούσα με τίποτα να σκεφτώ κάτι καλό, μέχρι που άκουσα ότι ο Kurt Russell είχε υποδυθεί τον Elvis σε μια τηλεταινία και ο Nicolas Cage στην ταινία έχει ένα εντελώς Elvis feel. Η εικόνα είναι από μια ταινία που έκαναν το ’80, πριν ακόμη καταλήξουν μαζί.